Martisor Hunt – Primavara Mirunette

Martisor Hunt - campanie promotionala de primavaraCea mai noua competitie Mirunette

Martisor Hunt vine in intampinarea celei de-a 16-a primaveri Mirunette. Din acest motiv ne-am gandit sa va povestim mai multe cu privire la semnificatia zilei de 1 martie si solistul trupei de mesageri al acesteia, martisorul.

Cu toate ca 1 martie abia a trecut, nostalgia ne determina sa va propunem o lectura alternativa, placuta si constructiva, demna de un inceput insorit de primavara, ce serbeaza anticiparea vacantelor ce se apropie.

Once upon a time…

Consultand arhivele obiceiurilor de primavara descoperim ca ziua de 1 martie a fost mereu tratata ca o sarbatoare de sine statatoare. Contrastul puternic creat de snururile albe si rosii (traditional alb si negru) ale martisorului era privit ca un simbol al unitatii contrariilor: iarna – vara, cald – frig, intuneric – lumina. Se poate considera astfel ca martisorul este o reprezentare simbolica a primaverii, anotimpul renasterii in care un ciclu al vietii se sfarseste, in timp ce un altul abia prinde floare (pun intended).

Martisorul era in mod traditional daruit tinerilor, atat fete cat si baieti pentru a le proteja sensibilitatea si inocenta. El urma sa fie purtat la mana sub forma unei bratari sau in piept de pe 1 Martie pana la primele semne de instalare a primaverii. Astfel martisorul devenea un simbol aducator de noroc, el fiind legat de un trandafir, un pom fructifer sau aruncat in directia din care se intorceau pasarile calatoare cu speranta ca in urmatorul ciclu al vietii sa persiste doar albul martisorului (caracteristic binelui).

Fast forward in time

In prezent, martisorul a trecut testul anilor si, la inceputul fiecarei primaveri reprezinta atat un semn al respectarii traditiilor, cat si un gest altruist fata de fiecare persoana careia decizi sa ii oferi unul. Un “Queen – News of the World” in discografia obiceiurilor autohtone, sau un Lion King al filmografiei de demult. Referintele sunt vaste si tot mai sonore, insa un lucru este cert. Martisorul este un clasic si ne bucura asta. Speram ca scurta lectie de istorie prezentata mai sus v-a captivat. Noi suntem cu adevarat entuziasmati de venirea primaverii si asteptam cat mai multe raze de soare.

Pe acelasi ton altruist dorim sa va oferim si noi un martisor. Unul alternativ, cel putin.

Martisor Hunt

Impreuna cu prietenii nostri de la MyGiftCards am ascuns 3 martisoare pe site-ul nostru – www.mirunette.ro. Intre 1 si 12 martie te provocam sa gasesti unul dintre cele 3 martisoare ascunse pe site. Odata gasit, click pe martisor, lasa-ne datele tale de contact si castiga prin tragere la sorti un Giftcard de 200, 100 sau 50 RON la Promenada Mall.

Pentru ca nu suntem superstitiosi, vom anunta castigatorii vineri, 13 martie 2020 😉

Hurry up and Enjoy the Hunt!

P.S.: Pentru cei mai curiosi, recomandam sa aruncati un ochi peste sectiunea de tabere de grup. Good luck!