Interesant de Citit

Beneficiile cunoasterii unei limbi straine

 
Cunoasterea unei limbi straine ajuta la dezvoltarea creativitatii

Explicatia este simpla, deoarece prin cunoasterea unei limbi straine, o persoana poate sa proiecteze scenariul intampinat si in cea de-a doua limba cunoscuta. Astfel, creierul va putea analiza si interpreta respectiva intrebare sau problema intr-un mod total diferit. Efectul acestui fenomen duce la o dezvoltare a flexibilitatii mintii, mai ales la copii.

De la o minte creativa la o lume abstracta

Antropologia ne-a explicat felul in care bebelusul, in lipsa bagajului lingvistic, atinge si manevreaza obiecte cu scopul intelegerii factorilor externi. In lipsa cunoasterii cognitive, acesta se foloseste de disponibilitatea senzoriala. Cu trecerea timpului, copilul invata cuvantul aferent obiectului, folosind acel cuvant drept legatura cu realitatea concreta a obiectului.

Cunoasterea unei limbi straine contribuie la cresterea tolerantei sociale a unei persoane

Pentru a ajunge la premisa conform careia un copil este mai tolerant cu persoanele din alte culturi, trebuie analizat un alt beneficiu premergator acestuia – o noua viziune asupra lumii. Prin invatarea unei limbi straine, viziunea asupra lumii devine una de ansamblu. Explicatia este simpla, deoarece un copil nu are de mic o viziune utopica asupra societatii in care se afla si care ii va marca existenta.

Citeste articolul complet pe blogul Mirunette! - aici

Mirunette despre studiile in strainatate

Ti-am pregatit cele mai bune articole, astfel incat tu sa poti lua o decizie informata.

Inainte de a aplica la o scoala sau la un liceu in strainatate ne gandeam ca ar fi util sa iti prezentam mai multe resurse care te vor ajuta sa iei cea mai buna decizie pentru tine. Aplicarea la un liceu in strainatate este un proces complex si o decizie cruciala pentru viitorul tau. 

Iti recomandam cateva articole si materiale care te vor pune in tema cu mediul academic din occident si lucrurile importante pe care trebuie sa le afli pentru dezvoltarea ta personala. 

Aspiratiile tale sunt mult prea importante, asadar informeaza-te si spor la citit!

Ia legatura cu un specialist Mirunette!

 

Acreditari