Interesant de Citit

Importanta Sportului si Calatoritului in Dezvoltarea Personala a Tinerilor

Chiar daca activitatea academica si rezultatele bune pot reprezenta idealurile elevilor si studentilor, in acelasi timp si sportul poate ajuta la o dezvoltare armonioasa care sa modeleze caracterul tanarului si viziunea sa asupra lumii.

“Mens sana in corpore sano” - Juvenal

Exercitiile fizice ajuta la constientizarea importantei disciplinei, responsabilitatii, lucrului in echipa, apartenentei la grup, increderii in sine, instinctului de lider, respectului.

Studiile psihiatrului Gabriella Bondoc demonstreaza faptul ca exercitiul fizic ajuta la ameliorarea tulbularii de hiperactivitate cu deficit de atentie (ADHD), o afectiune incurabila, care poate fi doar tinuta sub control.

Din punct de vedere social si cultural, sportul este unealta care creeaza sentimentul de apartenenta si comunitate, ajuta la spargerea barierelor culturale si de comunicare, chiar poate aduce oamenii impreuna, inlaturand rasismul. Un exemplu extrem de pertinent este reprezentat de studiul Universitatii Standford publicat in iunie 2019, in urma caruia  s-a descoperit faptul ca „islamophobia” in orasul Liverpool a scazut cu 18,9% din iunie 2017, atunci cand fotbalistul egiptean Mohamed Salah a devenit parte a echipei FC Liverpool.

Alte beneficii ale activitatilor extracurriculare.

Participarea la diferite tipuri de activitati poate oferi oportunitatea descoperirii unor noi perspective, interese si pasiuni care cel mai probabil nu erau constientizate. De exemplu, excursiile pot scoate in evidenta spiritul aventurier, organizatoric, poate chiar si talentul fotografic. Prin calatorit poti arata interesul pentru istorie, arhitectura, grija fata de natura sau dorinta de a cunoaste cat mai multe persoane din medii diferite.

Citeste articolul complet de pe blogul Mirunette! - aici

“Think before you speak. Read before you think.” – Fran Lebowitz

Cititul dezvolta gandirea analitica, creste imaginatia si reduce stresul.

Un aspect crucial in dezvoltarea personala a tuturor este cititul. Este dovedit stiintific ca atunci cand citim ne crestem capacitatea de focalizare, de directionare a atentiei si gandirea analitica. Asta inseamna ca ne invatam creierul sa se focalizeze mai mult timp asupra unui singur subiect dar si ca incepem sa discernem intre fictiune si adevar si ne imbunatatim capacitatea de a face legaturi intre subiecte si de a intelege fenomene complexe.

Esti curios sa afli mai multe? 

Ia legatura cu un specialist Mirunette!

Acreditari