Tabara Abbey College Cambridge 2023 (30 iulie – 6 august)

Tabara de Vara Abbey College Cambridge 2023 (30 iulie - 6 august) - Cambridge, AngliaTabara de Vara Abbey College Cambridge 2023 (30 iulie - 6 august) - Cambridge, Anglia

Castigatorii la Mirunette Awards si Mirunette Language Competition 2023 au participat in tabara de vara Abbey College Cambridge.

In fiecare an premiem castigatorii Mirunette Awards si Mirunette Language Competition cu locuri in taberele internationale pe care le organizam. In acest an, copiii cu un nivel ridicat al limbii engleze au castigat locuri in tabara de vara Abbey College Cambridge 2023.

Jurnalul de calatorie – Tabara Abbey College Cambridge 2023


Duminica ne-am intalnit cu totii la aeroport, a fost prietenie la prima vedere inca din aeroport, transfer imediat spre Cambridge. In ciuda ploii, am avut curiozitatea si energia de a vizita zona de cazare si de a participa la primele activitati, „welcome activity” and the trust-and-friendship circle.

Luni, dupa prezentarea de dimineata a urmat prima lectie de „warming-up” activa si internationala. Pentru a verifica limba, abilitatile de speaking si spontaneitatea, s-au ales jocuri de societate la care ai nostri au excelat. Dupa pranz, turul din Cambridge a avut ca scop concursul „Photo Scavenger Hunt” de detectare a detaliilor celebrelor King’s College, St Mary’s Church, punting decks, Fitzwilliam Museum si Polar Museum, etc.

Stradutele inguste, caramizile rosiatice de pe fatada cladirilor, casutele traditionale cochete, bicicletele, raul Cam, toate au adus un aer englezesc si o sclipire de invingator in suflete. Seara s-a incheiat cu karaoke in multe limbi, volei pe terenul din fata colegiului si confesiunile de sfarsit de prima zi a grupului nostru de prieteni, frati de Cambridge si de spirit.

Marti, studiile au inceput deja in grupele mixte internationale, cu activitati interactive ce combina exercitiile de dezvoltare a comunicarii, cu cele de scris, ascultat, citit. Educatia, politetea, implicarea emotionala si sociala sunt de asemenea un target.

Dupa pranz, terenul de sport a gazduit meciuri de rugby, dar si yoga; relaxarea si socializarea, deschiderea emotionala au fost la putere. Seara am participat la Talent Show, grupul nostru a castigat locul 2 cu dansul Brasoveanca, iar Ariana locul 1, cantand Hora de la Moldova. Inca o data, copiii si group-leaderii romani au stiut sa se distreze, si sa distreze la nivel inalt! Asa am castigat o pizza pe care am impartit-o cu totii pentru a savura gustul victoriei!

Miercuri dimineata, cultura si civilizatie anglo-saxona; dupa-amiaza am vizitat Ely Cathedral, numita mai intai „Cathedral Church of the Holy and Undivided Trinity” care isi are originile in 672 AD si apartine bisericii anglicane.

Dupa ce am aflat miturile si legendele despre calugari, precum si intamplarile ce au marcat aceste locuri, am facut o mica plimbare in oraselul linistit, incercand sa ne pregatim pentru activitatea de seara: music video making, sau crearea de videoclipuri muzicale, ce a inclus 3 clipuri ale grupului, care apoi s-au montat pentru concursul international de sambata seara.

Joi, a inceput cu dezvoltarea abilitatilor de scris, poezie si proza la un alt nivel, lucru interactiv pe grupe, creativitate si originalitate intr-un singur loc. In oras am cautat detalii despre ceasul Corpus Christi, King’s College, All Saints Passage, colegii, biserici si muzee, librarii si strazi celebre si astfel vechea si atragatoarea cultura si civilizatie anglo-saxona prinde viata si in mintea noastra!

Seara a inceput usor si timid cu cativa pasi pe ringul de dans, doar pentru a se dezlantui peste cateva minute in euforicul spirit adolescentin, cand romanii, italienii, francezii, croatii, germanii, argentinienii, cubanezii, bulgarii, chinezii, turcii, coreenii etc. s-au regasit ca fiind o singura natie ce danseaza in acelasi fel, pe aceleasi ritmuri, in spiritul optimist si amuzant, prieteniile de acum s-au legat strans, pentru mult timp.

Pentru a vizualiza fotografiile din Tabara de Vara Abbey College Cambridge 2023 acceseaza Google Photos sau Facebook

Vineri, am inceput cu glume bune, am ras mult, invatam si ne plimbam, neuitand de faptul ca suntem in Cambridge ca sa cream amintiri de o viata si cunostiinte de valoare. Fiecare clipa, fiecare pas, fiecare strop de ploaie si fiecare raza de soare picteaza un curcubeu in suflet!

Sambata, ultima zi de tabara a inceput cu excursia la Londra unde, in ciuda unei vremi si a vremurilor, am luat la pas centrul istoric si nu numai, de la Westminster Abbey, celebrul loc al incoronarilor regilor si reginelor, la Trafalgar Square. De la Buckingham Palace, pe ale carui holuri mai rasuna inca pasii ultimei regine, simbol al traditiei, elegantei si puterii britanice; si memorialul reginei Victoria pus in evidenta de garzile a caror schimbare in pas lent si ferm atrage si azi vizitatorii la schimbarea garzii calare din fata palatului Whitehall.

De la parcul St. James la Piccadilly Circus, celebrul loc de intalnire a tinerilor asupra carora inca vegheaza statuia lui Eros, de la resedinta prim-ministrului din 10 Downing Street la boemul Soho, toate au ramas agatate in memorie ca scanteile de artificii de pe tortul unei zile traite frumos si cu folos.

Ne-am intors in Cambridge unde, dupa masa de seara, a avut loc ceremonia premierii micilor nostri cursanti, urmata de ultimele clipe impreuna, printre lacrimi, imbratisari, promisiuni de corespondenta, invitatii si schimburi de suveniruri, ai nostri au dat mai departe bratara ce ne reprezinta tara si culorile drapelului si au impresionat atatea suflete.

Duminica, plecarea spre tara a venit o data cu dorul de casa si somnul, ca urmare a unor zile intense pe plan sufletesc si educational. Ne-am luat si noi ramas bun in Otopeni, ca o familie adevarata, cu promisiunea unei revederi cat mai apropiate intr-o noua tabara Mirunette!


Martora ne-a fost doamna ambasador al Romaniei in UK, doamna Laura Popescu, ce ne-a felicitat pentru educatie, buna crestere si entuziasm si ne-a asigurat de sustinerea dansei in vederea efectuarii proiectelor urmatoare!

Multumim, Mirunette! Multumim, Abbey College! Multumim, Cambridge!

Cu drag,

Oana B. and Roxana N. – group leaders tabara Abbey College Cambridge 2023

Va invitam sa va bucurati de fotografiile din Tabara Abbey College Cambridge 2023 (30 iulie – 6 august) in albumele: