Tabara de Vara Uppingham School 2023 (20 iulie – 3 august)

Copiii au studiat limba engleza la prestigioasa scoala Uppingham din Marea Britanie.

Uppingham School este cunoscuta pentru oferirea unei educatii de calitate superioara si pentru reputatia excelenta in ceea ce priveste pregatirea elevilor.

Copiii care au participat la Tabara de Vara organizata de Mirunette Education la Uppingham School in perioada 20 iulie – 3 august, au avut parte de cea mai frumoasa experienta din acest an.

Jurnalul de calatorie – Tabara de grup Uppingham School 2023

Joi, 20 iulie, la reuniunea grupului pe aeroport, am trait cu totii emotii intense!

Zborul a fost placut, aterizarea perfecta, iar transferul desi a durat cateva ore bune, a fost un prilej de cunoastere a stilului englezesc.

La sosire in campus ne-au fost repartizate camerele, descoperind cu totii conceptul diferit fata de al nostru in ceea ce priveste cazarea elevilor/studentilor. 

Vineri, am luat micul dejun si ne-am indreptat catre cladirea in care participam la cursuri. Ulterior mesei de pranz, am inceput activitatile de dupa-amiaza, care au constat in orientarea in oras si jocuri in echipa, alaturi de copiii de alte nationalitati.

La testarea de limba engleza, copiii nostri au fost foarte bine apreciati, de catre evaluatori. Seara a fost incununata cu participarea la discoteca din cadrul campusului. 

Duminica, 23 iulie, am avut o excursie de o zi la Nottingham care a inclus intrare la Nottingham Castle. Constructia castelului a inceput in anul 1068, fiind considerata fortareata regala importanta in era medievala.

Copiii au vizitat pasajele subterane, statuia lui Robin Hood, au tras cu arcul, au îmbracat costumele de epoca, iar in galeria de arta au fost provocati sa gaseasca cea mai veche pictura.

Am mers la cumparaturi, am facut turul orasului si ne-am intors pentru cina.  

Pentru a vizualiza fotografiile din Tabara de Vara Uppingham 2023 acceseaza Google Photos sau Facebook

Tabara de Vara Uppingham School (20 iulie - 3 august) - Uppingham, Anglia
Tabara de Vara Uppingham School (20 iulie – 3 august) – Uppingham, Anglia
Tabara de Vara Uppingham School (20 iulie - 3 august) - Uppingham, Anglia
Tabara de Vara Uppingham School (20 iulie – 3 august) – Uppingham, Anglia

Luni am inceput cu forte proaspete orele. Dupa ore, organizatorii ne-au pregatit o mare surpriza: Fun Fair in Sport Centre.

Fotografiile demonstreaza cat de bine ne-am simtit!

Seara a culminat cu momentul Trash Fashion, unde cei mai talentati designeri au pregatit pentru modelele lor costumatii creative.

Abia asteptam excursia de la Londra! 

Marti, 25 iulie, am continuat orele de lb. engleza conform programului. Dupa masa copiii au participat cu mult entuziasm la diverse jocuri sportive (Mini Olympics).

Am incheiat ziua cu o prezentare a obiectivelor turistice londoneze, avand ca si scop pregatirea copiilor pentru excursia de a doua zi, de la Londra. In cadrul cinei, copiii au sarbatorit cu tort, atat pe unul dintre colegii lor, cat si pe o colega de nationalitate chineza. 

Si iata-ne in ziua mult asteptata: excursia la Londra.

Echipati corespunzator am pornit veseli catre o super aventura. Traseul a fost urmatorul: am pornit de la Tower Bridge, intr-o croaziera spectaculoasa pe Tamisa, oprindu-ne la statia Westminster.

Copiii au fost in mod deosebit impresionati de London Eye, Big Ben, Buckingham Palace. Ziua a continuat cu o sesiune de shopping si servirea cinei la Pizza Express.

Tabara de Vara Uppingham School (20 iulie - 3 august) - Uppingham, Anglia
Tabara de Vara Uppingham School (20 iulie – 3 august) – Uppingham, Anglia
Tabara de Vara Uppingham School (20 iulie - 3 august) - Uppingham, Anglia
Tabara de Vara Uppingham School (20 iulie – 3 august) – Uppingham, Anglia

In urmatoarele doua zile, activitatile si lectiile au decurs conform programului. Copiii s-au bucurat de activitati cum ar fi: Art Attack, Graffiti Session, Sports Skills Session, Murder Mystery, dar nu in ultimul rand de valoroasele ore de engleza.

Copiii au fost incurajati de catre profesori sa lucreze in grupe, cu elevi de alte nationalitati, astfel au realizat diverse eseuri, articole de ziar si au fost angrenati in dezbateri interesante. 

Ziua de sambata ne-a adus la Leicester, punctul de atractie a fost vizita la ,,National Space Centre’’.

Copiii au explorat centrul si au vizionat un documentar show: ‘‘We are astronomers’’. Excursia a continuat cu un tur al orasului si o sesiune de shopping.

Ajunsi in campus, copiii au servit cina si s-au bucurat impreuna cu staff-ul local de activitati creative si sportive. 

Copiii au participat la cea mai colorata cursa de alergare!

In cursa Colour Run din aceasta dimineata, organizatorii ne-au oferit tricouri albe si ne-au explicat cum sa alergam prin pudra colorata. Cursa a fost prilej de bucurie si rasete, avand drept scop promovarea alergarii in aer liber si a unui stil de viata sanatos.

Dupa lectii ne-am pregatit de talent show. Ce bucurie si ce emotie sa ne etalam talentele!

Am dansat si am cantat, insa surpriza serii a fost Luis, cel care a fost premiat cu locul III pentru excelenta interpretare de beatbox! Bravo Luis!

Azi am invatat sa facem Bath Bomb, adica bombe efervescente pentru baie. Asa ca, va lasam aici reteta in caz ca vreti sa experimentati. Intr-un bol am amestecat ingredientele uscate: amidon, bicarbonat, sare si acid citric, apoi am amestecat bine de tot cu un tel sa nu ramana cocoloase. Separat am pus lichidele: apa, ulei de migdale, colorant lichid si lavanda. Apoi am omogenizat toate ingredientele si le-am pus in forme la uscat pentru 24 de ore.

Tabara de Vara Uppingham School (20 iulie – 3 august) – Uppingham, Anglia

Dupa lectiile de dupa amiaza, am mers la Science Building sa aflam despre excursia de a doua zi, la Cambridge.

Excursia la Cambridge a inceput cu o croaziera pe raul Cam.

Am vazut cele mai faimoase colegii din Cambridge, am trecut pe sub celebrul Pod Matematic si Podul Suspinelor.

Ghidul ne-a oferit explicatii si povesti interesante, apoi a urmat Walking Tour-ul orasului si binemeritatele ore de shopping, in care fiecare am putut sa achizitionam suveniruri pentru acasa si pentru prieteni dragi.

Si iata-ne in ultima zi de tabara, am impartit zambete si lacrimi cu profesorii, leaderii de grup, luandu-ne ramas bun de la prieteni si locuri, dorindu-ne sa ne reintoarcem pentru a studia candva in unele din aceste orase.

Petrecerea de absolvire a fost incarcata de emotie. Am petrecut aici momente frumoase, am legat prietenii noi cu internationali din tari precum Mexic, China, Japonia, Turcia, Italia si nu numai.

Profesorii ne-au inmanat certificatele de absolvire, iar unii au promis chiar ca se vor intoarce. Am aflat astfel, ca in cancelaria scolii, s-a vorbit despre copiii din Romania ca fiind cei mai destepti si cei mai buni la engleza!

Well done everyone and see you soon,

Ramona A. si Jana P. – group leaders tabara Uppingham School 2023

Va invitam sa va bucurati de fotografiile din Tabara de Vara Uppingham School 2023 (20 iulie – 3 august) in albumele: