Master in Strainatate

tabara de vara adolescenti Barcelona 2023

Decizia de a pleca la un Master in strainatate este, de multe ori, una mai complicata si mai greu de luat decat decizia de a pleca sa-ti continui studiile universitare imediat dupa liceu. Dupa terminarea unei facultati in Romania multi spun ca nu mai e atat de simplu sa te hotarasti ca din toamna sa pleci la Master intr-o alta tara, insa totusi, multi o fac.

De ce aleg studentii romani sa plece la Master in strainatate?

Ne spune Cristina, care a ales sa plece in Septembrie 2019 la una dintre cele mai bune facultati din Marea Britanie pe domeniul ei, Performance Arts. Dupa ce a terminat o facultate de profil in Romania si chiar a muncit cativa ani la cariera ei, a luat marea decizie de a pleca sa urmeze un MFA in Performance Training la University of Plymouth.

“Un master in Marea Britanie reprezinta o crestere atat profesionala cat si personala. Profesorii sunt constienti de individualitatea fiecarui student si lucreaza impreuna cu studentul la dezvoltarea si fructificarea potentialului sau, oferindu-i sprijin pe tot parcursul procesului. Studentii, in special cei de la Master, au o voce in facultate, sunt extrem de bine reprezentati de catre consiliul studentilor si au la dispozitie toate conditiile pentru a excela. Sali de studiu, Sali de repetitie, biblioteca deschisa 24/24, spatii pentru socializare, locuri de relaxare, chiar si un club un timpul weekend-ului. Toate nevoile studentului, fie el si matur (21+ ani), sunt intampinate de catre universitate pentru ca acesta sa se poata dedica pasiunii sale”. Cristina, MFA Performance Training – University of Plymouth.

Surse de finantare si oportunitati

Studiile de Master in Marea Britanie pot fi acoperit de catre un imprumut guvernamental (Postgraduate Loan) in valoare de max. 11.222 lire pentru un an sau doi de studiu. Banii vor fi virati direct catre student iar acesta ii va putea folosi atat pentru taxa de scolarizare cat si pentru costuri de cazare, etc. Toti studentii care isi vor incepe studiile de Master in Septembrie 2020 vor beneficia, indiferent de decizia Marii Britanii de a parasi Uniunea Europeana, de acest imprumut guvernamental pe toata perioada studiilor.

In cazul in care Marea Britanie nu mai reprezinta o optiune pentru tine sau iti doresti sa iti incepi studiile in 2021, exista si alte variante extrem de avantajoase pentru studentii din Romania. Olanda, Danemarca, Suedia, Finlanda si Norvegia sunt doar cateva din tarile care percep taxe de scolarizare mult mai mici decat in Marea Britanie sau chiar ofera invatamant gratuit pentru tinerii absolventi de facultate.

Ia legatura cu un consultant Mirunette pentru mai multe detalii!