“Ce mică e vacanța de vară!”- Vino alături de noi și susține Excelența!- Mirunette Education

By Mirunette Education.

Știm că începe școala și urmează noi lecții de învățat, noi pagini de scris, noi testări și evaluări, dar ne dorim ca experiența de vară să le fi încărcat tuturor bateriile cu suficientă stare pozitivă cât pentru un an întreg școlar. Studiile aduc cu sine un ritm alert al programului, astfel că tinerii se bucură în vacanță de fiecare ocazie să călătorească, să descopere, să cunoască. Mulți au ales și tabere educaționale, pe lângă mersul la bunici, călătorii cu părinții, practicarea unui sport dorit. Poate vă surprinde acest lucru, însă cei mai mulți dintre ei știu din experiența personală sau de la prieteni că în acele zile se îmbină studiul, cu sportul, activitățile alături de alți copii, călătoriile și multe altele. 

Încă din momentul în care sezonul de tabere de vară se apropia de sfârșit, ne gândeam că vacanța parcă a trecut mult prea repede, dar zâmbim și ne dăm seama că așa credem în fiecare an. În 17 ani de experiență ne-am dat seama că povestea se repetă. Trebuie să recunoștem că nu numărăm zilele, fiind mai important să fim atenți în întregime la fiecare grup, la fiecare copil în parte, la fiecare detaliu, de fiecare dată în același scop: să ajutăm copiii ca după această experiență să iasă câștigători, gândind toți “Vacanta mea a fost cea mai tare!”.

În această perioadă mult așteptată, ce urmează după studiul în bancă, noi ne dorim pentru noua generație un studiu pe “propriul eu”. Faptul că ei pot, reușesc, cresc și că învață mai multe în ritmul lor, urmându-și adevăratele interese. Toate acestea aduc cu sine povești de spus acasă, familiei, care datorită iubirii va continua să îi încurajeze în noile lor descoperiri, iar copiii se formează natural și plăcut prin propria forță. Uriașă ne este bucuria când primim reacții pozitive de la părinți, care observă schimbări mici, de efect și plăcute, dar văd mai ales fericire:

“Tudor a revenit f. încântat din tabăra pe care ați organizat-o la New York Rider University. Chiar fericit, aș putea spune! Ce am aflat de la el: că America este ceva care i se potrivește, că Washington este orașul preferat, pentru că este cel mai safe, că a interacționat foarte ușor cu diversele persoane întâlnite […] Orele de engleză i s-au părut “incredibile”, la fel și Tracy, profesoara. Și le-ar dori la fel de atractive și pe cele de-acasă […] M-a sunat de pe Broadway (în condițiile în care Tudor nu sună, orice-ar fi) să-mi spună că trebuie să fac orice să ajung acolo. Pentru dumneavoastră: mulțumiri pentru organizare și pentru faptul că ați avut grijă de fiul nostru și de toți colegii, de altfel. Tabăra s-a dovedit a fi un succes! Mirela P.” 

Fiind pasionați de munca noastră și de noua generație, actualizăm permanent metodele didactice pentru a răspunde noilor tendințe în educație și cu ultimele studii realizate în aceast scop. Lucrul benefic este că le împărtășim mai departe și primim, de asemenea, noutăți de la oamenii alături de care colaborăm. Ca reacție a pasiunii noastre, copiii se bucură de group lideri implicați și atenți cu ei, nu într-o manieră tensionată, ci informată. 

Un exemplu despre noile descoperiri în educație?

Specialiștii Mirunette Education în “lectura de seară” au citit despre faptul că există mari șanse ca tocmai acei copii care sunt extrem de siguri pe ei să nu fie neapărat și cei mai fericiți. Studiile demonstrează că stima de sine ridicată nu este egală cu un succes școlar garantat, relații reușite sau fericire. Laudele exagerate pot fi o armă cu două tăișuri. Copilul poate rămâne cu o îngrijorare permanentă că nu se ridică la înălțimea laudelor în cazul unui eșec sau nesiguranțe. În cadrul unui studiu mai amplu, după ce copiii au fost împărțiți aleatoriu, primul grup a beneficiat de un curs special pentru îmbunătățirea stimei de sine, iar în celălalt au fost ajutați direct în a-și îmbunătăți anumite capacități. Până la final s-a demonstrat că cei mai încrezători în sine au ajuns copiii care și-au dezvoltat capacitățile personale (ex. matematică, înclinații artistice, sportive etc.). Prin urmare, ne-am dat seama că mai important decât susținerea și lăuda imediată, este ajutorul oferit în a se dezvolta pe compententele lor reale, în găsirea sau confirmarea acestora și în creșterea capacității de a lega prietenii. Am făcut exact acest lucru, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

“Sunt mama Alessiei și vreau să vă mulțumesc mult pentru modul în care ați organizat o tabără minunată! Alessia s-a întors cu multe impresii frumoase, cu lucruri noi învățate, cu amintiri plăcute despre prieteniile pe care și le-a făcut și abia așteaptă să meargă din nou în tabără anul viitor. Nu în ultimul rând, vrem să-i mulțumim în mod deosebit Luciei care a știut să-i organizeze și să-i supravegheze pe copii în mod exemplar, astfel încât să nu existe incidente neplăcute [..]”- Ne transmite imediat după întoarcere Daniela G., mama Alessiei, bucuroasă nu doar de revedere, ci și de încântarea fiicei obținută după excursiile din vacanța de vară.

De asemenea, există foarte mulți copii care își clarifică sau confirmă drumul, iar acest lucru este scopul suprem pentru noi toți atunci când dorim să susținem tinerii. 

Ștefan L. „Având un an până la absolvirea liceului, această tabără a fost ocazia ideală de a-mi reconsidera viitorul. Mulțumesc Mirunette pentru toate amintirile!”

Horia V. „Această experiență cu adevărat remarcabilă mi-a deschis ochii și m-a făcut să realizez că urmărirea unei cariere în străinătate e cea mai bună soluție pentru mine. Multe mulțumiri, Mirunette, pentru această oportunitate!

O altă confirmare de ceea ce o pasionează cu adevărat a fost Maria T. care în excursia ei a creat un daily vlog pe canalul ei de youtube. Când am aflat acest lucru i-am oferit susținere în acest demers, promovând munca și pasiunea fetei. Vă invităm să o cunoașteți și să aflați singuri cum se vede totul prin ochii ei.

Noua generație, prin vocea și opiniile ei, ar trebui să ne ajute pe toți să fim mai buni și mai pregătiți în fiecare an, cel puțin pe noi ne ține atenți, în conformitate cu noile cerințe și așteptări. Vacanța de vară s-a terminat, dar noi am rămas cu ceva foarte valoros- feedback-ul lor. Share if you LIKE – Experiența Mirunette Education, cu vocea lor, prin ochii lor.

By Mirunette Education