Interesant de Citit

Care sunt cele 7 trasaturi esentiale ale unui absolvent?

In functie de sectorul si tipul de munca, este posibil sa ti se solicite in CV aptitudini specifice, nisate, pentru a fi selectat la interviu. Vorbim despre o calificare relevanta sau experienta in domeniu. Dar ce altceva este necesar pentru a tine pasul cu locurile de munca moderne, globalizarea si provocarile transformarii digitale?

Daca esti priceput la coduri sau sa cresti audienta pe Social Media, poate conta la angajare, suplinind alte minusuri si ajutandu-te sa te remarci printre absolventii care aplica la acelasi job.

Deci, fa-ti un bine si citeste mai jos despre cele 7 aptitudini asupra carora trebuie sa te concentrezi!

1. Abilitati de relationare

Se pune mare pret pe abilitatile de relationare, deoarece companiile cauta o abordare mai sociala si nu foarte stricta. Spirit de echipa, etica si optimism sunt calitatile cautate la interviu care pot face diferenta – si nu doar pentru slujbele care presupun comunicarea cu clientii. De fapt, acestea conteaza foarte mult si pentru cei care aplica in domenii tehnice.

2. Codificare

Pentru a iesi in evidenta, acum ca toate afacerile necesita programe informatice, sa stii HTML si CSS te propulseaza in cadrul selectiei.

3. Social media

De la relatii cu clientii pana la recrutare, social media este utila in toate afacerile. Companiile au nevoie de angajati care sa inteleaga cum functioneaza social media, sa inteleaga consumatorii, produsele si serviciile de pe piata si sa inregistreze o crestere a produsului. Indiferent de tipul de munca prestat, sa intelegi cum sa profiti de diverse platforme online pentru a promova un serviciu poate fi considerat o aptitudine utila.

4. Auto-motivare

Un numar din ce in ce mai mare de liberi profesionisti sau angajati la distanta apar o data cu dezvoltarea tehnologiei, flexibilitatea si mobilitatea departamentului de Resurse Umane. Biroul traditional, asa cum este rezumat in serialul de comedie al BBC The Office, va disparea treptat. Trebuie sa fii motivat ca sa reusesti, sa lucrezi de la distanta, sa iti gestionezi propriul program si sa colaborezi folosind o gama variata de instrumente care faciliteaza comunicarea. 

5. Creativitate si inovatie

Cu schimbarile rapide din tehnologie, procesele de lucru si economii intregi trebuie sa fie creative si competitive ca sa supravietuiasca celei de-a patra revolutii industriale si sa profite de pe urma robotizarii. Acesta este rolul tau. Ca proaspat absolvent, unul dintre atuuri este (sau ar trebui sa fie) capacitatea de a fi flexibil, adaptabil si de a anticipa. Pentru a dovedi ca esti un castig pentru firma, ar trebui sa sugerezi metode pentru a imbunatati eficienta, competitivitatea si imbunatatirea unei marci.

6. Limbi straine

In lumea globalizata actuala, fluenta in mai mutle limbi straine este un atu important, mai ales daca este combinata cu experienta internationala si o intelegere a contextelor culturale diferite. Importanta internationalitatii si a multilingvismului va creste in urmatorii ani.

7. Spirit analitic

O intelegere profund analista – utila in mod deosebit in evaluarea performantei, predictiilor sau intelegerea bazei de clienti – este o aptitudine necesara in orice cariera. Indiferent daca lucrezi in marketing sau inginerie, spiritul tau analitic sugereaza angajatilor pragmatism si capabilitate strategica de solutionare a problemelor.

Articol scris de Mathilde Frot

 

De la consiliere la resurse, un proces personalizat in functie de nevoile tale!

Procesul aplicarii la o universitate de top din strainatate este unul complex si crucial pentru dezvoltarea ta personala. Aditional serviciilor de consultanta educationala, Mirunette iti sugereaza o serie de materiale pregatitoare pentru a face pasul cel mare. Acestea vor clarifica pentru inceput anumite aspecte cheie legate de mediul academic si stilul de viata de peste hotare.

Ia legatura cu un specialist Mirunette!

Acreditari