Feedback programe de vara Internship Londra

Incepand cu vara anului 2022, peste 40 de adolescenti din Romania au apelat la programul de Internship „Young Professional” desfasurat in Londra, in cadrul UCL. Ne bucuram sa impartasim impresiile acestora in continuare:

Matei, feedback program internship „Young Entrepreneur”

A fost o experiență utilă pentru cineva care dorește să învețe despre subiectul antreprenoriatului. Dar faptul prin care a ieșit în evidență acest program educațional a fost modul interactiv de a învăța prin simulările unor situații reale, de exemplu prezentarea unui produs inovator în fața unor investitori reali. Nu în ultimul rând, vorbitorii au fost antreprenori de succes care au precizat că și ei și-ar fi dorit ca la vârsta noastră să aibă șansa pe care o avem noi acum!

Maria, feedback program internship „Young Dentist”

Per total, experiența mea la Londra în cadrul acestui internship a fost una deosebită. Am învățat foarte multe lucruri folositoare din domeniul stomatologiei, lucruri pe care nu le-aș fi putut asimila preuniversitar în România, fapt pentru care simt ca mă aflu cu un pas în fața viitorilor mei colegi de facultate.
 
Privind cursurile – mi-a plăcut faptul că au fost organizate pe subiecte de discuție, a fost plăcut să simt o ordine în programul fiecărei zile. Mi-a plăcut mult că majoritatea lecțiilor s-au desfășurat sub forma unor discuții, noi fiind tratați ca niște studenți și nu ca niște simpli copii, mi-a plăcut că cei din staff au fost deschiși întrebărilor și chiar au insistat pe asta. Am apreciat mult și persoanele calificate care ne-au ținut prezentările, păreau într-adevăr bine pregătite și niște modele de urmat. Am discutat din prima zi cazuri concrete de pacienți, la care ni s-au cerut părerile, am învățat cum să facem o consultație stomatologică pas cu pas, cum să citim o radiografie dentară, cum să facem suturi chirurgicale pe banane și cum să realizăm plombe dentare. De asemenea, cele mai folositoare discuții mi s-au părut cele legate de comunicarea cu pacientul, cum să le gestionăm anxietățile, fricile și durerea, cum să empatizăm și cum să le creăm un mediu confortabil celor care vor veni în cabinetele noastre. Consider aceste aspecte extrem de importante în practica ta ca medic, deoarece am învățat acolo că mai întâi de toate trebuie să fii om, să îți înțelegi pacientul și să găsești cel mai bun tratament pentru el, lăsând la o parte confortul tău sau principiile financiare. Cred că prin acest program am reușit să dobândesc baza unui mindset foarte sănătos privind cariera mea viitoare.
 
Acest internship la Londra a însemnat pentru mine o provocare, o oportunitate extrem de specială să evoluez atât personal, cât și profesional și sunt recunoscătoare că am putut lua parte la o astfel de experiență deosebită și foarte interesantă!

Antonia, feedback program internship „Young Psychologist”

Experienta a fost valoroasa si m-a impresionat in mod pozitiv. Colaborarea cu profesionistii in domeniul psihologiei mi-a oferit o perspectiva asupra practicii psihologice si aprofundarea cunostintelor detinute. Aceasta experienta mi-a intarit dorinta de a urma o cariera in psihologie si sunt recunoscatoare pentru sprijinul vostru in aceasta etapa a formarii mele profesionale.

Am avut ocazia sa interactionez cu tineri din intreaga lume aceasta permitandu-mi sa inteleg mai bine diversitatea culturala si sa impartasim perspective diferite in contextual psihologic. Aceasta experienta a avut un impact pozitiv asupra vietii mele, atat in ceea ce priveste cariera cat si in relatiile personale. Sunt nerabdatoare sa aplic cunostintele acumulate si sper ca intr-o zi prin profesia pe care o voi avea sa am o contributie pozitiva asupra societatii.

Ana, feedback program internship „Young Psychologist”

Experienta a fost minunata! Am avut parte de a cunoaște mulți oameni noi de peste tot din lume, ceea ce îmi doream mult. Cazarea a fost bine organizata, cu ore de masa bine stabilite și camere foarte curate. M-am putut bucura mult de oraș si deoarece am avut timp liber după orele de curs. La curs, profesorii au fost foarte deschiși si amabili. Ne-au învățat multe despre profesia lor ca și psihologi prin cursul prestabilit, si ne-au răspuns clar la toate întrebările pe care le-am avut. 

Am învățat despre fiecare profesie diferita pe care o poți avea ca si psiholog (in ce consta, cum poți ajunge la ea, ce facultate trebuie făcută, etc). Am putut vizita spitale si locuri unde se practica fiecare profesie diferita, care ne-a învățat despre mediul in care se studiază psihologia. Fiind interesată de Psihologia Criminalistica, cursul m-a ajutat sa înțeleg diferenta dintre aceasta si Psihologia Clinica, si ce se învață sau se practica la fiecare dintre ele.

Sunt de părere ca m-a ajutat mult sa ma decid spre ce profesie vreau sa ma orientez si m-a ajutat sa realizez care dintre profesii este cea mai buna pentru mine pe viitor. As recomanda cu mare drag programul de internship deoarece m-a ajutat mult sa invat într-un mod interactiv si interesant despre psihologie, cât si sa socializez si sa cunosc o lume noua la Londra! 

Carla, feedback program internship „Young Political Leader”

A fost cu siguranța o experienta de neuitat, foarte educativa întrucât am rămas cu multe legături atât cu tineri din propria țara cât si cu alții veniți din străinătate!

Mi s-a parut genial cât de ușor a fost sa ne împrietenim cu participantii de alte nationalitati. Persoanele care ne predau la curs erau foarte prietenoase si stiu ca nu numai pentru mine, dar si pentru alți colegi, au fost o adevarata schimbare sa avem zilnic o energie pozitivă si am rămas plăcuți surprinși de entuziasmul acestora. Iar cei care veneau sa ne vorbească in diferite zile au fost cu siguranța aleși cu grija întrucât era ușor de discutat cu ei, luand in considerare diferența de vârsta.

Cu totul, a fost cu siguranța o experienta frumoasa, pe care nu o voi uita. De-abia aștept sa ma intorc cât mai curând si cu siguranța o sa o recomand si altora aceste programe de internship.

Rebeca, feedback program internship „Young Film Maker”

Am avut privilegiul de a participa la programul de internship în domeniul film-making oferit de această echipă minunată și pot spune cu toată sinceritatea că a fost o experiență absolut remarcabilă!

Încă din prima zi, am fost impresionată de profesionalismul și pasiunea fiecărui membru al echipei. Programul a fost structurat într-un mod foarte bine gândit, combinând cunoștințele teoretice cu experiența practică. Majoritatea zilelor au constat în cursuri predate de profesioniști, urmate de ședințe de brainstorming pentru proiectele proprii și punerea în practică a abilităților dobândite.

Atmosfera a fost una caldă și prietenoasă, lucru care a pus în evidență importanța colaborării într-un proiect cinematografic. Am lucrat alături de colegi talentați din diverse domenii precum regie, montaj, scenaristică și design de producție. Acest schimb constant de idei și feedback a condus la rezultate frumoase și m-a învățat cât de valoroasă poate fi perspectiva diferită adusă de fiecare membru al echipei. 

Pe lângă aspectele tehnice și artistice, la finalul programului, am plecat cu prietenii și conexiuni prețioase. Recomand cu căldură acest internship tuturor celor dispuși să își pună pasiunea pentru cinematografie în practică!

Teodora, feedback program internship „Young Film Maker”

Eu am participat la cursurile legate de Filmmaking si pot spune cu încredere că acestea au fost per total foarte folositoare. Experiența cu totul a fost una complexă si foarte challenging (după cele 10 zile de munca intensă atât în timpul, cât si după cursuri, pot spune ca m-am simtit obosita, dar extrem de multumita). Cursurile au fost structurate extrem de eficient si, faptul ca am făcut mai multe activități practice a contat foarte mult. Staff-ul si experții din domeniu cu care am interactionat pe parcursul zilelor au fost extrem de implicați si foarte intelegatori. Din acest punct de vedere, pot spune ca recomand cu încredere acest program!
 
Legat de cazare, mancare si timpul petrecut în accommodation, am fost placut surprinsa de condițiile foarte bune si nu am intampinat vreo problema majoră.
 
Per total, aceasta experienta a însemnat pentru mine un prilej de socializare, invatare si pot spune ca este o experienta foarte buna pentru cei care vor sa plece la facultate in strainatate. As recomanda oricui aceasta experienta si, dacă as mai avea timp, as mai participa si anul viitor.  

Tudor, feedback program internship „Young Investment Banker”

Lui Tudor i-a placut foarte mult, a fost foarte incantat de tot ce a invatat, de oamenii cu care a intrat in contact, de locurile in care au avut loc cursurile si workshopurile si, in general, de toata aceasta experienta pe care a avut-o!

Mihnea, feedback program internship „Young Investment Banker”

Mereu mi-au plăcut foarte mult finantele, ceea ce m-a determinat sa particip la acest program de investment banking, cu intenția de a afla mai multe despre domeniul in care vreau sa lucrez. Organizarea mi s-a părut foarte buna, mereu era cineva pe care puteam sa întrebam sau sa ne lămurim dacă nu înțelegeam ceva. Mai mult, de fiecare data când ieșeam din locul organizat pentru a ne duce la locația unde ne petreceam ziua, o făceam intr-un mod ordonat, făra nicio problema. Trebuie sa spun ca toți profesioniști au avut ceva sa ne învețe, si i-am respectat pe toți foarte mult.
 
Primul lucru a fost prezentarea despre valoarea unei companii si cum sa o determinam. Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri si așa ca ne-a ajutat foarte mult in restul internshipului. Al doilea este funcționarea si pericolele roboților de investiții, care ne-au învățat cum sa investim cu prudenta si cum sa ne folosim de roboti pentru a face mai mult profit. Al treilea este importantă networking-ului in acest domeniu si informațiile generale despre investment banking. 
 
Acum sunt mai mult decât convins ca vreau sa lucrez in domeniul acesta si ma simt mult mai pregătit pentru a-l înfrunta in viitor! As recomanda acest internship oricui ii se pare ca investițiile sunt interesante!