Liceul in strainatate – avantajele educatiei de peste hotare

Liceul in ¬strainatate – avantajele educatiei de peste hotare

Liceul in strainatate reprezinta modalitatea perfecta de acomodare cu un sistem de invatamant occidental care te va pregati pentru o admiterea la o Universitate de top. In prezent tot mai multi elevi din Romania manifesta un interes puternic fata de continuarea studiilor liceale peste hotare. Intentia de afirmare academica si familiarizarea cu un mediu multicultural sunt factorii ce ii determina sa ia in considerare aceasta optiune.

Procesul relocarii intr-o tara straina implica un numar semnificativ de provocari, insa aduce si foarte multe avantaje care nu ar fi posibile invatand in tara. Dorim sa va impartasim cateva dintre aspectele principale ale studiului in strainatate mentionate de fosti elevi consiliati de specialistii Mirunette de-a lungul anilor.

Flexibilitatea programelor de studiu ofera un mare avantaj pentru un elev care e in proces de dezvoltare si incearca sa se orienteze catre un domeniu specific.

Cel mai des intalnite programe de studiu la nivel global sunt A-Levels si IB (Bacalaureat International), care ofera o selectie bogata de materii ce ajuta la directionarea elevului catre o cale specifica, in functie de preferintele lui. Absolvind o astfel de curricula, elevii au prioritate la admiterea in facultati consacrate precum Oxford, Cambridge, Yale, LSE si Imperial College London care impun adeseori absolvirea acestor programe in cadrul procesului de admitere .

Nivelul de calitate ridicat al cursurilor a fost semnalat de toti absolventii romani, care au avut parte de explicatii suplimentare, feedback constant, consiliere vocationala si un numar restrant de participanti la orele de curs.

Clasele scolilor de tip boarding au numar redus de elevi, fapt care permite oricarui participant sa se faca afirmat, primind astfel atentia necesara din partea profesorilor.

Programele extracuriculare, alaturi de facilitatile de ultima generatie implementate de majoritatea scolilor de tip boarding ofera sansa fiecarui elev sa acorde timp activitatilor fizice, sa isi urmeze aspiratiile artistice si sa isi dezvolte spiritul de coechipier.

Fiecare scoala de tip boarding ofera un numar impresionant de facilitati precum piscina interioara, terenuri de fotbal, baschet, studio de arta, teatru si multe altele, fiecare ajutand la construirea unui mediu prielnic pentru invatare si dezvoltare personala.

Bineinteles, nu putem omite cel mai important avantaj adus de parcurgerea studiilor in strainatate. Liceul in strainatate iti ofera un mediu multicultural in care vei avea ocazia sa cunosti nenumarate persoane cu idei si traditii diferite, vei capata fluenta in abilitatea de a vorbi o limba straina (si nu numai una) si vei reusi sa te adaptezi unui mediu diferit, devenind astfel pregatit sa depasesti orice obstacol social sau profesional in viitor.

Noi, specialistii Mirunette am trait pe propria piele aceste aspecte, unii dintre noi fiind absolventi de liceu si facultate in strainatate. Daca te gandesti si tu sa faci acest pas, noi te vom ajuta, prin experienta si cunostintele noastre, sa iei cea mai buna decizie pentru viitorul tau.

Ia legatura cu un specialist Mirunette!