Tabara de Vara Docklands London (30 iulie – 13 august)

Tabara de Vara Docklands LondonTabara de Vara Docklands London (30 iulie - 13 august)

Elevii au fost cazati in singurul campus autonom din Londra!

In cadrul campusului Docklands al University of East London, elevii au avut access la libraria universitatii care este deschisa 24/7. Campusul este amplasat intr-o zona excelenta pe malul apei Tamisa cu acces rapid la centrul orasului Londra.

Jurnalul de calatorie – Tabara de Vara Docklands London 2023

Am ajuns cu bine la Londra, dupa un zbor de aproximativ 3 ore, unde am fost intampinati de o vreme ploioasa. Drumul pana la campus a durat aproape 2 ore din cauza traficului specific unei zile de duminica in capitala Londoneza. Am servit cina, iar apoi ni s-a prezentat campusul, un campus imens, situat pe malul Tamisei si in apropierea aeroportului London City. Apoi, copiii s-au dus la culcare pentru a se odihni, dupa o zi de drum.

Luni, dupa micul dejun, ne-am adunat in amfiteatru impreuna cu alti copii din Turcia (un grup foarte numeros) si din Italia, insotiti de profesorii lor. Aici ni s-au prezentat programul si regulile taberei.

Ulterior elevii au dat un test pentru a fi impartiti pe grupe conform nivelului de limba, iar liderii de grup au avut o sedinta impreuna cu staff-ul taberei. Dupa pranz, am plecat intr-un tur pietonal (Westminster Walking tour), unde am putut admira cladiri precum: Parlamentul, Big Ben, Catedrala Westminster, Ministerul Apararii, Galeriile de arta, Trafalgar Square, Columna lui Nelson si London Eye. Copiii au putut afla lucruri foarte interesante cu ajutorul ghidului nostru scotian, Max. Turul s-a incheiat cu o plimbare prin Green Park si admirarea statuii Victoria si a Palatului Buckingham. Dupa cina, am mers la discoteca unde copiii au dansat, au socializat si au legat noi prietenii.

Marti, dupa amiaza am vizitat British Museum. Copiii au fost impresionati de grandoarea acestuia si de diversitatea operelor expuse, incepand cu Imperiul Roman, Egiptul antic, Grecia antica, arta africana, arta asiatica, sau iluminismul.

Miercuri, la pas spre Covent Garden, unde a plouat torential, dar apoi a iesit soarele. Desi timpul a fost scurt, am putut face shopping, am putut admira arta stradala si am avut timp sa ne bucuram de spectacolele artistilor amatori.

Joi am vizitat Catedrala st Paul, un monument emblematic al Londrei, unde am urcat si coborat peste 600 de trepte inguste, ca la final sa putem admira panorama orasului care cuprinde Turnul Londrei, Tower Bridge, the shard si London Eye.

Pentru a vizualiza fotografiile din Tabara de vara Docklands London 2023 acceseaza Google Photos sau Facebook

Tabara de Vara Docklands London (30 iulie – 13 august)
Tabara de Vara Docklands London (30 iulie – 13 august)

Cursurile sunt foarte interactive, cu multe activitati non-formale oferind astfel copiilor posibilitatea de a socializa, de a comunica in engleza, de a afla lucruri inedite despre cultura si civilizatia Britanica, si de a-si face prieteni noi in cadrul taberei.

Campusul Docklands al University of East London este foarte mare si modern, astfel experimentam cu totii cum este sa traiesti intr-un astfel de loc, intr-un ritm alert in una din capitalele europene.

Vineri dupa amiaza am plecat sa vizitam Muzeul Maritim Greenwich. Vremea a fost foarte buna astfel incat am putut explora zona. Seara, copiii au mers la discoteca iar grup liderii au socializat si ei .

Sambata, pe o vreme ploioasa cu 15 grade, am plecat la Cambridge cu autocarul unde am ajuns cam intr-o ora si jumatate. Am incercat sa facem un tur pietonal dar vremea a fost potrivnica, asa ca am intrat in mall. Dupa ce ploaia s-a oprit, am pornit spre King’s College Chapel, cea mai veche universitate din lume. Ne-am plimbat prin imprejurimi si am intrat si in cea mai veche librarie, Cambridge University Press. Seara, copiii s-au uitat la un film si au socializat cu prietenii turci si italieni pe care si i-au facut aici.

Duminica am avut zi libera, asa ca ne-am trezit mai tarziu iar apoi am fost la Westfield Shopping Centre, unul din cele mai mari mall-uri din Londra.

Luni am inceput saptamana cu un tur pietonal pe malul de sud al Tamisei. Am admirat the Tower of London pe care il vom vizita joi, am traversat Tamisa trecand pe podul Londrei, am vazut cea mai inalta cladire din sticla din Londra, Ciobul (the shard) apoi teatrul Globe, renumit pe vremea marelui dramaturg William Shakespeare. Turul s-a terminat la the Oxo unde in prezent se afla galerii de arta, iar in trecut, aici existau depozite pentru carne. Dupa amiaza, copiii au avut cursuri, iar seara au fost discoteca.

Copiii s-au obisnuit cu campusul, cu programul, si-au facut prieteni noi, socializeaza, comunica foarte mult in limba engleza. Au reusit sa iasa din zona de confort, sa fie mai independenti si mai responsabili. Constientizeaza deja diferentele culturale, diversitatea de natii, religii si culturi si isi dau seama ca trebuie sa ai un grad de toleranta ridicat pentru a locui intr-o astfel de capitala.

Marti am fost la Muzeul de Istorie Naturala, unul din cele mai mari muzee din lune care cuprinde 70 de milioane de exponate geologice, schelete si mulaje de animale, toate reprezentand viata pe pamant. Cladirea a fost construita in 1860 in stil neo-romanic. Muzeul este inedit, foarte interactiv si atragator. Pentru copii a fost experienta foarte placuta si s-au aratat foarte incantati la finalul vizitei. Marti seara a fost o seara de jocuri interactive, copiii testandu-si cunostintele despre familia regala.

Miercuri am fost pe Oxford street si Regent street la cumparaturi, iar seara avem karaoke! Timpul trece foarte repede, copiii nu se plictisesc deoarece programul este foarte incarcat.

Cu drag,

Andreea – group leader tabara Docklands London 2023

Va invitam sa va bucurati de fotografiile din Tabara Docklands London 2023 (30 iulie – 13 august) in albumele: