Tabara Bloxham School 2023 (18-31 iulie)

Tabara Bloxham School 2023Tabara Bloxham School 2023

Copiii au vizitat platourile de filmare Harry Potter Studios.

Tabara organizata de Mirunette Education, la Bloxham School, in perioada 18-31 iulie 2023 a reprezentat o oportunitate buna, pentru copiii din tabara, care au invatat limba engleza direct de la profesorii nativi.

Jurnalul de calatorie – Tabara Bloxham School 2023 (18-31 iulie)

Marti, am avut parte de o calatorie fara peripetii, zbor lin, transfer rapid de la aeroport in campus, totul s-a desfasurat impecabil. La sosire, copiii au luat pranzul sau cina, in functie de ora sosirii.

Participantii in tabara au sustinut testarea, scrisa si orala pentru incadrarea in grupa corespunzatoare nivelului de cunoastere a limbii engleze, urmata de un tur de orientare al campusului si apoi au primit camerele. Seara am avut film, ciocolata calda si relaxare, fiind toti obositi de pe drum.

Miercuri, prima zi de tabara a inceput in forta, cu un mic dejun copios, apoi Jets au intrat la cursuri iar Sharks la activitati. Activitatile din care s-a putut alege, au fost: fotbal, baschet, tenis, dodgeball, inot, arts&crafts, dans. Seara s-a incheiat cu discoteca de bun venit, copiii s-au simtit excelent, unii au dansat, altii au socializat.

Joi, pe timpul zilei, am avut program obisnuit de lectii si proiecte, iar seara ne-am delectat in aer liber si putina ploaie cu Team Games, in care copiii erau impartiti pe grupele de proiect si participau, pe rand, la thug of war, echilibristica, volei, sarituri cu mingea gonflabila, mini-fotbal. Prin aceste activitati au fost incurajate spiritul de echipa, dar si competitivitatea, copiii putand castiga puncte pentru proiectul clasei.

Seara de vineri a fost incendiara, a avut loc Spectacolul International de Talente. A fost unul dintre cele mai frumoase spectacole la care am participat in tabere, foarte multi copii talentati, foarte multi suporteri si atmosfera calda, semn ca deja s-au sudat multe prietenii intre nationalitati. Am avut si noi talentatii nostri, care s-au descurcat excelent: Ana, Brianna si Rares, care ne-au incantat cu vocea, chitara si speedcubing-ul. Nu ne-am putut abtine si am filmat toti participantii, toti foarte draguti si bine pregatiti.

Sambata dimineata, toti punctuali, ne-am indreptat spre prima noastra destinatie in afara campusului, Windsor. Desi vremea nu a tinut cu noi, plouand tot timpul, noi ne-am imbracat corespunzator si am facut toate activitatile din program. Prima oprire: Schimbarea garzii de la Windsor Castle, cel mai mare si cel mai vechi castel locuit din lume; o scurta sesiune de shopping; plimbarea cu vaporasul pe Tamisa, in timpul careia am avut ragaz sa mancam pranzul la pachet si sa admiram lebedele, ratustele si natura.

Seara s-a incheiat cu Drama Games, am cantat „La Multi Ani” colegei noastre Sara si apoi ne-am pregatit de somn, maine avand program de cursuri si activitati.

Duminica, a sasea zi a taberei a fost mai relaxanta, in campus, toti copiii participand la activitati si cursuri. Seara s-a incheiat tot intr-un mod relaxat, cu o surpriza pentru copii: am participat cu totii la un concurs de cunostinte – Pub Quiz, cei care au raspuns corect primind puncte pentru proiect, la doua terase foarte aproape de scoala. Fiecare a putut sa isi cumpere suc, limonada, chipsuri, asa a inceput socializarea in curtea localurilor, astfel, participantii s-au simtit foarte bine.

Pentru a vizualiza fotografiile din Tabara Bloxham School 2023 (18-31 iulie) acceseaza Google Photos sau Facebook

Tabara Bloxham School 2023 (18-31 iulie) – Oxfordshire, Anglia

Luni, ne-am pregatit pentru mult asteptata excursie la Harry Potter Studios, unde totul a decurs excelent. Am avut 4 ore de explorat platourile de filmare, am urmarit un mini documentar despre imensa munca depusa pentru realizarea acestor filme, ne-am fotografiat, am patruns in atmosfera de poveste a seriilor Harry Potter. Chiar si pentru cei care nu sunt fani declarati ai filmului, s-au simtit grozav si au apreciat realizarea acestor studiouri.

Seara, copiii s-au delectat cu o noua discoteca, de data aceasta, am avut Fancy Dress Disco, unii etalandu-si tinutele elegante, altii dansand imbracati mai comod, fiecare cum a dorit.

Marti suntem in campus toata ziua, avem sesiuni de activitati si cursuri, sa ne mai revenim putin. Seara, la activitatea Murder Mistery, toti copiii s-au distrat copios. Satisfactia lor a fost la cote maxime, deoarece au fost surprinsi in mod placut de catre staff-ul din campus, care a avut misiunea sa puna in scena un sketch de comedie care sa ii ajute pe copii sa descopere criminalul.

Am avut o multime de personaje: detectivi, martori, victime, toti au intrat in pielea personajelor si si-au luat in serios rolurile atribuite. Cazul a fost rezolvat, exact ca intr-un film politest britanic si apoi ne-am pregatit de somn, in asteptarea excursiei din Londra.

Tabara Bloxham School 2023 (18-31 iulie) – Oxfordshire, Anglia
Tabara Bloxham School 2023 (18-31 iulie) – Oxfordshire, Anglia

Miercuri am ajuns in Londra, dupa un drum de aproape 3 ore, traficul fiind destul de intens. Vizita noastra a inclus un tur pietonal pornind de la Westminster Abbey, Big Ben, continuand spre 10 Downing Street (resedinta prim ministrului – care de fapt, de cativa ani locuieste la nr. 11, deoarece locuinta este mai spatioasa), parcul St. James Park si finalizand cu Buckingham Palace.

Toti am avut timp sa ne fotografiem, sa luam pranzul in parc, sa admiram veverite, gaste, multitudinea de flori. Si cel mai important, vremea a tinut cu noi, iar soarele ne-a zambit tot drumul. Urmatoarea oprire a fost la Natural History Museum – tot ce am vazut a fost foarte interesant, inca de la intrare fiind impresionati de scheletul unei balene albastre; am trecut in revista toate sectiunile: Dinozauri, Pamant, Spatiu, Evolutie umana, Oceane, Insecte, Colectii de minerale, the Vault (seiful cu cele mai scumpe pietre sau fragmente din meteoriti). Dupa 2.30 ore de explorat, am fost cu totii punctuali si am revenit la autocare. Seara, in campus, dupa o zi plina, ne-am incarcat bateriile urmarind filme: fie Paddington 2, fie Mamma Mia.

Joi, am reluat activitatile uzuale: cursuri si activitati sportive/creative, seara, la cina, am avut barbecue, am folosit terenul de crichet ca loc de picnic si relaxare, iar seara am incheiat-o cu alte activitati sportive, jocuri de echipa, ca sa fim in forma dupa masa copioasa si gustoasa.

Vineri dimineata am avut cursuri, cu totii, pana la pranz, iar la ora 13.00 am plecat sa vizitam orasul universitar Oxford. Am avut un program incarcat: un tur al centrului orasului si a colegiilor renumite, vizita si un popas la Covered Market, apoi ne-am impartit pe grupe si am facut punting: unii mai curajosi au vaslit, altii au pedalat, toti insa ne-am distrat. Am incheiat excursia cu o scurta sesiune de shopping, apoi spre casa, unde ne-am pregatit de culcare.

Sambata si duminica am urmat programul obisnuit, lectii si activitati, serile au fost speciale, insa. Sambata seara am participat la mini-piesa pusa in scena de fiecare grupa, in cadrul proiectului din care faceau parte. A fost multa veselie, apreciere, dar si implicare din partea fiecarui elev.

Duminica seara a fost premierea celor mai buni elevi, urmata de discoteca. Fiecare elev a primit cate un tricou pe care s-au semnat copiii, ca amintire.

Luni, a venit si momentul mai mult sau mai putin asteptat, despartirea si revenirea acasa.

Le dorim copiilor o vacanta placuta in continuare,

Claudia B., Iuliana M. si Anna S. – group leaders tabara Bloxham 18-31 iulie

Va invitam sa va bucurati de fotografiile din Tabara Bloxham School 2023 (18-31 iulie) in albumele: