John Leggott Scholarship Competition

Termen limita inscriere concurs - 17 mai 2023

Despre John Leggott Scholarship Competition

Am dat startul unui nou concurs de burse! Castiga o bursa academica la colegiul John Leggott College din UK!

Esti in clasa a X-a si iti doresti sa studiezi ultimii 2 ani de liceu la o scoala prestigioasa din Anglia? Profita de ocazia oferita de John Leggott College in parteneriat cu Mirunette Education si intra in concursul pentru obtinerea unei burse de studiu pentru 2 ani!

Vor fi oferite 2 burse de studiu in valoare de 50% din taxa de scolarizare fiecare, plus burse partiale care acopera maxim 3.000GBP din taxele de studiu!

An de an, John Leggott College ofera burse de studiu pentru participantii cu cele mai bune rezultate la competitia de burse. 

La acest concurs pot participa toti elevii care se afla in clasa a 10-a si isi doresc sa experimenteze ultimii doi ani de liceu in cadrul unui liceu din Marea Britanie.

Daca te vei numara printre elevii castigatori si vei accepta bursa oferita in cadrul concursului, vei incepe studiul la John Leggott College in Septembrie 2023.

Despre colegiu

Colegiul John Leggott este un colegiu de stat, de tip 6th Form, cu peste 50 de ani de experienta in predarea programei de tip A-Level. Colegiul se afla in top 25% din scolile din Marea Britanie ce ofera acest curriculum. Absolventii colegiului John Leggott sunt admisi cu succes la universitati de top din UK, USA, Elvetia, Germania, Hong Kong sau Canada.

Taxa de studiu la John Leggott College este in valoare de 11.000 GBP/an. Fiind un colegiu de stat, taxa este deja subventionata de Guvernul Marii Britanii. Bursa oferita in cadrul acestui concurs acopera pana la 50% din aceasta taxa (adica 5.500 GBP/an).

Cazarea elevilor internationali se face la Host Families (familii-gazda atent selectionate de scoala) si costa 150 GBP/saptamana, incluzand micul dejun si cina in timpul saptamanii si 3 mese pe zi in week-end si de sarbatori. Durata unui an scolar este de 36 de saptamani, asadar costul total al cazarii se ridica la 5.400 GBP/ an. Pentru elevii care doresc sa experimenteze cultura britanica "chiar la ea acasa" si sa simta atmosfera de familie, atunci optiunea de a locui la familii-gazda este varianta potrivita! 


Mai jos lasam feedbak-ul Biancai - castigatoare John Leggott Scholarship Competition 2019

Am ales sa studiez matematica, biologia si chimia. Trei materii ce ma vor ajuta pentru viitorul in medicina pe care vreau sa il urmez. Am ramas placut surprinsa de implicarea profesorilor si de seriozitatea cu care predau cursurile. In opinia mea, ajutorul primit din partea lor a fost benefic si a contribuit cu adevarat la intelegerea lectiilor. Sunt foarte deschisi si te ajuta cu orice neclaritate ai. Cursurile au o durata mult mai mare fata de cele din Romania, dar modul de predare si tehnologia pe care cei de la JLC o folosec iti mentin atentia.

Familia gazda este minunata si ma considera un membru al familiei lor. Au fost mereu dornici sa ma ajute si ma implica cat mai mult in activitatile casei (gatit, servirea mesei, ingrijirea pisicilor, decorarea bradului).

Am fost surprinsa de numarul mare de activitati extrascolare pe care le ofera colegiul. Acestea se organizeaza in pauza de pranz si am considerat aceasta perioada minunata pentru ca nu se intercaleaza cu celelalte cursuri. Am participat la 3 dintre aceste activitati pe care le-am gasit foarte utile si un mod de a comunica cu cei din colegiul meu.

Cei ce aplica la medicina se inscriu intr-un program numit A*spire unde sunt indrumati si sfatuiti cum sa se pregateasca pentru acest pas din viata lor. Ne sunt oferite fise cu lecturi suplimentare, informatii despre facultati si chiar excursii si workshop-uri legate de acest domeniu. Am apreciat enorm dedicarea si implicarea lor chiar si in aceasta perioada dificila. Ne trimit zilnic resurse si site-uri utile pentru pregatirea noastra.

Impresia generala: Sunt tare fericita ca am ales sa studiez la acest colegiu. Imi ofera toate resursele de care am nevoie pentru a-mi realiza visul de a deveni medic in strainatate.


Ioana - castigatoare John Leggott Scholarship Competition 2018, povesteste cum a decurs primul an la colegiu

Va multumesc pentru oportunitatea de a studia la John Leggott College!

Primul an a decurs foarte bine. Sunt foarte multumita de parcursul meu academic si simt ca experienta de pana acum m-a ajutat sa ma dezvolt atat intelectual cat si personal. 

Colegiul m-a sustinut foarte mult pe parcursul acestui an, staff-ul scolii fiindu-mi alaturi ori de cate ori a fost nevoie. Cursurile m-au ajutat sa-mi dezvolt gandirea stiintifica dar si partea practica care lipsea din educatia primita in Romania. Imi doresc sa aplic la Oxford iar John Leggott College mi-a oferit cursuri si training-uri cu oameni cu experienta in domeniul in care vreau sa-mi continui studiile. 

Recomand cu drag si altor persone sa urmeze aceasta cale a studiilor liceale in strainatate! Va multumesc pentru oportunitatea acordata!

Castiga o bursa de studii in Marea Britanie!

Esti elev in clasa a 10-a? Mirunette Education si John Leggott College iti ofera sansa sa castigi o bursa de studii in Marea Britanie! Din 2017, concursul national John Leggott College Scholarship Competition a oferit oportunitatea elevilor castigatori sa isi finalizeze studiile liceale in Marea Britanie.

Acreditari