Tabara University College Dublin (30 iulie – 12 august)

Tabara University College DublinTabara University College Dublin (30 iulie - 12 august)

Copiii s-au bucurat de o experienta inedita in Dublin!

Tabara din Dublin le-a oferit copiilor multe momente placute si vizite in locuri celebre precum Molly Malone, GPO, Irish Civil War, catedrala sfantului Patrick sau galeria Nationala de Arta.

Jurnalul de calatorie – Tabara University College Dublin 2023

Duminica, in prima…drum lung cu ceva întarziere la avion, dar si cu mancare buna de la Turkish Airlines. Am ajuns cu bine în Dublin, au ajuns si bagajele cu bine, ura, cat ai clipi am ajuns in campus in cele 2 microbuze care ne asteptau. Campusul e verde, modern si prietenos. Am luat cina si ne-am luat camerele în primire, pe urma ne-am odihnit.

Luni, la 8 am luat micul dejun, iar la 9.00 am plecat cu autobuzul spre Dublin, unde am facut Orientation tour si am aflat despre Molly Malone, GPO si Irish Civil War, precum si multe alte informatii. Am facut si shopping, avand ceva timp liber. La pranz ne-am intors, am mancat la cantina, iar la 14.00 am inceput cursurile de engleza. They are so fun! Dupa cursuri am luat cina si seara am avut Quiz night, unde am testat ce am invatat de dimineata si nu numai, am si castigat! Ne-am imprietenit cu alti participanti din Ukraina si… la somn!

Marti, la 8 am luat micul dejun, iar la 9 am avut un atelier de istorie si cultura irlandeza. Am scris cate o foarte scurta piesa pe aceasta tema si am si jucat-o! Foarte buni am fost, toti ne-au laudat! Dupa pranz, am fost la orele de engleza, iar seara, dupa cina, unii au facut sport, iar altii au participat la un atelier de arta, desenand si facand origami. Apoi, noapte buna!

Miercuri dimineata am fost in Dublin si am vazut catedrala sfantului Patrick. O catedrala superba din secolul al XIX-lea ce poarta numele celui care a crestinat populatia celta de pe insula unde ne aflam noi acum. Ne-am bucurat de expeditie si apoi am luat pranzul. Au urmat cursurile de limba engleza, pe care toti copiii le apreciaza si pe care le urmeaza cu placere. 

Dupa cina, am dansat si am luat parte la o sesiune foarte distractiva si antrenanta de karaoke, cu colegii nostri italieni.

Joi, de dimineata, dupa micul dejun, am facut filme la atelierul de movie-making, in echipe internationale. Inca o activitate foarte placuta, la care copiii au luat parte cu foarte mult entuziasm. Rezultatul final a fost reprezentat de o multime de filme, unul mai interesant ca altul! Ne-am distrat pe cinste urmarindu-le pe toate.

Dupa pranz, am descoperit targul cu mancare etnica de langa lacul din campus si ne-am bucurat de foarte multe bunatati locale.

Mai pe seara, dupa orele de engleza si cina, am facut mult sport! Copiii au putut alege dupa pofta inimii la ce sport sa participe. Am jucat baschet, volei, badminton si putin fotbal.

Energie maxima si multa voie buna! Dupa ce am consumat toata energia, ne-am pregatit de o bine meritata relaxare si de o noapte linistita si odihnitoare.

Asteptam nerabdatori urmatoarele zile si revenim cu alte vesti despre cum ne-am mai distrat si la ce alte activitati captivante am mai luat parte. 

Pentru a vizualiza fotografiile din Tabara University College Dublin 2023 acceseaza Google Photos sau Facebook

Tabara University College Dublin (30 iulie – 12 august)
Tabara University College Dublin (30 iulie – 12 august)

Vineri, dupa micul dejun am fost in excursie la Dun Laoghaire, un orasel de coasta cochet, unde se gaseste si turnul in care a locuit si scris o perioada James Joyce. Am avut timp liber pentru plimbat si cumparaturi. Apoi ne-am intors in campus si am mers la orele de engleza. Seara, dupa cina, am dansat (Just Dance!) si ne-am distrat la karaoke!

Sambata, zi de excursie! Ar fi trebuit sa mergem la Glendalough, dar vremea nu a tinut cu noi…. De dimineata a plouat torential. Am luat micul dejun, ne-am luat pachetul pentru pranz si am plecat in excursie, dar la centrul comercial Dundrum. Acolo am facut cumparaturi, am mancat, am fost la film, ce mai, ne-am distrat! Seara, dupa cina, am avut discoteca, dar, din pacate, nu prea a existat dispozitie de dans….mai mult am stat pe margine….. Ne-am culcat mai devreme pentru ca a doua zi aveam excursie lunga.

Duminica, uraaa, e soare! Gata, mancam, luam pachetul si plecam. Unde? La Galway, un oras vechi si modern, unde raul Corrib se varsa în Oceanul Atlantic. Am avut timp liber, am stat la soare, am mancat bunatati irlandeze, cate si mai cate. Seara, la Movie Night, unii ne-am uitat la Kung Fu Panda 3, altii am jucat baschet si carti. De maine, ore de dimineata!

Luni, dupa micul dejun, am avut cursuri de la 9.00. It was fun! Apoi, pranz si de la 14.00 am facut documentare, dupa care sport! Vremea a fost superba, asa ca, dupa cina, am ales sa facem sport, din nou. Am jucat baschet, volei, badminton si fotbal.

Marti, dupa micul dejun, ore, pranz si… vizita la Dublin, la Galeria Nationala de Arta. Unii dintre noi ne-am bucurat de fiecare moment. Altii ne-am bucurat de prezenta prietenilor. Apoi am fost sa vedem monumentul dedicat lui Oscar Wilde din Merrion Park. Seara, dupa cina, dansuri irlandeze in aer liber si sport! Unii dintre noi suntem foarte buni la dansurile irlandeze!

Miercuri, dupa micul dejun si cursuri, am fost impreuna la o sesiune de shopping, pe care o asteptam de mult. Unii ne-am cheltuit toti banii, si am si mancat putin fast-food. Seara, am facut miscare in aer liber, jucand badminton, frisbee, baschet sau fotbal.

Joi dimineata am avut cursuri, iar dupa amiaza am mers la Epic Museum, muzeul emigratiei irlandeze, care este foarte interactiv. Seara, am facut sporturi diverse in cadrul campusului.


Vineri, in ultima zi de tabara… am participat la cursuri, scavenger Hunt si ne-am primit diplomele de Graduation! Ne facem bagajele si gata… la drum!

Cu drag,

Iulia – group leader tabara University College Dublin 2023

Va invitam sa va bucurati de fotografiile din Tabara University College Dublin 2023 (30 iulie – 12 august) in albumele: