Tabara de Vara Adolescenti 2024 - SUA - New York & East Coast Tour (Niagara Falls si Washington DC)

tabara de vara adolescenti 2023 sua fordham university east coast tour.png

Tara: America
Locatie: New York
Varsta: 12-20 ani
Tip tabara: Tabara de grup
Limba studiata: EnglezaPerioada:
28 iulie 2024 - 08 august 2024
3870$

Prezentare tabara

Povestea universitatii Fordham incepe in 1841, cand de altfel purta numele de St. John’s College. Fordham este cea mai veche universitate catolica si iezuita in nord-estul Statelor Unite, si a treia cea mai veche universitate din statul New York. 

Pe langa prestigiul si istoria in mijlocul careia te vei afla, te poti bucura atat de numeroasele atractii turistice din New York (Empire State Building, Statue of Liberty, Times Square etc), cat si alte obiective faimoase din nord-estul SUA! Printre acestea se numara Washington DC, Philadelphia, Niagara Falls sau Amish Country. Vei avea timp sa le explorezi in cadrul circuitului de 6 zile pe Coasta de Est. Este modul ideal in care poti afla detalii despre cultura americana si totodata, iti poti perfectiona cunostintele de limba engleza. 6 zile de explorare a coastei de est, o experienta inedita, plina de influente autentice americane. 

Inscrie-te intr-o tabara de limba engleza in America la superlativ, exerseaza limba engleza alaturi de elevi internationali si viziteaza unele dintre cele mai frumoase si dinamice orase ale lumii! 


Jurnale din taberele anterioare:

Imagini & mesaje din tabara de vara 2023


Programul de vara al taberei de limba engleza include:

*Programul include:

· La sosire informatii utile si tur de orientare
· Test de evaluare initiala, pentru orice nivel
· Cursuri de limba engleza: 15 lectii (15 ore) in clase de cca. 14 studenti (in prima saptamana: luni-vineri, 3 lectii/zi)
· Certificat de absolvire curs si raport de evaluare la finalul primei saptamani
· Cazare 6 nopti in campusul Fordham University, in camere duble sau triple cu baie privata si A/C
· Cazare 5 nopti in hoteluri de 3* la Niagara Falls, Washington DC si Philadelphia, in camere de 4 persoane (2 paturi queen-size) cu baie privata
· Trei mese pe zi in prima saptamana (la cantina din campus); 1 cina la Hard Rock Cafe
· Mic-dejun in a doua saptamana (la hotel)
· Program de activitati organizate seara: jocuri, karaoke, disco etc.
· 5 vizite de o jumatate de zi (cu intrare inclusa) la obiective turistice din New York; exemple de vizite: Empire State Building & Bryant Park, Statue of Liberty & Ellis Island, Central Park & Metropolitan Museum of Art, Times Square & Fifth Avenue & Broadway, The Vessel & High Line & Little Island etc.
· vizite la obiective turistice in cadrul East Coast Tour; exemple: Niagara Falls (tur inclus cu ambarcatiunea Maid of The Mist), Niagara Falls by Night (spectacol de lumini) ; Washington DC: Arlington Cemetery, Washington Memorials, White House, Smithsonian Museum, Capitol Hill ; Amish Country Tour ; Philadelphia: Liberty Bell, Independence Hall, Rocky Steps, Liberty Square; Jersey Gardens Outlet shopping (in limita timpului disponibil) etc.
· Travel-card pentru transport cu metroul in New York (prima saptamana) si transport cu autocar (a doua saptamana)
· Intampinare si transfer de la si la aeroport
· Insotitor de grup din Romania, vorbitor de limba engleza, pt grup de minim 10 participanti


Date de desfasurare 2024:

28 iulie - 8 august*

* sosirea in Romania se face pe data de 9 august


Tarif:

3870 USD


Nota!

Avans 1500 USD se achita la inscriere
Termen plata integrala - 15.05.2024
Termen intrunire grup minim - 15.02.2024

Remarca! Participantii care vor avea intre 18 si 20 ani impliniti la data plecarii in tabara vor putea participa, cu conditia respectarii aceluiasi regulament ca si participantii minori. In SUA, varsta majoratului este 21 ani.


Optional:

· Musical pe Broadway (80-140 USD)

Nota! Programele si excursiile optionale se pot rezerva / organiza in functie de disponibilitate si cerere. Tarifele sunt orientative si valabile pentru un numar minim de doritori. Excursiile / vizitele optionale vor fi stabilite de comun acord si vor inlocui vizitele sau excursiile deja incluse in program.


Tariful NU include:

· Transport cu avionul, in conditii de grup, Bucuresti – New York – Bucuresti
· Asigurare complexa de calatorie (medicala, bagaje si in caz de anulare) Generali - Turist Plus Premium; click aici pentru a citi conditiile politei de asigurare
· Taxa de viza 185 USD (valoarea acesteia se stabileste de catre Ambasada SUA, iar taxa se achita direct in contul Ambasadei)
· Servicii de asistenta pentru completarea documentelor necesare obtinerii vizei de calatorie in SUA: 100 USDWelcome

Vacanta educationala in SUA – Suna tentant? Aprofundarea limbii engleze – unde, daca nu in SUA, unul dintre locurile unde este vorbita nativ? Spune adio orelor cu tipar romanesc si exploreaza metodele americane. Cursurile sunt stimulante si variate, profesorii, folosind tehnici moderne de predare, pun accent pe comunicare si fluenta. Programa este creata pentru a facilita comunicarea, se axeaza pe abilitatile de vorbire si ascultare ale participantilor, proiecte de grup, strans legata de programul de activitati.

Schimbul inter-cultural si mediul multinational – Timp de 12 zile te vei familiariza cu stilul american, locuind in resedinte si campus tipic american, experimentand gastronomia americana, manierele, mentalitatea, educatia si “last but not least”, renumitii zgarie-nori. Pe parcursul taberei vei lega prietenii cu tineri din lumea intreaga: francezi, germani, spanioli, italieni, turci, greci, rusi, polonezi, croati, chinezi, vietnamezi, japonezi, sud-africani, brazilieni, argentinieni, hispanici, etc, reusind sa cunosti putin din diversitatea culturala, exersand astfel limba engleza.

Vizite turistice & culturale – Excursiile fac parte din programul de invatare a unei limbi straina. Vei avea ocazia sa participi la diverse vizite locale, cum ar fi: Times Square, Ground Zero & 9/11 Memorial, Wall Street, 5th Avenue, Metropolitan Museum of Art & Central Park, Statue of Liberty & Ellis Island, Empire State Building ; Washington Memorials, White House, Capitol Hill, Arlington Cemetery ; Amish Country Tour ; Liberty Bell, Independence Hall, Liberty Square, Rocky Steps ; Jersey Gardens Outlet shopping etc.

Distractie, distractie, distractie! –“De ce trebuie sa plecam acasa?” – se regasea pe buzele multor participanti. Vizitele, activitatile sportive, culturale, distractive: disco, karaoke, seara talentelor, seara internationala, jocurile in echipa, au entuziasmat participantii si le-au oferit momente unice, majoritatea revenind an de an. Te asteptam!


Descriere generala

Orasul

Unul din cele mai vizitate orase din lume, New York (sau “The City that Never Sleeps”) este gazda a doua dintre cele mai faimoase obiective turistice ale lumii: Empire State Building si Statuia Libertatii, adevarate simboluri ale orasului si ale celebrului “American Dream”. Orasul este impartit in 5 mari cartiere: Manhattan, Brooklyn, Queens, Bronx si Staten Island, acestea fiind conectate printr-o retea foarte mare de linii de metrou, precum si de transportul de suprafata.

Campusul universitar / hotelul

Prima parte (7 zile, 6 nopti): Prima parte a programului se desfasoara in campusul Rose Hill a Universitatii Fordham. Campusul este localizat la nord de Manhattan, la o scurta distanta cu metroul de centrul orasului New York si toate obiectivele sale turistice celebre.

A doua parte (6 zile, 5 nopti): A doua parte a programului se desfasoara in mai multe orase, ca parte a programului "East Coast Tour": Niagara Falls, Washington DC si Philadelphia.

Cazarea

Prima parte (6 nopti): Cazarea se face in campusul universitatii, iar studentii sunt cazati in camere duble cu baie proprie. 

A doua parte (5 nopti): Cazarea se face in hoteluri, in camere de 4 persoane (2 paturi queen-size) cu baie proprie.

Mesele

Prima parte: programul include toate mesele, in cantina studenteasca din campus. In timpul excursiilor, daca acestea se prelungesc, copiii primesc bani (10 USD) pentru masa (pranz sau cina). Programul include si o cina in oras, la Hard Rock Cafe.

A doua parte: programul include doar mic-dejun la hotel, in fiecare dimineata. 


Informatii utile:

In campus sunt disponibile masini de spalat si uscatoare pe care studentii le pot folosi gratuit, insa fiecare student trebuie sa isi cumpere detergent. Asternuturile si prosoapele schimbate se pot schimba (o data pe saptamana) de catre studenti. Tot studentii sunt responsabili de curatenia din camere. Daunele provocate trebuie platite de catre cei care le-au provocat. Camerele sunt verificate la primire si la predare, iar la sosire studentii vor achita o garantie care le va fi returnata la plecare in cazul in care nu au fost produse daune. Daca sunt produse daune spatiilor comune, toti studentii care impart acea zona comuna vor fi nevoiti sa plateasca daunele. Daca un student este bolnav sau se simte rau, personalul taberei de vara il va ajuta pe acesta cu programarea la doctor; este foarte putin probabil ca doctorul sa vina personal in campus pentru consultatii, iar orice vizita medicala va trebui achitata de student. 


Cursurile de limba Engleza

In prima zi de cursuri studentii vor da un test initial de evaluare a cunostintelor de limba engleza, atat scris cat si oral, in functie de care vor fi plasati in grupa corespunzatoare nivelului. Grupele sunt alcatuite din maxim 15 studenti internationali, iar programa de studiu este alcatuita special pentru un curs de limba straina de durata mica. Studentii vor fi incurajati sa isi imbunatateasca cunostintele de limba engleza prin vorbirea acesteia in diferite situatii si contexte. La sfarsitul taberei participantii vor primi un certificat de absolvire si o scurta evaluare a progresului din partea profesorului. De asemenea, vorbirea limbii engleze este incurajata si in afara orelor de curs: activitatile si excursiile din program sunt selectate astfel incat sa implice studentii in conversatii de-a lungul intregii zile, de dimineata la micul dejun pana seara inainte de culcare.


Activitati si excursii

Programul zilnic de activitati incluse:

Tabara de limba engleza include un program activitati in timpul serii: diverse sporturi, karaoke, jocuri, seri tematice etc.

Vizitele incluse:

In programul taberei sunt incluse:

· 5 vizite de o jumatate de zi (cu intrare inclusa) la obiective turistice din New York; exemple de vizite: Empire State Building & Bryant Park, Statue of Liberty & Ellis Island, Central Park & Metropolitan Museum of Art, Times Square & Fifth Avenue & Broadway, The Vessel & High Line & Little Island etc.
· vizite la obiective turistice in cadrul East Coast Tour; exemple: Niagara Falls (tur inclus cu ambarcatiunea Maid of The Mist), Niagara Falls by Night (spectacol de lumini) ; Washington DC: Arlington Cemetery, Washington Memorials, White House, Smithsonian Museum, Capitol Hill ; Amish Country Tour ; Philadelphia: Liberty Bell, Independence Hall, Rocky Steps, Liberty Square; Jersey Gardens Outlet shopping (in limita timpului disponibil) etc.

**Programul include activitatile mentionate (in functie de saptamana de participare) sau similar in caz ca din motive obiective, acele activitati nu pot fi realizate

Excursiile mentionate sunt doar exemple, programul exact urmand a se stabili inainte de plecare.

CUM SA EXPERIMENTEZI
VIATA DE STUDENT
IN SUA?

Vei avea parte de o experienta de neuitat!

 

Taberele de limba engleza in SUA se desfasoara in state ca New YorkCalifornia si Florida si ofera tinerilor posibilitatea de a experimenta stilul de viata american si de a trai pentru doua saptamani asa numitul American Dream!

Cazarea se face in campusuri universitare de renume, insa exista cateva diferente fata de cele din Anglia: universitatile din SUA au campusuri mult mai mari, de obicei cu o sala de sport dotata cu terenuri de baschet, piste de alergare si sali de fitness, iar in aer liber exista terenuri de fotbal american. De asemenea, cantina este de obicei de tip “all-you-can-eat”.

Taberele de vara in SUA au un program care include mai putine activitati in campus, dar mai multe vizite si excursii in statul respectiv sau in statele din vecinatate care nu trebuie ratate! Studentii pot vizita si fotografia atractii turistice faimoase (Statuia Libertatii, Times Square, Beverly Hills, Hollywood, Santa Barbara, Malibu, Miami Beach sau NASA-Kennedy Space Center) si/sau parcuri nationale sau de distractii (Cascada Niagara, Marele Canion, Parcul Everglades, Universal Studios, Disney World, Six Flags sau Coney Island)!

Acreditari