Tabara de grup Bromsgrove School, Anglia 30 iulie – 13 august 2019 (1)

Tabara Bromsgrove School

Revenim cu noutati din tabara de la Bromsgrove School:

Incet-incet incepem sa ne intram in ritm 🙂

Deja ne-am invatat programul si cunoastem bine cladirile si salile unde se desfasoara intalnirile, cursurile si activitatile. Am inceput deasemenea sa cunoastem si copiii din celelalte tari si sa ne obisnuim cu vremea.

Copiii sunt impartiti in 2 grupe in functie de categoria de varsta, cu program diferit: Juniors (8-12 ani): Eva, Maria, Mihai, Stefan, Tudor P. & Vlad si Teens (13-17 ani): Alessia, Daria, Mara & Tudor B.

Grupa Juniors are in aceasta saptamana in prima parte a zilei cursurile de limba engleza, iar dupa-amiaza activitati, pe cand Teens au dimineata activitati iar cursurile de limba engleza in cursul dupa-amiezii. 

Toti copiii au sustinut azi testul de limba engleza astfel incepand de maine vor fi impartiti in grupe in functie de nivel. Emotiile testului au trecut repede, acum au ramas emotiile aflarii rezultatului – oare voi fi in clasa cu prietenii mei? 🙂

Activitatile au fost nenumarate, astfel grupa de Teens a avut la dispozitie in aceasta dimineata: fotbal, tenis, baschet, tenis de masa, badminton, sarituri la trambulina, arts & crafts, board games, cooking & fun drama. Optiunile lor au fost dupa cum urmeaza: Alessia – arts & crafts, cooking & board games, Daria & Mara – badminton, cooking & board games iar Tudor B. a ales – fotbal, fotbal si iar fotbal 🙂

Pentru grupa de Juniors a fost o singura activitate, parte din programul CASTLE (Creativity, Action, Service, Teamwork and Leadership) – reconstituirea faimoasei batalii de la Hastings cand William Cuceritorul l-a invins pe Harold al II-lea. Copiii au urmarit un scurt film animat cu desfasurarea bataliei si au primit si informatii privind componenta celor 2 armate precum si armele folosite in timpul bataliei. Pentru o reconstituire cat mai exacta, copiii au fost impartiti in 2 echipe (echipa anglo-saxona a regelui Harols si echipa normanda e regelui William) si si-au confectionat propriile scuturi, pastrand o forma cat mai autentica (scuturi rotunde pentru armata anglo-saxona si scuturi in forma de lacrima pentru armata normanda). Dupa ce au confectionat scuturile si le-au decorat dupa cum au dorit, copiii au iesit pentru batalia finala.

Dupa cum se vede, am avut parte de o zi plina, incheiata cu un Welcome Disco, astfel ca seara si-a facut simtita prezenta oboseala. Maine in locul activitatilor copiii au ales sa mearga intr-o excursie optionala la Worcester, pentru a face cateva cumparaturi.

Revenim cu vesti noi cat de curand!

Cu drag,

Lucia & copiii

Vă invităm să vă bucuraÈ›i de pozele din tabara in albumele Facebook sau Google Photos!