Tabara de Iarna Copii 2024 - Elvetia - Ski & Snowboard Verbier

tabara de grup ski snowboard limbi straine verbier elvetia.jpg

Tara: Elvetia
Locatie: Verbier
Varsta: 10-17 ani
Tip tabara: Tabara de grup
Limba studiata: Engleza
Franceza
Germana
SpaniolaPerioada:
17 februarie 2024 - 24 februarie 2024
2880CHF

Prezentare tabara de ski si snowboard Elvetia 2024

Daca te pasioneaza sporturile de iarna, te invitam sa descoperi Verbier, cel mai faimos resort de ski si snowboard din Europa! Localizarea in inima Alpilor Elvetieni, climatul insorit, partiile de ski cu o lungime totala de peste 450 de km si atmosfera cosmopolita asigura popularitatea superbei statiuni, apreciata si de catre celebritati ca Familia Regala Britanica, Hugh Grant sau Leonardo diCaprio!

Verbier este locul ideal pentru o tabara de iarna pentru copii! Programul dinamic si distractiv din tabara de ski de la Verbier atrage in fiecare iarna copii de peste 50 de nationalitati diferite de pe toate continentele! In functie de nivelul copiilor, programul de ski este adaptat pentru incepatori - inclusiv pentru cei care nu au mai schiat niciodata, pentru cei situati la nivel mediu, dar si pentru cei avansati care vor sa isi perfectioneze tehnicile de ski. 

Statiunea Verbier se afla la aproximativ 2 ore de Geneva si 3 ore de Zürich. Copiii sunt cazati in cabane tipice regiunii alpine, localizate intr-o zona linistita, beneficiind de transport cu minibus catre partii, campus sau pentru activitati.   

O tabara in care copiii pot studia limba straina preferata si se vor distra la cote maxime!       


Jurnalele taberelor anterioare:

Imagini & mesaje din tabara de iarna 2023
Imagini & mesaje din tabara de iarna 2022
Imagini & mesaje din tabara de iarna 2020


Programul include:

· Informatii si orientare la sosirea in tabara
· Zilnic 6 ore de ski / snowboard cu monitori, in grupuri mici (1 monitor la 6-8 copii), dimineata intre orele 9:00 si 12:00 si dupa-amiaza intre orele 12:45 si 15:45
· Ski pass pentru 5 zile, transfer la si de la partie zilnic, sub supravegherea monitorilor
· Echipament de ski (ski-uri, clapari, bete, casca) sau snowboard (placa, boots, casca) 
· Concurs de ski/snowboard in ultima zi, cu barbeque pe partie
· Ceremonie decernare de premii impreuna cu certificate de absolvire
· Cazare in Verbier, in cabane tipic elvetiene ; camere cu 4 paturi cu baie proprie; prosoapele si lenjeria de pat sunt asigurate
· Acces catre telecabina cu minibus privat
· 4 mese pe zi (exista optiunea de meniu vegetarian sau diete speciale): mic-dejun, pranz, gustare de dupa-amiaza si cina
· Excursie de o zi intreaga inclusa in program; exemple de destinatii: Lausanne, Geneva, Berna, Gruyere & Cailler, Montreux, Aosta etc
· Program de activitati apres-ski dupa-amiaza, intre 16:30 si 18:30: exemple de activitati - patinaj, squash, dans, cooking, diverse jocuri de cabana, vizite in Verbier etc.
· Program de activitati in fiecare seara, intre 20.00 si 22.00: exemple de activitati - plimbari cu torte, climbing, ice-hockey, patinaj, sanius etc.
· Acces la centrul sportiv local din Verbier (patinoar, perete de climbing, terenuri de sport etc)
· Supraveghere si asistenta pe tot parcursul sederii, rata staff:copil de 1:10
· Intampinare si transfer de la/ la aeroportul din Geneva (sau Zurich - cost suplimentar)
· Insotitor de grup din Romania, vorbitor de limba engleza, pentru minim 10 copii inscrisi


Interval de participare tabara de ski si snowboard Elvetia 2024:                                              

17-24 Februarie 2024 (7 nopti)             


Tarif tabara de ski si snowboard Elvetia: 

2880 CHF

*Tarif conditionat de inscrierea unui grup de minim 10 copii

  • ​Avansul (minim 800 CHF) se achita la inscriere 
  • Restul de plata se achita pana la 18.12.2023
  • Termen de intrunire grup minim de participanti: 15.10.2023

Optional:

· Inchiriere jacheta si pantaloni  de ski 108 CHF/ pers 
· Lectii de limba Engleza / Franceza / Spaniola** / Germana** gratuit (2 ore/zi, 4 zile/sapt, intre orele 16:30-18:30, in locul activitatilor apres-ski)
**lectiile de spaniola sau germana sunt conditionate de un numar minim de doritori
· Asigurare locala antifurt pentru ski-uri 10 CHF/ pers


Tariful NU include: 

· Asigurare medicala locala pentru sporturi extreme 120 CHF/ pers (obligatorie)
· Asigurare complexa de calatorie (medicala, bagaje, anulare/storno) din Romania
· Transport cu avionul Bucuresti - Geneva (Zurich***) - Bucuresti, in conditii de grup
*** Pentru transfer de la-la aeroport Zurich (in loc de aeroport Geneva) se va percepe un cost suplimentar Descriere generala tabara de ski si snowboard

Orasul

Verbier este o statiune renumita de ski din Alpii Elvetieni. Se afla in partea de SV a Elvetiei, in cantonul Valais, la o distanta de aprox 2h de Geneva si 3h de Zurich. Verbier se situeaza la o altitudine de aproximativ 1500m. Acest lucru garanteaza zapada pe toata durata sezonului de ski (decembrie - aprilie). Statiunea ofera senzatia unei localitati elvetiene tipice. Peisajul de iarna cuprinde strazi acoperite de zapada, cabane de lemn incantatoare, restaurante, cafenele si magazine high-end pentru sporturi de iarna. Chiar daca este o statiune micuta, Verbier este un orasel cosmopolit, aici venind turisti din tarile vecine (Italia, Franta) si din alte parti ale lumii (Scandinavia, Marea Britanie etc). Orientarea spre sud a statiunii garanteaza si mai multe zile insorite, comparativ cu alte statiuni din aceeasi zona.

Zona de ski 4 Vallees este cel mai mare domeniu schiabil cu conexiuni pe cablu (ski lift, teleski, telescaun, telecabine) din Elvetia. Domeniul schiabil totalizeaza peste 400 km de partii de ski, cu zona de incepatori aflata chiar in Verbier - foarte convenabil pentru incepatori. Pentru cei care au cunostinte mai avansate de ski sau snowboard, Verbier ofera acces catre intreaga zona 4 Vallees, cu peisaje spectaculoase din partile superioare (Mont Fort - 3330 m) catre Matterhorn si Mont Blanc.

Campusul

Tabara de iarna de ski sau snowboard se organizeaza in campusul principal al scolii, alcatuit din 2 cabane principale. Acestea contin receptia, o zona comuna pentru relaxare si diverse activitati, 2 zone de luat masa, un semineu, o terasa cu barbecue, o biblioteca, o camera de jocuri, un spatiu amenajat pentru discoteca si o sala amenajata pentru vizionarea de filme (cinema). De asemenea, cabanele au terenuri de badminton, volei, baschet sau fotbal, dar si perete de catarare.

Cazarea

Cazarea se face in una din cele 2 cabane ale campusului principal sau in alte cabane tipic elvetiene aflate in statiunea Verbier. Camerele sunt cu 4 paturi (marea majoritate). Unele camere au baie proprie; pot exista si camere cu bai comune (in functie de cabana repartizata pentru cazare). In camere, participantii la tabara de iarna vor gasi lenjerie de pat si prosoape.

Mesele

Programul taberei de limba engleza include pensiune completa (4 mese). Masa de dimineata se ia de obicei in cabana de cazare sau in campusul principal. Pranzul se ia pe partie, organizatorii avand 2 locatii proprii aflate pe domeniul skiabil unde participantii vor primi o masa calda intre cele 2 sesiuni de ski. Dupa terminarea programului de ski (16:00) participantii se intorc la cabana si au la dispozitie o gustare si o bautura calda (ciocolata calda, ceai) inainte de activitatile apres-ski. Seara, in campusul principal se serveste cina. Exista posibilitatea de meniu vegetarian sau de meniuri speciale (halal etc) contra-cost.


Informatii utile:
  • De-a lungul taberei de iarna este disponibil un nr de telefon de urgenta, care va fi pus la dispozitia studentilor si parintilor
  • Camerele sunt verificate la primire si la predare, iar eventualele daune provocate trebuie platite de participanti 
  • Daca un student este bolnav sau se simte rau, personalul taberei il va ajuta pe acesta cu programarea la doctor
  • Tariful taberei nu include asigurarea locala pentru sporturi de iarna (tarif 120 CHF). Recomandam cu tarie aceasta asigurare locala (oferita de organizatorii taberei), intrucat in baza acesteia, in cazul unui accident, transportul / interventia / tratamentul nu trebuie platit de catre participant, iar sumele vor fi recuperate direct de catre spital / clinica medicala in baza asigurarii locale. Decontarea acestor sume nu va fi asadar in sarcina participantului sau a parintilor acestora. 

Activitati tabara ski & snowboard

Tabara de iarna include ski pass pentru 5 zile. Astfel, participantii la tabara vor beneficia de 6 ore de ski / snowboard zilnic (intre 9:00 si 12:00 si apoi intre 12:45 si 15:45). Participantii vor fi impartiti in grupe (intre 2 si 7 participanti la un monitor), in functie de nivelul de aptitudini pe ski / snowboard. In general sunt 3 niveluri: incepator, intermediar si avansat.

Incepatorii vor efectua antrenamente pe partia dedicata aflata chiar in statiune. Acestia vor deprinde cunostintele pas cu pas, familiarizandu-se cu echipamentul de ski / snowboard (in functie de varianta aleasa). La sfarsitul unei saptamani de antrenamente, participantii incepatori vor putea efectua intoarceri paralele pe ski-uri / se vor putea deplasa fluent cu placa de snowboard.

Intermediarii vor merge mai sus, avand astfel ocazia sa vada cea mai mare parte a domeniului skiabil. Acestia vor putea parcurge partii albastre si rosii si vor putea skia in paralel. Vor fi introduse tehnici avansate de ski/snowboard, precum si partiile negre.

Avansatii vor avea parte de ski / snowboard la un nivel foarte dinamic. Acestia vor merge pe partiile negre, unde vor invata tehnici foarte avansate si intoarceri bruste, rapide si vor putea acomoda si cu terenul variabil. Vor putea ajunge pana in zonele cele mai intalte - Mont Fort sau Tortin.

In ultima zi de tabara se organizeaza o competitie (pe niveluri de cunostinta), iar la finalul zilei toti participantii primesc un certificat care atesta lectiile de ski / snowboard pe care le-au facut, precum si nivelul fiecaruia.

Dupa cele 6 ore de ski, participantii la tabara se vor intoarce in statiune, se vor dezechipa si vor avea posibilitatea de a lua o gustare. Apoi urmeaza activitatile apres-ski (2h: 16:30-18:30), care variaza de la o zi la alta. Printre aceste activitati enumeram: patinaj, squash, dans, cooking, diverse jocuri de cabana, vizite in Verbier etc. 

Aceste activitati pot fi inlocuite, fara un cost suplimentar, de lectii de limba straine. In parteneriat cu Verbier Language School, in tabara de iarna sunt oferite lectii de engleza, franceza, germana* sau spaniola* (pentru germana si spaniola este necesar un numar minim de doritori - nu se poate garanta ca acestea vor fi disponibile). Lectiile de limba straina totalizeaza 8h saptamana (2h/zi, timp de 4 zile). 

Dupa cina, participantii vor avea activitatile de seara, care de asemenea variaza de la o zi la alta: plimbari cu torte, ice-climbing, ice-hockey, curling, sanius, disco etc.


Excursie de o zi intreaga

Participantii la tabara de iarna pot opta pentru o excursie de o zi intreaga. Posibilele destinatii pentru aceasta excursie sunt: Lausanne, Geneva, Berna, Gruyere & Cailler, Montreux, Aosta etc. Costul acestei excursii este inclus in program. Destinatia exacta a excursiei din saptamana taberei se va publica in saptamana precedenta.

Nota! Excursiile si activitatile mentionate sunt exemple, programul exact si final fiind stabilit inainte de plecare, in functie de numarul de participanti, conditiile meteo etc.

DE CE SA TE INSCRII
INTR-O TABARA DE GRUP
IN ELVETIA?

Taberele de grup din Elvetia reprezinta modalitatea ideala de distractie in vacanta de iarna!

Elvetia este poate cea mai renumita tara din Europa pentru zonele muntoase si resort-urile de ski si snowboard. Indiferent ca vorbim de incepatori sau avansati, taberele noastre din Elvetia ofera cate ceva pentru fiecare! Partii cu peisaje de vis, cabane montane ca in povesti si multa, multa distractie. Garantam o vacanta de iarna pe cinste! 

Acreditari