Scoli si licee in strainatate

15 intrebari la care sa solicitati un raspuns atunci cand vizitati o scoala (boarding school)

Dragii nostri parinti, atunci cand alegeti o scoala pentru copilul dvs, mai mult ca sigur doriti sa fie alegerea care sa se potriveasca cel mai bine personalitatii lui, sa-i aduca la suprafata abilitatile si sa-i ofere cel mai bun start academic. Toate scolile se prezinta extraordinar in brosurile lor, insa ca sa va facilitati luarea unei decizii, e nevoie sa fiti mai specifici in detaliile pe care le solicitati:

1. Ce acreditari are scoala?

Toate scolile bune sunt membre ale diverselor asociatii oficiale (The Boarding School Association sau Independent Schools Council) care au rolul de a le monitoriza constant si evalua toate aspectele vietii unui elev – de la calitatea predarii pana la comportamentul elevilor si al staff-ului si chiar activitatile extracurriculare oferite.

2. Ce o face diferita fata de alte scoli?

Indrazniti sa puneti intrebari care sa provoace reprezentatul scolii, chiar daca uneori poate parea un interogatoriu. Cea mai buna metoda de a diferentia scolile intre ele este de a afla care sunt elementele care ofera unicitate.

3. Care sunt valorile pe care scoala le cultiva in randul elevilor?

Raspunsul la aceasta intrebare va va oferi o idee despre cultura scolii si va va ajuta sa decideti daca asta este ceea ce va doriti pentru copilul dvs. Spre exemplu, aspectul de tip religios poate fi un factor chestionabil – daca scoala adera la o anumita religie si daca aceasta presupune organizarea slujbelor si participarea obligatorie a copiilor la ele.

4. Cat de mari sunt clasele si cum raspund abilitatilor diferite ale elevilor?

Dimensiunea clasei are o importanta majora in ceea ce priveste educatia calitativa a copilului dvs. Cu cat ea are un numar mai mic de elevi, cu atat atentia pe care el o va primi este mai mare. De asemenea, clasele mici incurajeaza fiecare elev sa se implice in discutiile academice, abilitate extrem de valoroasa pentru mediul universitar si nu numai. Mai mult, atunci cand copilul dvs este deasupra sau sub nivelul mediu academic, este bine sa intrebati despre modul in care este manageriata aceasta situatie; spre exemplu, exista clase cu o diversitate a abilitatilor academice sau copilul dvs va invata doar alaturi de elevi care au acelasi nivel academic? Cum vor fi intampinate nevoile lui individuale?

5. Care este valoarea adaugata a scolii?

Valoarea adaugata se refera la mijloacele prin care se masoara progresul unui elev. De cele mai multe ori este vorba de testari si evaluari periodice anuntate.

6. Care este proportia elevilor boarderi?

Proportia elevilor boarderi poate afecta experienta copilului dvs intr-o scoala tip boarding. Aceasta pentru ca o scoala in care majoritatea elevilor sunt de zi, copilul dvs se poate simti singur seara sau in weekend, iar sansa ca activitatile after-school sau in weekend sa aiba o frecventa redusa, este mare.

7. Cati din absolventii scolii merg la universitati de top?

In cazul in care copilul dvs aspira la un invatamant superior de top, probabil ca va intereseaza cati din absolventi sunt acceptati la universitati de elita si ce suport primesc ei din partea staff-ului pentru a-si atinge acest ideal. Este mult mai probabil ca scolile care au multi elevi acceptati la Oxford si Cambridge sa fie mai bine pregatite sa echipeze candidatii in aceasta directie. De asemenea, e mai probabil ca acestea sa cultive si sa incurajeze o tendinta de a aplica la universitati de top.

8. Exista contacte cu anumite universitati sau specializari / specialisti?

Unele scoli de boarding sunt recunoscute pentru contactul stabilit cu unele universitati sau legatura cu unele domenii – spre ex. Eton College care trimite o foarte mare parte a absolventilor sai spre Oxford si Cambridge. Poate ca e devreme sa va ganditi la destinatiile universitare, insa fundamentele educatiei se pun din timp si este important sa stiti daca scoala la care va studia copilul dvs poate, prin intermediul conexiunilor ei, sa-i faciliteze accesul spre un viitor de succes.

9. Cum este asigurata starea de bine a elevilor?

Majoritatea au o pregatire excelenta in ceea ce priveste grija fata de elevi, insa solicitati concret ce presupune aceasta, cati membrii ai staff-ului sunt responsabili pentru copilul dvs in afara clasei, cui se poate el adresa atunci cand are o problema, daca are consilier scolar sau cui va puteti chiar dvs adresa in legatura cu evolutia lui acolo.

10. Care este regulamentul de ordine interna si care sunt pedepsele pentru incalcarea lui?

Solicitati cat mai multe informatii despre regulamentul scolii pentru a verifica daca acesta se potriveste cu viziunea dvs – sunt casele de cazare mixte sau single-sex? Care este ora de culcare? Au permisiunea sa plece din campus in weekend? Care sunt regulile referitoare la telefoanele mobile si accesul la Internet? De asemenea, intrebati care sunt pedepsele atunci cand se incalca regulile si verificati daca sunteti confortabil cu ele.

11. Puteti vizita campusul si cazarea propriu-zisa?

Solicitati ca la momentul vizitei sa vi se arate si diferite tipuri de camere in care ar putea sta copilul dvs. Altfel, exista riscul sa vi se arate doar cazarea cea mai buna, iar aceasta poate sa nu fie relevanta pentru intreaga scoala. De asemenea, solicitati si detalii referitoare la frecventa cu care se face curatenie, cine spala hainele sau cate persoane vor sta in camera.

12. Cum sunt supravegheate orele de studiu?

Atunci cand copilul este in mod constant inconjurat de prieteni, este posibil ca gradul lui de concentrare la lectii sa fie mai mic. Intrebati scoala cum manageriaza acest aspect. Se asteapta ca elevul sa se descurce singur cu temele sau exista cineva care il supravegheaza si verifica la anumite intervale?

13. Ce activitati extracurriculare ofera scoala?

Atunci cand copilul dvs este un full-time boarder, va avea dupa-amieze si weekend-uri libere. Intrebati despre varietatea activitatilor extracurriculare cu care el poate sa-si ocupe timpul. Ele sunt extrem de importante in construirea caracterului elevilor pentru ca dezvolta abilitati non-academice care vor fi esentiale vietii de adult. De cele mai multe ori, scolile private ofera o paleta mult mai larga de astfel de activitati fata de scolile de stat, pentru ca acestea isi iau angajamentul de a tine copiii ocupati cat mai mult timp.

14. Exista activitati cu traditie in scoala?

Scolile britanice sunt cunoscute pentru traditiile lor inedite. Aflati daca scoala pe care o vizitati are vreo traditie pe care o respecta, ce presupune aceasta traditie si daca pot lua parte la manifestare si elevii internationali.

15. Care sunt cerintele si procedura de admitere?

Admiterea la scolile din Marea Britanie de top poate fi competitiva, asa ca e nevoie sa stiti de la inceput la ce va angajati pentru a avea o imagine cat mai realista asupra sanselor copilului dvs de a fi admis.

De ce servicii educationale cu Mirunette?

Vino alaturi de o echipa entuziasta si profesionista pregatita sa raspunda nevoilor tale!

Aplicarea la un liceu in Marea Britanie este un proces complex in care esti implicat atat tu, viitorule candidat, cat si familia ta si, desigur, Mirunette! Iti doresti sa studiezi intr-un mediu academic cu performante inalte? Echipeaza-te cu toate informatiile inainte de a aplica! Te asteptam cu drag!

Mai departe, indrazneste sa dai curs aspiratiilor tale si pregateste-te sa pui bazele specializarii pe care o vei practica o viata intreaga. Universitatile prestigioase isi asteapta studentii din toate colturile lumii. Afla mai multe detalii chiar acum!

Daca inca te mai gandesti care este cea mai potrivita cariera pentru tine, iti venim in ajutor! Afla care sunt competentele tale, la ce te pricepi cel mai bine sau care sunt activitatile care iti displac, cum iti evaluezi abilitatile in diferite domenii si care sunt ocupatiile care te-ar interesa. Afla despre tine, descopera-te, apoi aplica! Nu stii cum? Contacteaza imediat echipa Mirunette! :)

Acreditari