Interesant de Citit

Cum sa alegi colegiul Sixth Form potrivit pentru tine – 5 lucruri pe care trebuie sa le stii!

Cei mai multi elevi studiaza toti cei patru ani de liceu in aceeasi institutie. Insa acest lucru nu este neaparat o regula, cu atat mai mult cu cat in Marea Britanie ultimii doi ani de liceu sunt considerati un ciclu de studii de sine statator si poarta numele de Sixth Form. Vrei sa studiezi ultimii doi ani de liceu intr-o institutie de elita dar nu stii care este procesul de selectie?  Mirunette te poate indruma si iti pune la dispozitie toate detaliile de care trebuie sa tii cont. Iata o lista cu cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere:

sixth form college

1. Reputatia academica a scolii

Urmareste listele intocmite de publicatii precum The Telegraph pentru a putea fi la curent cu topul celor mai bune institutii de invatamant din Marea Britanie si din lume. Intocmeste o lista cu cele care ti se par cele mai bune si analizeaza pe rand profilul fiecareia: ce cursuri sunt predatecare este media de admitereunde sunt admisi absolventii liceului respectiv, toate aceste informatii sunt extrem de importante in decizia finala. Si nu uita: liceul pe care alegi sa il urmezi trebuie sa fie cel care ti se potriveste cel mai bine!

2. Vizita in campus

Odata ce te-ai hotarat unde vrei sa urmezi liceul, este foarte important sa faci o vizita “la fata locului”. Este cea mai buna si sigura modalitate de a simti atmosfera din campus si de a testa daca te potrivesti, cu adevarat, in acel loc. Programeaza o vizita si asigura-te ca vei face turul tuturor facilitatilor, inclusiv salilor de clasa, salilor de sport si bibliotecii. Vizita in campusul scolii este o ocazie excelenta sa ii cunosti pe elevii care deja invata acolo si sa afli de la ei informatii despre cursuri si despre activitatile extracuriculare. Nu ezita sa ne contactezi pentru indrumare! Mirunette te pregateste cu intrebari specifice. Afla aici, care sunt cele mai importante 15 intrebari pe care sa le pui cand vizitezi o scoala din strainatate.

3. Interviul

Una din etapele procesului de aplicare este interviul cu Comisia de Evaluare. Acesta nu seamana cu interviul de angajare, ci este mai degraba o discutie informala despre tine si despre aspiratiile tale. Fii cat mai natural si onest si nu uita sa pui, la randul tau, intrebari: afla despre rata de promovare, cati elevi renunta la studii, cati sunt acceptati la universitati de top sau cum sunt sustinuti elevii in procesul de aplicare la universitate (inclusiv pregatirea pentru Oxford sau Cambridge).

4. Aplicarea la universitate

Daca te gandesti sa aplici la Oxford sau Cambridge, asigura-te ca scoala pe care o vei alege are informatiile si resursele necesare sa te sprijine. In primul trimestru din ultimul an de liceu vei incepe procesul de aplicare la universitate. Daca aplici la Oxford sau Cambridge deadline-ul de aplicare este 15 octombrie, astfel ca cel mai probabil profesorii te vor incuraja sa iti scrii eseul de motivare in vacanta de vara.  Pe langa indrumarea pe care o vei primi pe tot parcursul aplicarii, vei avea posibilitatea sa vizitezi universitatile si sa discuti cu cei de la biroul de admiteri.   

5. Activitati extra-curriculare

Atunci cand alegi liceul la care vrei sa studiezi, tine cont si de facilitatile pe care acesta le ofera si de activitatile organizate in afara cursurilor. Perioada ultimilor ani de liceu este potrivita pentru a descoperi noi hobby-uri sau pentru a le continua pe cele vechi. Pe langa faptul ca te vor ajuta sa te relaxezi si sa te deconectezi de la problemele de zi cu zi, iti vor dezvolta abilitati importante pe care le vei valoriza in eseul de motivatie pentru universitate. Activitatile extracurriculare iti vor perfectiona si abilitatile de organizare a timpului.

 

In concluzie, nu trebuie sa te temi de tranzitia la un alt sistem de invatamant deoarece vei avea parte de multa indrumare si cu siguranta iti va placea grozav gradul de libertate primit. Considera-l primul tau pas spre viata de adult!

 

Si pentru ca Mirunette este un fan al tinerilor indrazneti si ambitiosi, ti-am pregatit si pentru acest an concursul de bursa in UK care iti ofera posibilitatea de a studia ultimii doi ani de liceu la una dintre institutiile academice de renume din Marea Britanie. Earlscliffe 6th Form College este pregatit sa te echipeze cu cel mai competitiv dosar de aplicare la universitatile prestigioase din Marea Britanie si din lume. Citeste aici mai multe detalii. Te asteptam la competitie! 

Mirunette despre studiile in strainatate

Ti-am pregatit cele mai bune articole, astfel incat tu sa poti lua o decizie informata.

Inainte de a aplica la o scoala sau la un liceu in strainatate ne gandeam ca ar fi util sa iti prezentam mai multe resurse care te vor ajuta sa iei cea mai buna decizie pentru tine. Aplicarea la un liceu in strainatate este un proces complex si o decizie cruciala pentru viitorul tau. 

Iti recomandam cateva articole si materiale care te vor pune in tema cu mediul academic din occident si lucrurile importante pe care trebuie sa le afli pentru dezvoltarea ta personala. 

Aspiratiile tale sunt mult prea importante, asadar informeaza-te si spor la citit!

Ia legatura cu un specialist Mirunette!

 

Acreditari