Interesant de Citit

Cum sa alegi Universitatea Britanica potrivita pentru cursurile tale superioare?

Alegerea Universitatii pe care doresti s-o urmezi este una dintre cele mai importante decizii de luat pe parcursul unei vieti, iar varietatea coplesitoare a acestora poate face ca intreg procesul de aplicare sa nu fie atat de usor. Vei avea nevoie sa fii strategic si din paleta atat de vasta de cursuri, sa alegi in primul rand 5 optiuni, pentru ca in final sa ramai doar cu 2 - firm choice si insurrance choice.  In plus, avand in vedere ca taxele pentru tuition au crescut atat de mult, fii foarte atent unde alegi sa-ti investesti banii.

Presupunand ca ai o imagine realista asupra nevoilor si aspiratiilor tale, e timpul sa faci curatenie printre ofertele educationale ale Universitatilor smiley. Fii super organizat, si intocmeste o lista cu potentiale Universitati la care sa urmaresti criteriile de mai jos; unele aspecte pot fi mai importante pentru tine decat altele. Nu iti ignora, in schimb, nici instinctul; daca simti ca doresti sa mergi la o anumita Universitate, participa la Ziua Portilor Deschise si convinge-te de alegerea ta!


Specializarea/ Cursul

Se spune ca aspectul cel mai important de luat in considerare atunci cand faci alegerea unei Universitati este oferta de cursuri disponibile pentru specializarea pe care tu o doresti. Daca intentionezi sa studiezi un curs mai putin cunoscut, lista probabil va fi mai scurta, ceea ce va face si alegerea mai usoara. Daca, in schimb, te gandesti la specializari populare precum Matematica sau Engleza, ei bine, ele sunt oferite la cele mai multe din Universitati. Prin urmare va trebui sa petreci ceva timp navigand pe site-urile lor pentru a-ti face o idee despre diferentele dintre cursurile fiecareia. Fii atent la urmatoarele:

  • Departamentul de cercetare si reputatia predarii – cum este vazut acest departament de catre specialistii domeniului? Va conta enorm felul in care te raportezi tu la acest departament – si, prin urmare, cat de motivat te vei simti in cadrul lui – dar si sa stii ca este respectat de celelalte Universitati. Afla cum sunt predate cursurile si ce cred studentii actuali despre predarea pe care o primesc.

  • Abordarea pentru cursul care te intereseaza – citeste ce are de spus Universitatea in legatura cu subiectul care te intereseaza si cum abordeaza predarea lui. Iti atinge vreo coarda? smiley

  • Modulele obligatorii – nu vei avea de ales decat sa le studiezi; prin urmare, ar fi minunat sa fii multumit cu majoritatea lor.

  • Plaja de cursuri specializate – cele mai multe Universitati iti vor prezenta mai multe specializari pe ramura domeniului ales, permitandu-ti sa-ti personalizezi cursul cu aspectele care te intereseaza cel mai mult. Citeste-le brosura si asigura-te ca toate interesele tale sunt acoperite.

  • Dimensiunea departamentului – aceasta iti va da cateva indicatii despre importanta lui in cadrul Universitatii, dar si despre mediul din care ai putea face parte.

  • Corpul profesoral – intereseaza-te despre tutori, publicatiile si cercetarile lor. Unii viitori studenti aplica la o anumita Universitate doar pentru ca au ocazia sa studieze alaturi de o personalitate academica.

  • Facilitati – librarii, laboratoare, echipamente.

  • Evaluarea – unii studenti au performante mai mari in cadrul examenelor scrise, in timp ce altii prefera proiectele din timpul semestrului. Exploreaza modalitatea de evaluare si la Universitatea aleasa de tine.


Localizare si distanta fata de aeroport

Cat de important este pentru tine sa ajungi cat mai repede la aeroport si apoi acasa sau, de ce nu, alte destinatii?  Intereseaza-te de conexiunile intre mijloacele de transport – s-ar putea ca la un moment dat in timpul semestrului sa-ti doresti o evadare scurta smiley. Universitatile sunt, in general, localizate in oras, insa ofera o experienta universitara si o prezenta a locului diferita: spre exemplu, daca viata de noapte este importanta pentru tine, un oras mai animat, precum Leeds, ar fi foarte potrivit; in schimb, daca preferi viata mai linistita, Cambridge este tipul de oras care ar putea sa raspunda nevoilor tale.


Vechi sau nou?

Daca visezi la coloane spiralate si arhitectura clasica, o Universitate mai veche poate fi potrivita. S-ar putea sa-ti placa structura de la Cambridge, Oxford sau Durham, Universitati imbogatite de traditie si care ofera o experienta universitara de tipul Hogwarts. Universitatile mai moderne ofera o experienta total diferita si probabil ofera sentimentul ca faci parte dintr-o comunitate pusa la curent cu noutatile actuale. Gandeste-te care este cea mai potrivita pentru tine.


Numarul de studenti

Este posibil sa preferi anonimatul oferit de un numar foarte mare de studenti intr-un an sau sa-ti doresti un mediu de invatare mai intim in care sa ai mai putini colegi. Cifrele care iti transmit numarul de studenti dintr-o Universitate te pot ajuta sa-ti faci o idee despre marimea ei.


Costuri

Costurile pentru intretinere s-ar putea sa nu te fi preocupat foarte tare pana acum, insa odata ajuns la Universitate vei fi foarte atent si la acest aspect. Acestea variaza in interiorul Marii Britanii, Oxford si Londra fiind cele mai scumpe orase. Cu cat inaintezi spre nordul tarii, costurile sunt mai acceptabile.


Cazarea

Majoritatea Universitatilor iti vor oferi cazare in primul an, dupa care se vor astepta ca din anul al doilea, sa faci echipa cu cativa colegi si sa va gasiti o casa in afara campusului. Cateva Universitati, in schimb, iti vor oferi cazare pentru primii 3 ani de studiu (spre exemplu, multe Colegii ale Oxford si Cambridge). Cazarea ar trebui sa ocupe un loc foarte important in luarea unei decizii pentru ca daca esti nefericit in legatura cu locuinta ta, aceasta iti va afecta si performanta academica si starea ta de bine, in general.


Distractia

Aproape toate Universitatile au echipa de sport, grupuri muzicale si multe alte cluburi care acopera o arie foarte larga de interese.


Ti-am starnit curiozitatea? Suntem alaturi de tine in acest proces sa te informam cu tot ce trebuie sa stii despre aplicare! Avem raspunsurile deja pregatite pentru tine! smiley

De la consiliere la resurse, un proces personalizat in functie de nevoile tale!

Procesul aplicarii la o universitate de top din strainatate este unul complex si crucial pentru dezvoltarea ta personala. Aditional serviciilor de consultanta educationala, Mirunette iti sugereaza o serie de materiale pregatitoare pentru a face pasul cel mare. Acestea vor clarifica pentru inceput anumite aspecte cheie legate de mediul academic si stilul de viata de peste hotare.

Ia legatura cu un specialist Mirunette!

Acreditari