Tabara Bloxham School (1-14 august)

Tabara Bloxham School (1-14 august) - Oxfordshire, AngliaTabara Bloxham School (1-14 august) - Oxfordshire, Anglia

Copiii au participat la activitati zilnice in Tabara Bloxham School, Anglia!

Credem in importanta activitatilor zilnice pentru dezvoltarea sanatoasa a copiilor. La Bloxham School, copiii au participat la jocuri de echipa, fotbal, tenis, baschet, inot, arts & crafts, disco tematice, talent show si turnee sportive.

Jurnalul de calatorie – Tabara Bloxham School 2023

Marti, dupa un zbor linistit intr-un avion plin cu tricouri albastre, am ajuns in aeroportul Heathrow, de unde am fost preluati de catre un reprezentant al staff-ului din campus, ce ne-a condus la autocar. Drumul a fost linistit, copiii deja incepand sa creeze conexiuni, daca nu cumva erau deja create de acasa sau din avion.

Ajunsi in campus, am fost intampinati de catre Director of Studies, Nicola, ce i-a informat pe copii cu privire la testul pe care urmau sa-l dea pentru impartirea pe nivele de limba. Cand au iesit din sala, copii au mentionat ca testul parea destul usor la prima vedere. Pentru test, ei au fost impartiti pe grupe de varsta, si anume: Sharks si Jets. Sharks sunt copiii cu varste incepand cu 14 ani si Jets sunt cei de 13 ani sau mai mici. 

Dupa sustinerea testului, ne-au fost aratate casele in care vom fi cazati si am fost ghidati catre sala de mese unde am luat cina. Copiii au putut alege intre lasagna, paella, paste, salate, fructe si la desert vanilla cookies. Ulterior, ne-au fost aratate camerele unde ne-am lasat bagajele si ne-a fost facut turul campusului. A urmat un „Welcome Talk” unde ne-au fost explicate regulile si motivul pentru care copiii sunt despartiti in doua grupe de varsta, printre care evitarea aglomeratiilor si a cozilor foarte lungi la cantina sau la activitati. Dupa toate aceste detalii introductive, am mers cu totii in camerele noastre si ne-am pregatit de culcare.

Ziua de miercuri a inceput devreme, micul dejun servindu-se la ora 7:45 pentru Jets si la 8:15 pentru Sharks. Copiii au avut de ales intre produse de patiserie: croissante, pain au chocolat; sau produsele clasice: toast, carnaciori, iaurt, unt, dulceata, cereale cu lapte, diverse fructe, branzeturi, mezeluri, compot de piersici, fresh de portocale, ceai, cafea, ciocolata calda. Dupa micul dejun, Jets au fost preluati de catre profesorii lor si au mers la cursuri, iar Sharks s-au indreptat voiosi catre activitati. La activitati, dupa cateva minute de incalzire, fiecare copil si-a putut alege la care vrea sa participe: tenis, arts&crafts, badminton, fotbal, baschet, fitness, yoga, etc. 

Dupa cursuri si activitati s-a servit pranzul, acesta fiind compus din burgeri, paste, curly fries, mazare, gnocchi, salad bar, fructe si la desert, inghetata. Dupa masa de pranz Sharks au mers la cursuri, fiind preluati fiecare de profesorul insotitor, iar Jets au mers la activitati in sala de sport unde au inceput incalzirea, alegand apoi fiecare ce va face in ziua respectiva. Multi dintre ei au preferat sa mearga in atelierul de arts&crafts si o parte dintre copii au ales una din activitatile sportive. Unul din baietii nostri a decis ca e un moment bun sa mearga la piscina cu copiii din Hong Kong si Georgia cu care s-a imprietenit din prima zi.

La ora 17:00 toata lumea termina programul si ia o pauza pana la ora 18:00 cand se serveste cina. La cina am avut in meniu orez cu piept de pui, legume sweet & sour, macaroane cu branza, paste, legume mexicane, un fel de orez cu legume, nelipsitul salad bar, iar la desert au avut gogosi cu glazura de ciocolata, vanilie si capsuni. Dupa masa a urmat o scurta simulare de incendiu, unde copiilor le-au fost explicate regulile de siguranta.

Pentru a vizualiza fotografiile din Tabara Bloxham School 2023 acceseaza Google Photos sau Facebook

Activitatea de seara a fost Disco Night, unde toate fetele si baietii din campus s-au imbracat frumos si au mers sa se distreze. Acesta a fost momentul in care s-a putut vedea cat de usor isi fac copiii prieteni printre colegii lor de alta nationalitate. In toate grupurile de copii din Hong Kong, Georgia, Turcia, Spania, Cehia si Italia mai puteam zari si cate un copil din grupul nostru distrandu-se fara griji cu zambetul pana la urechi.

La ora 22:00 petrecerea s-a terminat si copiii au mers la cazare, unde au putut bea o ciocolata calda sau un ceai in common room, in dulcele stil englezesc. 

Ziua de joi a inceput cu un mic dejun satios si a continuat cu Jets mergand la cursurile de engleza, iar Sharks la activitati. Dupa 90 de minute de activitati/cursuri copiii primesc o pauza de 20 de minute in care pot merge la cafeneaua din campus pentru a-si cumpara ceva de baut sau rontait, sau pot merge langa biblioteca din campus unde au in permanenta un loc amenajat special de unde isi pot lua o gustarica formata din biscuiti, fructe, suc de portocale/mere sau apa. Dupa aceasta pauza, fiecare se intoarce la activitatea sau clasa lui pana la ora 12 – 12:30, in functie de grupa de varsta din care provine si ora la care servesc pranzul.

Dupa masa de pranz, ce a fost destul de diversificata, meniul fiind compus din: chilii con carne, orez, tortillas, porumb, paste, curly fries, un mix de legume cu sos pentru cei vegetarieni, salate, fructe, iar la desert churros, copiii au continuat sa participe la cursuri sau activitati. De la arts and crafts pana la diverse sporturi, toate au fost mai mult decat suficient cat sa isi mai consume din energie.

Ziua s-a incheiat cu cina si participarea acestora la Team Games, in aer liber. Copiii au fost impartiti in functie de profesorul de la curs pe care il au, amestecandu-se Sharks cu Jets. Existau 4 jocuri la care au ajuns sa participe fiecare grup pe rand, facand switch de fiecare data cand una din echipe castiga la un joc. Echipa cu cele mai multe jocuri castigate castiga mai multe puncte ce sunt foarte importante la finalul taberi. Precizez ca aceste jocuri au devenit atat de intense incat atat profesorii cat si activity liderii s-au impliacat, totul devenind cu mult mai amuzant.

Vineri, lucrurile s-au schimbat putin, facandu-se o mica modificare in program. Dupa obisnuitul mic dejun, Sharks au mers la ore, iar Jets la activitati. Ca intotdeauna activitatile au fost diversificate, plus alte doua activitati noi, si anume Cooking Class si Treasure Hunt. Spre surprinderea mea, am avut cativa doritori de a-si incerca skill-urile in ale gatitului, ulterior putand sa ia cu ei produsul final. Vineri, pranzul a fost compus din Fish and Chips, clasic preparat englezesc ce de obicei este servit doar vinerea, plus alte cateva garnituri si preparete, precum nelipsitele paste, mazare, curry de legume, omleta, conopida cu sos, diverse sosuri, salate, iar la desert orez cu lapte, marmelada si fructe. Dupa pranz, copiii s-au impartit la ore si la activitati, fiecare in functie de program.

A urmat cina care a fost si aceasta destul de incarcata de optiuni, iar in cele din urma, „le piece de resistance: Concursul International de Talente„. Din pacate copiii nostrii nu si-au dorit sa participe cu ceva anume, cel putin pana au vazut primele numere artistice si au realizat ca e acceptat orice poate fi distractiv si apropriate. Cu 40 de minute inainte de final, cateva fete din grupul nostru au decis ca au ceva de aratat si s-au prezentat pe scena cu ceva ce nu stiu daca poate fi denumit „traditional” la noi in tara, si anume „Made in Romania” de Ionut Cercel. Desi inceputul a fost stingher, pana la final toata sala aplauda impreuna cu ele pe ritmul melodiei. Dupa cum stiti deja, la ora 10 copii au fost trimisi spre camerele lor, ca la 11 sa fie gata de culcare, deoarece a doua zi urmeaza excursia la Windsor.

Sambata, dupa trezire si micul dejun, fiecare copil si-a luat pachetul cu pranzul si a mers catre autocarele ce ne-au dus catre Windsor, locul unde familia regala are una din casele lor, si anume Windsor Castle.

Din pacate vremea nu prea ne-a fost alaturi, temperatura fiind destul de scazuta si ploaia devenind laitmotiv-ul zilei. Tin sa mentionez ca punctualitatea a fost la ea acasa, autocarul nostru fiind primul plecat din campus si ajuns pentru a prinde schimbul garzilor de la castel. Ulterior ne-a fost facut un mic tur ghidat prin Windsor, unde unul din cei doi baieti din staff ce ne acompaniau au venit si cu cateva informatii de cultura generala despre oras.

Dupa tur ne-a fost dat putin timp liber ca fiecare copil sa isi cumpere cate ceva, dupa care am avut o plimbare cu vaporasul pe Tamisa. Copiii au mers in grupulete de minim 3, iar cei ce aveau varste de la 13 ani in jos au fost permanent supravegheati de noi si cei din staff. Am mai primit una-doua ore de free time pentru cumparaturi in oras, unde va pot spune sigur ca s-au facut cumparaturi dupa pungile pline cu care s-au intors marea majoritate la autocar. In jurul orei 4:30 – 5 pm am plecat spre campus de unde am mers direct la cina. La ora 8 a urmat „Drama Game” unde copiii s-au jucat diverse joculete in grupuri, iar la 10 dandu-se stingerea, fiecare mergand in camera lui.

Duminica a fost o zi linistita, copiii avand lectii si activitati in campus. Dupa clasicul mic dejun, astazi cu specific englezesc, copiii s-au indreptat la orele si activitatile lor. A urmat masa de pranz unde s-a servit piept de curcan la cuptor, carnati, 2 preparate pentru vegetarieni, cartofi crocanti, mix de legume, sos gravy, paste, salad bar, iar la desert budinca de vanilie cu mere coapte si crumble de biscuiti. Copiii s-au indreptat catre activitatile si clasele lor pana seara la 5, urmand cina.

Dupa cina au avut o pauza pana la activitatea de seara, ce s-a numit „Pub Quiz”. Aceasta nu s-a tinut in incinta campusului, copiii fiind condusi de catre activity leaderi catre 2 Pub-uri din apropierea campusului, impartindu-i dupa varsta, Jets si Sharks. Din nefericire, nu am putut fi amandoua de fata pentru a reusi sa imortalizam momentele acestui Quiz, caci in campus mai aveam copii ce nu au putut participa datorita starii de sanatate, dar avantajul in a fi doua persoane insotitoare s-a facut simtit. La final au fost adusi inapoi in campus si au mers catre camerele lor pentru a se pregati pentru excursia de la Harry Potter Studios de a doua zi.

Luni, dupa micul dejun am mers sa ne luam pranzul la pachet si ne-am urcat in autocarul ce urma sa ne duca in minunata lume magica a universului Harry Potter! Din primul moment in care am ajuns, tot ce am putut face a fost sa ne minunam de tot ce ne vedeau ochii. Pana si cei ce nu sunt fani declarati ai francizei au admirat toate lucrurile „behind the scenes„. Am putut urmari un mic documentar despre cum au fost facute filmele, am facut turul studioului, pe parcurs interactionand cu diverse „creaturi” mecanice si primind si informatii de la angajatii locului despre cum a fost facut, cat s-a filmat si alte detalii la care nici nu ne-am fi gandit. Am putut vedea de la recuzita cea mai banala pana la creaturi mitice ce doar in basme se gasesc. Evident ca si aici exista magazine de suveniruri de unde copiii au putut sa isi achizitioneze o amintire a acestei experiente. In jur de ora 4:30 – 5 ne-am dus la autocar si am plecat inapoi in campus, ajungand exact la timp pentru cina. Dupa cina a urmat Fancy Dress Disco, unde majoritatea copiilor s-au imbracat elegant, dar evident, nu a fost obligatoriu. La 9:40 s-a dat stingerea la party, ca la 10 sa fie toti in casele lor.

Ziua de marti a fost un repaus de la oboseala acumulata cu o zi inainte. Dupa servirea micului dejun, copiii au plecat la programul lor din timpul zilei. A urmat pranzul ce a avut hot dog cu pui sau mozzarella cu pesto, legume la cuptor, orez, cartofi, porumb si paste, si ca de obicei dupa pranz si-au continuat programul.  Seara a urmat cina si o activitate care din punctul nostru de vedere a fost foarte entertaining: Murder Mystery Night.

Practic copiii au trebuit sa asculte si sa urmareasca mici piese de teatru aduse in scena de personalul din staff pentru a identifica o „crima” ce a avut loc in campus. Din filmuletele si pozele transmise veti deduce ca s-a ras, le-a fost captata atentia si chiar cred ca s-au distrat multi dintre ei. La finalul acestei activitati au mers catre camere, deoarece ziua de miercuri aduce mult asteptata si dorita excursie la Londra.

Miercuri, am avut tur cu ghid in Londra. Dupa micul dejun ne-am luat “packed lunch”-ul si ne-am indreptat catre autocare. Spre fericirea tuturor s-a anuntat zi cu soare si temperaturi de 24-25 de grade, ceea ce ne-a bucurat pe toti. Ajunsi in Londra, am fost lasati vis-a-vis de London Eye, de unde am mers pe jos pana la Parliament Square pentru a vedea mai bine Elizabeth Tower, sau „Big Ben” cum este cunoscut. Ulterior ghidul ne-a informat ca Big Ben este de fapt doar clopotul din turn, de unde s-a preluat numele ce a devenit un landmark.

Am trecut pe langa Downing Street, mergand catre Whitehall si trecand prin Horse Guards Parade, de unde am intrat in parcul St. James, unde am facut un popas de cca. 45 de minute pentru a ne servi pranzul deja primit. Unii dintre copii si-au mai cumparat cate ceva de baut si am continuat catre Buckingham Palace. De acolo, am mers catre Waterloo Place de unde am fost preluati de autocar si dusi la National History Museum, unde ne-a fost oferit free time 2 ore. Unii copii au ales sa viziteze muzeul, altii au mers direct la cantina acestuia si cativa s-au dus direct in magazinul de suveniruri. La final am plecat catre autocar si ne-am indreptat catre campus unde am fost asteptati cu cina calda, mai exact cu pizza cu mozzarella si salam si pizza vegetariana, aripioare de pui prajite, cartofi prajiti, legume, salate si la desert gogosi.

Dupa cina a urmat Movie Night unde Sharks au urmarit Mamma Mia 2, iar Jets s-au uitat la Moana, dupa care au plecat catre camere sa se pregateasca de somn.

Ziua de joi a fost zi de cursuri si activitati, asa ca dupa micul dejun, copiii s-au indreptat fiecare catre clasele sau activitatea dorita. Alti 2-3 copii au reclamat simptome de raceala, ne-am ingrijit de ei, dar spre fericirea tuturor si astazi a fost o zi cu soare, lucru ce s-a facut simtit pentru toata lumea. La pranz au servit hot dogs cu pui, paste, broccoli sote, orez, noodles cu pui si legume, iar pentru desert briose cu glazura si pandispan cu dulceata.

Dupa pranz, copiii s-au intors la orele/activitatile lor, eu cu colega mea mergand sa achizitionam cateva medicamente pentru noi si pentru unii copii, preventiv. Seara, in loc de cina, copiii au avut surpiza organizarii unui barbecue in aer liber pe terenul de cricket din campus. S-au servit burgeri, salate, frigarui de pui si diverse sortimente de suc, iar la desert a fost inghetata. Dupa masa au avut cateva joculete la care au participat si ulterior au fost condusi catre camere. 

Vineri, am avut vizita in Oxford, toti copiii au avut lectii dimineata, iar la ora 13.15, dupa masa de pranz, ne-am imbarcat cu totii in autobuze, spre ultima noastra excursie din tabara. Am avut un program destul de incarcat, cu un tur al centrului orasului si a colegiilor cunoscute unde am putut admira: Martyrs’ Memorial, Bodleian Library, Clarendon Building, Radcliffe Camera si nu numai, apoi ne-am impartit in mici grupuri si am facut punting, unde cativa domni profesionisti ne-au plimbat cu barcile pe raul Cherwell unde toti ne-am distrat si am admirat privelistea pitoreasca. Am incheiat excursia cu o scurta sesiune de shopping, apoi spre casa, unde ne-am pregatit de culcare.

Sambata si duminica am urmat programul obisnuit cu lectii si activitati, insa serile au fost speciale. Sambata seara am participat la mini-piesa de teatru pusa in scena de fiecare grupa de studiu, in cadrul proiectului din care faceau parte. Copiii s-au distrat si, desi multi dintre ei au avut emotii, s-au descurcat foarte bine cu totii.

Duminica seara a fost premierea celor mai buni elevi, printre care s-au numarat si cativa dintre copiii nostri, urmata de Farewell disco night. 

La final fiecare elev a primit cate un tricou pe care s-au semnat copiii, ca amintire, si inevitabil s-a lasat cu plansete, emotii si imbratisari de „la revedere”.

Luni a venit si momentul mai mult sau mai putin asteptat, despartirea si revenirea acasa.

Cu drag,

Valentina si Adelina – group leaders tabara Bloxham School 2023

Va invitam sa va bucurati de fotografiile din Tabara Bloxham School 2023 (1 – 14 august) in albumele: