Tabara Fordham University NY 2023 (22 iulie – 5 august)

Tabara Fordham University NY 2023Tabara Fordham University NY 2023 (22 iulie - 5 august)

Copiii au vizitat renumitul oras american, New York!

Tot mai multi adolescenti isi doresc sa participe in taberele organizate in Statele Unite ale Americii, fie ca vorbim de coasta de est – New York, Miami; sau chiar pe coasta de vest – Los Angeles, Las Vegas.

Jurnalul de calatorie – Tabara de grup Fordham University NY 2023

Duminica, am petrecut momente frumoase in Central Park, inconjurati de natura verde din centrul orasului si am admirat spectacolele cu baloane din centru. Ne-am facut poze langa fantana si bineinteles, am rememorat scene din filme filmate in New York. Am oprit la memorialul John Lennon unde Jeff ne-a povestit despre formatia The Beatles, apoi ne-am continuat plimbarea pe unul dintre poduri si ne-am oprit sa savuram o inghetata gustoasa in Central Park!

Luni dimineata, am avut cursuri, copiii sunt foarte multumiti de ore si profesori. Dupa amiaza am fost in centru – Times Square – unde am avut free time spre bucuria tuturor si am savurat spectacolele stradale, am facut poze cladirilor, reclamelor spectaculoase, dar si shopping. Seara ne-am distrat in aer liber la disco, am avut un DJ bun care a pus muzica solicitata de elevi.

Marti, am avut ore dimineata si apoi am plecat in centru pentru a vizita The Vessel si Little Island. Vremea nu a tinut cu noi, ne-am adapostit in mall-ul din apropiere pentru shopping si o cafea. Am apreciat grupul nostru de copii care sunt veseli mereu si vad partea pozitiva indiferent de situatie.

La intoarcere, in metrou, am ras si am cantat! Aici se pot exprima liber pentru ca nimeni nu le face observatie, adora acest lucru si eu ii las sa se exprime, se gandeau ca poate strangem si niste bani ca au cantat frumos.

Miercuri, am fost norocosi sa mergem la American Museum of Natural History; Jeff ne-a insotit, ceea ce m-a bucurat pentru ca ne ofera informatii utile si interactioneaza frumos cu copiii! Seara am mancat in oras la Dallas BBQ!

Joi, am fost sa vizitam Empire State Building, de unde am admirat orasul de sus. Am facut poze, cat am reusit sa-i prind, ca erau incantati si s-au imprastiat in toate partile, la toate geamurile, apoi am plecat pentru o ora de shopping in Macy‘s. Ne-am facut cumparaturi si ne-am intors pe la 18:30 in campus.

Pentru a vizualiza fotografiile din Tabara de grup Fordham University NY 2023 acceseaza Google Photos sau Facebook

Tabara Fordham University NY 2023 (22 iulie – 5 august)
Tabara Fordham University NY 2023 (22 iulie – 5 august)

La Seara Internationala ne reprezentam cu mandrie tara, am hotarat sa dansam toti Brasoveanca, fetele o sarba, un moment de prezentare video al Romaniei si doua momente la chitara, poate si vocal, incheiem cu Dragostea din Tei si visinata pentru staff!

Sambata si Duminica, am vizitat Statuia Libertatii, Ellis Island si Brooklyn Bridge. Copiii au fost incantati de ceea ce au vazut, dar si obositi; au fost excursii lungi de o zi intreaga! Vremea a tinut se pare cu noi, ieri foarte placut, a adiat vantul, numai bine de plimbat! Suntem ok, fara probleme, am mai scapat de basicile de la picioare. Seara am jucat Dodgeball, am intrat si eu in echipa si am castigat.

Luni, dupa cursurile de engleza a urmat aventura mult asteptata, am zburat cu elicopterul deasupra New York-ului, a fost grozav! Ziua nu s-a terminat, am participat la meciul de baseball al echipei New York Yankees care s-a desfasurat pe un stadion plin.

Ne-am bucurat de ultimele zile de tabara si copiii parca isi doreau sa lungeasca zilele, stand pana mai tarziu. Seara am avut o discutie pe tema asta, nici nu am putut sa-i cert ca mi-au explicat ca le va fi dor si de aceea le este greu sa se puna in pat la ora 23:00 cand le cer eu… vor mai mult timp impreuna! Noi ziua avem ore, apoi vizite si seara vor sa joace carti, sa povesteasca, iar ora de culcare este tarzie.

Miercuri, am avut o zi lunga: Ground Zero, Financial District, Wall Street si cina in oras la Hard Rock Café! Am avut emotii mari! In special, in timpul vizitei la memorialul de la Ground Zero. Am explorat parti din cladire, schele metalice, antena de pe cladire, masini de pompieri afectate si am realizat cu totii ca viata merita traita din plin. Totul e posibil si e bine sa apreciem si sa fim recunoscatori pentru ceea ce avem. Suntem atat de norocosi!

Multi dintre copii au ramas cu aceasta impresie si cu acest sentiment. Copiii nostri sunt din ce in ce mai maturi, empatici si simpatici… Ne-am motivat unii pe altii si am schimbat impresii, inclusiv un mic cadou: niste uleiuri care alunga starea negativa. Am plecat spre Wall Street pentru a admira celebrele cladiri. Am ramas impresionati de St. Paul’s Chapel, o extraordinara bijuterie arhitecturala! Am facut si cateva poze inainte de a avea putin free time si am incheiat cu o cina savuroasa la Hard Rock Cafe.

Joi am fost in Union Square unde au avut free time, shopping again. Apoi am plecat spre Washington Square unde iar ne-am relaxat si am mancat toti la un restaurant cu specific american, cu foarte multe tipuri de burgeri.

Au fost foarte draguti cu Daria, fiind ziua ei au dorit sa-i faca o surpriza si i-au dat o ,,dedicatie” la 12 noaptea, i-am facut surpriza si un cadou si tort, cantandu-i la cantina! A fost un moment emotionant pentru toti „La multi ani Daria!”

Tabara Fordham University NY 2023 (22 iulie – 5 august)
Tabara Fordham University NY 2023 (22 iulie – 5 august)

Vineri, am fost la show-ul Lion King (musical) la ora 20:00! Vom ajunge tarziu in campus. Exploram mult in fiecare zi si suntem absorbiti de toate minunile pe care le descoperim cu mare bucurie. Chiar daca nu o spunem asa des precum ne-am dori, ne gandim si la cei de acasa. O experienta minunata!

Sambata am pornit intr-o noua aventura pe care sa ne-o amintim cu drag: parcul de distractii Six Flags, unde ne-am petrecut toata ziua! Suntem decisi sa profitam la maxim de timpul pe care-l mai avem aici. Si vrem sa ne mai distram impreuna si la revenirea acasa. Ne-am promis sa iesim toti la un suc, la terasa, cand ajungem in Bucuresti, sa ne revedem cu drag si sa mai povestim!

Suntem in autocar, ne intoarcem de la Six Flags, unde am trait o experienta de neuitat! Am incheiat tabara cu o zi speciala, plina de tipete… de bucurie! A meritat, intr-adevar! Sambata am impachetat, am avut ceremonia de premiere, ne vedem curand in Bucuresti! Multumesc parintilor si grupului minunat de copii care ne au insotit in aceasta calatorie! Va pupam pe toti!

Va las aici un ultim gand de multumire pentru frumoasa colaborare pe care am avut o cu un colectiv de copii minunati!

Sper din suflet ca vara viitoare sa mai mergem impreuna, asa cum am planuit cu ei, spre o alta destinatie de neuitat! Ne-am despartit cu greu si nu doreau sa plece, prelungeau momentul impreuna, acest lucru a fost cel mai bun feedback pe care l-am primit de la ei! Le-a placut tare mult si mie mi-a facut placere sa-i insotesc!

Cu drag,

Mara C. and Mihaela N. – group leaders tabara Fordham University NY 2023

Va invitam sa va bucurati de fotografiile din Tabara Fordham University NY 2023 (22 iulie – 5 august) in albumele: