Concurs dedicat elevilor ce doresc sa se afirme

Mirunette Scholarship Competition-Concurs dedicat elevilor ce doresc sa se afirme

De-a lungul timpului am constatat ca in scoli s-a diluat ideea de clasament. Toti copiii sunt grozavi, toti trebuie la final de an sa primeasca acea coronita pentru a nu se supara nici ei si nici parintii ce abia asteapta ca fiul sau fiica lor sa fie rasplatit/a pentru munca din timpul anului scolar, chiar daca realizarile nu sunt nemaipomenite. Sunt de acord cu stimularea, sunt de acord cu motivarea, insa nu sunt deloc de acord ca am fi toti egali.

Si pentru a face un exercitiu, noi –Mirunette Education– ne-am gandit sa organizam un concurs prin care sa motivam copiii cu varste intre 12-18 ani sa isi incerce fortele si sa invete sa concureze pentru a castiga! Iar premiul nu este o simpla diploma ce s-ar regasi intr-o folie a unui dosar stufos, ci o tabara de limba engleza in Marea Britanie! O tabara internationala cu un program complex, intr-un mediu multicultural in care participantii vor avea ocazia sa fie ambasadori ai elevilor din Romania si sa experimenteze fie si pentru doar cateva saptamani viata de elev intr-un mediu nativ englez, acolo unde educatia are traditie si produce valori.

Si uite-asa am anuntat ca organizam un concurs de limba engleza la care am invitat sa participe scoli si licee din Bucuresti si nu numai. Nu este simplu! Concursuri scolare sunt de tot felul, important este sa convingi candidatii ca merita sa participe, ca merita sa incerce, ca este chiar “pe bune”! Ca este un exercitiu extraordinar sa stii sa dezvolti o tema, sa o expui, sa o argumentezi si, mai mult decat atat, sa fii intervievat poate pentru prima data in viata ta!

La concurs au participat mai multe scoli. Finalistii au fost alesi de departamentul de limbi straine al fiecarei scoli, pe criterii obiective alese de comun acord. Pasul decisiv a fost interviul final, in urma caruia s-au desemnat castigatorii.

Ii felicitam pe toti finalistii de la Cambridge School of Constanta, care au venit unii increzatori, altii mai degraba “impinsi de la spate” de dascalii lor. Cu totii foarte buni, cu un nivel ridicat de cunostinte si cu o engleza de invidiat.

Ne-a fost foarte greu sa ii departajam, dar asa cum spuneam, nu suntem toti egali si adesea detaliile fac diferenta.

I-am intalnit pe: Raluca, Horia, Matei si Alexandra, care s-au prezentat la interviu mai mult sau mai putin sfiosi. Ii felicitam atat pe ei cat si pe profesorii lor care i-au pregatit si incurajat!

Bravo Horia, suntem convinsi ca vei deveni un adult cu o gandire profunda. Felicitari Matei, increderea ta in tine te va propulsa mereu in frunte. Raluca, ai dovedit multa maturitate si determinare, succesul este in fata ta. Alex, priveste-ne in ochi si indrazneste sa iti expui ideile, cu siguranta vei convinge.

Suntem bucurosi ca am reusit sa il premiem pe cel mai bun cu o tabara de limba engleza la Oxford si sa ii motivam pe ceilalti concurenti. Speram ca la anul sa existe cel putin la fel de multi copii valorosi, produs al scolii Cambridge School of Constanta, care vor avea indrazneala sa participe la concursul Mirunette Scholarship Competition.

Felicitari tuturor!

Daniela Pavoni – CEO Mirunette Education

Mirunette Scholarship Competition