Studii in strainatate – Master in Olanda

Master Olanda Mirunette EducationMaster Olanda

Decizia de a pleca la studii in strainatate este cu siguranta una dintre cele mai mari decizii pe care le poti lua ca tanar adult, iar aceasta este cu atat mai dificila daca ai terminat deja facultatea in Romania.

De ce aleg studentii romani sa plece la Master in strainatate?

La aceasta intrebare ne raspunde Ana, care dupa ce a absolvit Universitatea Nationala de Muzica in Bucuresti a plecat spre Olanda, unde a urmat un program de Master in Muzica Jazz la Prince Claus Conservatoire. Programul ales este unul dintre putinele din Europa pe acest domeniu. In plus, Masterul i-a permis, pe langa cei doi ani de studiu in orasul universitar Groningen, sa locuiasca pentru 6 luni in New York, USA, unde a invatat de la muzicieni de renume si a facut parte din una din cele mai faimoase comunitati de Jazz din lume.

“Ce m-a atras din start la Hanze Prince Claus Conservatoire din Groningen, Olanda, este programul de studiu unic, format din workshop-uri sustinute de nume mari ale scenei de Jazz din New York, cat si orele cu profesorii din conservator. In fiecare saptamana, venea un alt profesor pentru a tine cursuri de improvizatie, compozitie, sau de ansambluri de jazz. Pe langa asta, in al treilea semestru am avut sansa sa plec in New York, unde am avut libertatea de a studia in particular cu un muzician care m-a inspirat, scoala oferindu-mi si un buget in valoare de 2.000 de euro special pentru asta. Pe timpul studiilor, fiecare student are parte de un mentor care sa il ghideze de-a lungul celor doi ani de Master. Pentru un muzician de Jazz, Olanda este locul perfect pentru a lega colaborari cu muzicieni din diferite background-uri culturale, astfel studentii au posibilitatea de a experimenta si de a-si largi orizonturile profesionale si personale.” Ana Dubyk, Master of Music in Jazz – Prince Claus Conservatoire

Pe Ana o puteti asculta aici.

Surse de finantare si oportunitati

Studiile de Master in Olanda sunt la jumatate din costurile percepute de alte tari europene pentru programe similare, iar studentii europeni pot beneficia de imprumuturi guvernamentale sau surse aditionale de finantare, in functie de domeniul ales.

Olanda gazduieste unele dintre cele mai prestigioase universitati din lume, 7 dintre ele fiind clasate in top 150 mondial si 13 in top 350 mondial.

Echipa de consiliere Mirunette Education ofera consiliere completa si personalizata pentru studii in strainatate, atat la nivel liceal, cat si la nivel universitar.

Ia legatura cu un consultant Mirunette pentru mai multe detalii.