Master in strainatate – Elvetia

Master Elvetia Mirunette Education

Decizia de a pleca la studii in strainatate este cu siguranta una dintre cele mai mari decizii pe care le poti lua ca tanar adult. In ultimele saptamani am vorbit cu studenti care au hotarat sa plece la master in strainatate desi au terminat o facultate in Romania si incepusera o cariera promitatoare in tara.

De ce aleg studentii romani sa plece la Master in strainatate?

La aceasta intrebare ne raspunde Alexandra, care dupa ce a absolvit Facultatea de Muzica si Teatru din Timisoara a plecat sa isi continue studiile de Master in Elvetia, la Haute Ecole de Musique de Lausanne, unde a studiat doua Master of Arts in Pedagogie si Interpretare.

„Pentru un student instrumentist de muzica clasica, profesorii pe care ii are in timpul anilor de studiu sunt esentiali in formarea muzicianului care va deveni. Este principalul motiv pentru care am ales sa studies in Elvetia, la Haute Ecole de Musique din Lausanne. Astfel, timp de patru ani, am avut ocazia sa lucrez cu profesori si compozitori de renume international, in cele mai bune conditii. De asemenea, la HEMU am avut oportunitatea sa imi dezvolt o dubla identitate profesionala, atat cea de pianist interpret, cat si cea de profesor, in cadrul a doua Master of Arts in pedagogie si in interpretare. Un alt aspect ce a contat in decizia de a studia aici este locul important pe care muzica contemporana il ocupa la HEMU. Am avut astfel posibilitatea – mai putin explorata in muzica clasica – de a lucra piese direct cu compozitorii.” – Alexandra Vizman, Masteranda Haute Ecole de Musique de Lausanne.

Pe Alexandra o puteti asculta aici.

Lightnings, de William Blank
Interpretare Alexandra Vizman

Surse de finantare si oportunitati

Elvetia ofera foarte multe oportunitati atat in domeniul artelor cat si in domeniul turismului sau al afacerilor. Unele dintre cele mai prestigioase scoli din lume se afla in Elvetia care ofera atat calitate in invatamantul liceal si universitar, cat si acces facil spre marile capitale ale Europei si deschidere spre o cariera de succes.

Echipa de consiliere Mirunette Education ofera consiliere completa si personalizata pentru studii in strainatate, atat la nivel liceal, cat si la nivel universitar.

Ia legatura cu un consultant pentru mai multe detalii.