Testimonialul castigatorului Mirunette Language Competition 2016

concursul de limba engleza Mirunette Language Competition

Va salut cu respect si va marturisesc ca mi s-a implinit un vis! Pasiunea mea de a vorbi in limba engleza s-a materializat in urma participarii la Concursul Mirunette Language Competition 2016 (concurs de limba engleza).

Sunt fericit ca am avut sansa de a castiga Marele Premiu al acestui concurs – tabara internationala de la Leith Academy, Edinburgh in Scotia!!! Multumesc din inima echipei Mirunette pentru acest premiu acordat si pentru sfaturile utile legate de pregatirea mea la limba engleza!

Filmul, testul online si interviul au fost un challenge pentru mine si o oportunitate de a-mi testa cunostintele de limba engleza iar tabara de la Leith Academy, Edinburgh a contribuit la imbunatatirea cunostintelor mele de limba engleza! Cu alte cuvinte, acest concurs de limba engleza mi-a deschis orizonturi academice si mi-a oferit sansa de a cunoaste noi oameni.

Cu cateva zile inainte de plecarea in tabara eram emotionat, deoarece ma gandeam la intalnirea cu noii prieteni si cu profesorii scotieni si la descoperirea de locuri deosebite din Scotia! Am zburat cu Compania aeriana KLM pana la Edinburgh, cu escala in Amsterdam. La aeroportul din Edinburgh am fost asteptati de cativa membri din Staff-ul de la Leith Academy pentru a merge spre campus.

M-am bucurat nespus de mult sa imi fac prieteni noi din alte tari – Spania, Italia, China, Germania – cat si din Romania! Ei au fost incantati sa petreaca timpul cu grupul nostru din Romania. M-am imprietenit cu Andrea si Davide din Italia, Jojo din Germania si am format un grup unit cu prietenii romani Adelyn, Andreea, Ruxandra si Alex. M-am imprietenit foarte repede cu noii mei colegi de tabara! Am spus glume, am povestit despre viata de elev din alte tari si din Romania si ne-am descoperit interese si preocupari comune – parca ne cunosteam de foarte mult timp!

Orele de limba engleza aveau doua sesiuni de cate o ora jumatate; rezolvam exercitii de vocabular si gramatica, conversam si faceam jocuri interactive si diferite proiecte. Lectiile au fost relaxante si interesante, iar profesorii au interactionat cu prietenie cu noi. Multumesc profesorilor Kasia si Kevin pentru implicarea si rabdarea din timpul lectiilor! Participarea mea in aceasta tabara a avut o influenta pozitiva asupra mea, deoarece am cunoscut metodele de predare a limbii engleze, in scoala scotiana si mecanismele de invatare a limbii engleze, analizand si sintetizand cunostintele acumulate.

Activitatile au fost distractive si instructive. Mi-a placut activitatea Capture the Flag, care a fost o provocare pentru noi pentru ca lucram in echipe de 6 elevi si trebuia sa furam steagul echipei adverse. De asemenea am fost la Cookery, unde am pregatit delicioase prajituri si cookies din ciocolata. Staff-ul din tabara era vesel, intelegator si foarte prietenos.

Am vizitat Edinburgh, un oras deosebit de frumos cu multe obiective turistice de neuitat: Edinburgh Castle, Holyrood Castle, The Scottish Parliament, St. Giles’ Cathedral, Calton Hill, Princes Street, National Museum of Scotland, Scott Monument si Greyfriars Kirkyard. Mi-a placut sa ma plimb prin orasul vechi Edinburgh! Am fost impresionat de Edinburgh Castle, emblema Scotiei, un reper istoric de mare importanta pentru existenta Scotiei! Aflat pe o stanca vulcanica a oferit permanent o pozitie strategica in fata inamicilor. Mi-a placut Palace of Holyroodhouse, resedinta reginei Elizabeta a Angliei, cand viziteaza Scotia.

In prima duminica am facut o excursie la Stirling Castle, resedinta regilor Scotiei, incepand din secolul al  XIV-lea; un Activity Leader ne-a povestiti despre istoria acestui vechi castel. Am admirat arhitectura acestui castel; simteam ca traiesc in acele timpuri!

In urmatorul weekend am vizitat Glasgow, un  important centru istoric si industrial al Scotiei si am fost intr-o excursie optionala la Mary King´s Close – un muzeu situat in partea subterana o orașului; complexul,  învăluit în mituri și legende cu fantome din secolul al XVII-lea, a devenit o atractie turistica comerciala. In excursiile organizate nu a lipsit shopping-ul; am cumparat suveniruri pentru mine, prieteni si parinti (tricouri cu trupe heavy metal, comics si dulciuri scotiene).

Sunt onorat pentru acordarea diplomei cu nivelul CEF: B2/C1! Profesorii evaluatori au apreciat cu “Excellent” participarea mea la activitatile: English lessons, outside of the classroom si overall progress, caracterizandu-ma astfel: „he was a confident speaker, who took the lead in many activities”; „he has been a very good student who has enthusiastically taken part in all the activities on offer and speaks competently with the staff. Well Done!” or „he participated in all class based activities, leading in the project lessons.” I´m so happy and proud! Thanks for teaching us!

Am stat in Campusul Murrano in Block B – intr-o camera single cu tot confortul necesar: birou de lucru, un dulap si un pat confortabil, baie proprie. Exista un living spatios, cu bucatarie inclusa, unde ne intalneam toti din grupul nostru pentru a socializa, a povesti si a viziona filme. Nick -House Parent – era alaturi de noi mereu.

Group leader-ul nostru -doamna profesor Georgina Ionac- a fost amabila, prietenoasa si de ajutor. Mancarea scotiana a fost gustoasa; am mancat supa condimentata, haggis, oua scotiene si prajitura cu ciocolata, fulgi de cereale si bezele.

Am invatat multe cunostinte noi de limba engleza intr-un timp foarte scurt – este meritul profesorilor de la Leith Academy, am vizitat castelele de neuitat din Scotia, am cunoscut traditiile si obiceuirile Scotiei, am apreciat preparatele culinare, si, nu in ultimul rand, mi-am facut prieteni noi din Italia si Romania cu care tin legatura! Sper ca vom merge impreuna in urmatoarea tabara Mirunette!!!

Participarea la aceasta tabara a fost un moment important pentru mine si pentru orice elev in vederea pregatirii si inscrierii la o universitate britanica! Sunt foarte bucuros ca am avut sansa de a participa in tabara de la Leith Academy, Edinburgh!!! La intoarcere, am povestit impresiile mele din tabara prietenilor si colegilor mei! Le-am recomandat sa se inscrie la Concursul Mirunette Language Competition (concurs de limba engleza) si sa mearga intr-o tabara de limba engleza in U.K.!

Voi studia limba engleza cu multa pasiune in continuare si voi participa la urmatoarele concursuri si tabere organizate de Mirunette in U.K. sau U.S.A.!!! Doresc sa imi imbunatatesc permanent nivelul actual de cunostinte de limba engleza pentru a ma inscrie la o universitate in U.K!

Multe felicitari si multumiri echipei Mirunette pentru organizarea acestui concurs si de tabere internationale de neuitat pentru elevii roman! 

Cu respect,

Tudorel Cristian Axinia, castigatorul taberei de 2 saptamani de la Leith Academy, Edinburgh.