Tabara de Vara Adolescenti 2023 - SUA - California State University, Los Angeles

tabara de vara adolescenti 2023 sua california state university.jpg

Tara: America
Locatie: Los Angeles
Varsta: 13-20 ani
Tip tabara: Tabara de grup
Limba studiata: EnglezaPerioada:
12 iulie 2023 - 26 iulie 2023
26 iulie 2023 - 09 august 2023
3760$

Prezentare tabara

Los Angeles, „Orasul Ingerilor”, este cel mai mare oras din statul California si unul dintre cele mai cosmopolite locuri din lume. Supranumit „capitala creativitatii”, Los Angeles are cei mai multi artisti, scriitori, regizori, actori si muzicieni din intreaga lume, unul din 6 locuitori activand in domeniul  fascinant al creatiei artistice.

La aproximativ 30 de minute de centrul Los Angeles, in apropierea insoritelor plaje californiene, locatia este ideala pentru studentii care vor sa descopere atat fascinantul Hollywood, cel mai important reper al industriei cinematografice, cat si alte obiective celebre. Campusul are o suprafata de 236 acri, ofera conditii de cazare si de studiu moderne, este dotat cu piscina, iar palmierii, cactusii si copacii violeti jacaranda insufletesc mediul incantator.        

Excursiile memorabile in Los Angeles (Hollywood Tour, Walk of Fame, Melrose Drive, The Sunset Strip, Beverly Hills, Venice Beach etc.), dar si in San Diego sau Las Vegas, reprezinta inca un motiv pentru a te inscrie in tabara de limba engleza din Los Angeles, SUA, pentru o vacanta de vara in care vei trai maretul American Dream!


Informatii utile:

Imagini & mesaje din tabara de vara 2019


Programul de vara al taberei de limba engleza include:

· Test online de evaluare a cunostintelor de limba engleza
· Cursuri de limba engleza: 15 ore pe saptamana, in clase internationale de cca 14 copii
· Materiale de studiu pe intreaga durata a cursului
· University Day (informatii despre universitatile din SUA, procedura de admitere, examene, burse disponibile etc.)
· Certificat de absolvire la finalul cursurilor de lb. engleza
· Cazare in unul din campusurile California State University, in camere single sau duble grupate in apartamente cu o baie privata (2 camere duble sau 4 camere single impart o baie)
· Pensiune completa (3 mese pe zi); pranz la pachet sau card pentru mese in timpul excursiilor; 2 cine la Hard Rock Cafe; demipensiune in timpul excursiei de la Las Vegas
· Program de activitati dupa-amiaza si seara; exemple: inot, sporturi, Disco, Karaoke, Talent Show, Movie Night etc.
· 1 excursie de 3 zile** (cazare la hotel in camere cu 4 locuri) la: Las Vegas, Grand Canyon, Outlet Shopping (Barstow Outlets) si Calico Ghost Town
· 1 excursie de o zi intreaga in San Diego (La Jolla, Mission Beach, Old Town, Seaport Village, bus tour Gaslamp Quarter)
· 4 excursii de o zi intreaga in Los Angeles; exemple: Rodeo Drive & Hollywood (Hollywood Bus Tour, Highland Center, Hard Rock Cafe); Getty Museum, Venice Beach & Santa Monica (Santa Monica Pier & 3rd Street Promenade); California Science Center & Space Shuttle Endeavour, Original LA Farmer’s Market, shopping at the Grove, Huntington Beach; Griffith Observatory & Downtown Los Angeles (Bus Tour - Staples Centre, Walt Disney Concert Hall, Dorothy Chandler Pavilion) etc.
· Intampinare si transfer aeroport Los Angeles - campus si retur
· Asistenta pentru pregatire dosar aplicare viza turistica SUA
· Insotitor de grup din Romania, vorbitor de limba engleza, pentru grup de minim 15 participanti

** in functie de conditiile locale, (trafic, meteo, numar de participanti etc), sau motive obiective, excursiile pot suferi modificari


Date de desfasurare 2023:

12 Iulie - 26 Iulie* (rezervat)
26 Iulie - 9 August* 
*sosirea in Romania se face pe data de 27 iulie, respectiv 10 August


Tarif:

3760 USD


Nota!

Avans 1 (500 USD) - se achita la inscriere
Avans 2 (700 USD) - se achita pana la 31.01.2023
Termen plata integrala - 15.05.2023
Termen confirmare grup - 15.01.2023

Atentie! Participarea la taberele in SUA este in acest moment conditionata de vaccinarea cu schema completa de vaccinare impotriva Covid-19 (se considera schema completa de vaccinare daca au trecut minim 14 zile de la doza a 2-a).


Optional:

· Excursie optionala la Universal Studios (tarif la cerere, conditionat de inscrierea unui numar minim de doritori)


Tariful NU include:

· Transport cu avionul, in conditii de grup, Bucuresti – Los Angeles – Bucuresti, companie de linie
· Asigurare complexa de calatorie (medicala, bagaje si in caz de anulare) Generali - Turist Plus Premium; click aici pentru a citi conditiile politei de asigurare
· Taxa de viza 160 USD (valoarea acesteia se stabileste de catre Ambasada SUA, iar taxa se achita direct in contul Ambasadei)
· Servicii de asistenta pentru completarea documentelor necesare obtinerii vizei de calatorie in SUA: 100 USD


Welcome

Vacanta educationala in SUA – Suna tentant? Aprofundarea limbii engleze – unde, daca nu in SUA, unul dintre locurile unde este vorbita nativ? Spune adio orelor cu tipar romanesc si exploreaza metodele americane. Cursurile sunt stimulante si variate, profesorii, folosind tehnici moderne de predare, pun accent pe comunicare si fluenta. Programa este creata pentru a facilita comunicarea, se axeaza pe abilitatile de vorbire si ascultare ale participantilor, proiecte de grup, strans legata de programul de activitati.

Schimbul inter-cultural si mediul multinational – Timp de 2 saptamani te vei familiariza cu stilul american, locuind in resedinte si campus tipic american, experimentand gastronomia americana, manierele, mentalitatea, educatia si “last but not least”, oceanul si the sunny weather . Pe parcursul taberei vei lega prietenii cu tineri din lumea intreaga: francezi, germani, spanioli, italieni, turci, greci, rusi, polonezi, croati, chinezi, vietnamezi, japonezi, sud-africani, brazilieni, argentinieni, hispanici, etc, reusind sa cunosti putin din diversitatea culturala, exersand astfel limba engleza.

Vizite turistice & culturale – Excursiile fac parte din programul de invatare a unei limbi straine. Programul include mai multe vizite de o zi intreaga in Los Angeles, precum si o excursie de o zi la San Diego si o excursie de 3 zile la Las Vegas, Grand Canyon & Hoover Dam, contribuind astfel la completarea unei adevarate experiente Californiene!

Distractie, distractie, distractie!–“De ce trebuie sa plecam acasa?” – se regasea pe buzele multor participanti. Vizitele, activitatile sportive, culturale, distractive: disco, karaoke, seara talentelor, seara internationala, jocurile in echipa, au entuziasmat participantii si le-au oferit momente unice, majoritatea revenind an de an. Te asteptam !


Descriere generala

Orasul

Los Angeles, cunoscut ca L.A. ori în mod colocvial „City of Angels” , este cel mai mare oraş din statul California şi al doilea ca marime a populaţiei din Statele Unite, fiind întrecut doar de New York City. Ca oras gazda al Hollywood-ului, este cunoscut drept « Entertainment Capital of the World », fiind liderul in lume al filmelor, productiilor televizate, jocurilor video si muzicii inegistrate. Date fiind acestea LA este acum casa multor celebritati. LA este de asemenea cunoscut pentru celebrele universitati: University of Southern California si University of Caliornia, Los Angeles.

Universitatea

Campusurile Universitatii California State sunt situate in zona Los Angeles si in apropierea insoritelor plaje californiene. Locatiile sunt ideale pentru studentii internationali care vor sa descopere fascinatia Hollywood-ului si alte obiective celebre. Campusurile ofera conditii de cazare si de studiu moderne si sunt dotate si cu piscina (disponibilitatea nu este garantata). In plus, palmierii, cactusii si copacii violeti jacaranda insufletesc mediul incantator din campus.    

Cazarea

Cazarea se face in unul din campusurile universitatii California State University, in camere duble, semi-ensuite (doua camere duble impart accesul la o baie privata). Cladirea dispune si de un lounge cu TV, automat cu bauturi si snack-uri precum si spalatorie.

Mesele

Studentii au asigurate toate mesele. In general se iau 3 mese pe zi in cantina scolii; in functie de program una din mese (pranz/cina) poate fi la pachet sau studentii pot primi vouchere / carduri pentru mese. In doua seri, studentii vor lua masa in oras, la Hard Rock Cafe Los Angeles si la Hard Rock Cafe Las Vegas. In timpul excursiei cu cazare la hotel (Las Vegas), mesele de pranz nu sunt incluse.


Informatii practice

Los Angeles La aeroport studentii vor fi intampinati de un sofer cu o pancarda insotita de numele grupului si ii va transporta pe studenti in campus. Studentii isi pot spala hainele la spalatoria special amenajata. Studentii vor beneficia de asistenta din partea staff'ului. Spatiile comune, baile si camerele sunt curatate o data pe saptamana, iar studenti sunt responsabili sa isi mentina curatenia. Prosoapele pentru plaja/piscina nu sunt asigurate. Daunele provocate trebuie platite de studenti. Camerele sunt verificate la primire si la predare, iar la sosire studentii vor achita o garantie de 80 USD (cash), care le va fi returnata la plecare in cazul in care nu au fost produse daune, de asemenea in cazul in care pierde cheia de la camera, studentul va achita o penalizare de 150 USD. Daca sunt produse daune spatiilor comune, toti studentii care impart acea zona comuna vor fi nevoiti sa plateasca daunele. Securitate : exista supravegere 24h din 24. Narcotice : Achizitionarea, vanzarea sau folosirea narcoticelor este un delict federal si este absolut interzis. Studentii care incalca aceasta regula vor fi exmatriculati din resedinta si din programul taberei. Fumatul si consumul de alcool : Fumatul este permis doar in afara cladirilor pentru studentii de peste 18 ani. Fumatul nu este permis in camere. Studentii sub 21 de ani nu au voie sa consume alcool. Incalcarea acestei reuguli poate duce la exmatriculare.


Cursurile de limba engleza

In prima zi de cursuri studentii vor da un test initial de evaluare a cunostintelor de limba engleza, atat scris cat si oral, in functie de care vor fi plasati in grupa corespunzatoare nivelului. Grupele sunt alcatuite din maxim 15 studenti internationali, iar programa de studiu este alcatuita special pentru un curs de limba straina de durata mica. Studentii vor fi incurajati sa isi imbunatateasca cunostintele de limba engleza prin vorbirea acesteia in diferite situatii si contexte. Saptamanal se vor face 15 ore de limba engleza impartite in lectii a cate 45 de minute, dimineata. La sfarsitul taberei participantii vor primi un certificat de absolvire. De asemenea, vorbirea limbii engleze este incurajata si in afara orelor de curs: activitatile si excursiile din program sunt selectate astfel incat sa implice studentii in conversatii de-a lungul intregii zile, de dimineata la micul dejun pana seara inainte de culcare.


Activitati si excursii incluse

Programul zilnic de activitati include:

Tabara de limba engleza include un program de activitati de seara. Mai jos sunt cateva exemple de activitati oferite: sporturi (fotbal, baschet, inot), Disco Night, Quiz Night, Karaoke, Talent Show, Treasure Hunt, Trivia Games etc.

Excursii incluse:

In programul taberei de 2 saptamani sunt incluse:

· 1 excursie de 3 zile** (cu cazare la hotel) la Las Vegas (Las Vegas Strip, Freemont LED Show), Grand Canyon - South Rim, Hoover Dam, Outlet Shopping, Calico Ghost Town
· 1 excursie de o zi intreaga in San Diego (Old Town, La Jolla Beach, Mission Beach, Gas Lamp District)
· 4 excursii de o zi intreaga in Los Angeles; exemple de excursii: Rodeo Drive & Hollywood Bus Tour; Getty Museum, Venice Beach & Santa Monica; California Science Center & Space Shuttle Endeavour, LA Farmer’s Market, shopping at the Grove, Huntington Beach; Griffith Observatory & Downtown LA Bus Tour (Staples Centre, Walt Disney Concert Hall, Union Station, Olvera Street) etc.

**Programul include activitatile mentionate (in functie de saptamana de participare) sau similar in caz ca din motive obiective, acele activitati nu pot fi realizate

Excursiile mentionate sunt doar exemple, programul exact urmand a se stabili inainte de plecare.

CUM SA EXPERIMENTEZI
VIATA DE STUDENT
IN SUA?

Vei avea parte de o experienta de neuitat!

 

Taberele de limba engleza in SUA se desfasoara in state ca New YorkCalifornia si Florida si ofera tinerilor posibilitatea de a experimenta stilul de viata american si de a trai pentru doua saptamani asa numitul American Dream!

Cazarea se face in campusuri universitare de renume, insa exista cateva diferente fata de cele din Anglia: universitatile din SUA au campusuri mult mai mari, de obicei cu o sala de sport dotata cu terenuri de baschet, piste de alergare si sali de fitness, iar in aer liber exista terenuri de fotbal american. De asemenea, cantina este de obicei de tip “all-you-can-eat”.

Taberele de vara in SUA au un program care include mai putine activitati in campus, dar mai multe vizite si excursii in statul respectiv sau in statele din vecinatate care nu trebuie ratate! Studentii pot vizita si fotografia atractii turistice faimoase (Statuia Libertatii, Times Square, Beverly Hills, Hollywood, Santa Barbara, Malibu, Miami Beach sau NASA-Kennedy Space Center) si/sau parcuri nationale sau de distractii (Cascada Niagara, Marele Canion, Parcul Everglades, Universal Studios, Disney World, Six Flags sau Coney Island)!

Acreditari