Universitati din strainatate

Cele mai solicitate 10 specializari pentru un absolvent in 2017

Care sunt cele mai dorite specializari din punct de vedere financiar si satisfactie la locul de munca in anul 2017?

Cititi mai jos despre cele 10 cariere profitabile 

1. Ingineria biomedicala 

Combinand ingineria cu biomedicina si practica clinica, ingineria biomedicala reprezinta un sector cu dezvoltare rapida. Pe langa nivelul salarial ridicat, intre US$ 62.000 – US$ 104.000, un procent de aproximativ 75% dintre specialisti se considera incantati sa lucreze in acest domeniu.  In plus, conform US Bureau of Labor Statistics, locurile de munca din domeniu vor creste cu 72% pana in 2018! Ceea ce nu este uimitor, avand in vedere cercetarile surprinzatoare si numarul crescut de brevete si aplicatii comerciale.

2. Ergoterapia   

Vrei sa fii de ajutor semenilor? Ergotrerapia este una din specializarile potrivite. Ergoterapeutii se ocupa de pacientii bolnavi, accidentati sau cu dizabilitati sa ajunga la locul de munca sau de orice aspecte din viata zilnica a acestora. Un aspect important al slujbei il presupune evaluarea casei si a locului de munca al pacientului, identificand nevoile de sanatate si posibilele imbunatatiri. Conform US Bureau of Labor Statistics, gradul de angajabilitate al ergoterapeutilor va creste cu 27% din 2014 pana in 2024, deoarece populatia este intr-un proces de imbatranire si tinerii isi doresc mai multa independenta. Salariile variaza intre US$ 49,532 si US$ 84,970 in SUA.

3. Ingineria structurala  

Ingineria detine cele mai bune prospecte din punct de vedere financiar, incluzand ingineria structurala. O sub-ramura a ingineriei civile, aceasta presupune proiectarea si construirea cladirilor si structurilor industriale de mari dimensiuni, devenind un domeniu cu o cerere semnificativa. 71% dintre profesionistii din domeniu sunt foarte multumiti de munca lor, iar salariile variaza intre US$ 58,700 si US$ 104,000!  

4. Servicii traducere si/ sau interpretare

Conform unui studiu din anul 2016, serviciile de traducere si interpretariat vor creste cu aproximativ 28% in SUA pana in 2021, datorita afacerilor care se extind international. Geografia, aptitudinile oratorice si experienta pot influenta salariul, acesta variind intre US$ 24,000 si US$ 72,000. Competentele care pot duce la un salariu ridicat includ localizarea (procesul de adaptare a vocabularului sau continutului pentru regiuni sau piete specifice) si fluenta intr-o limba straina de circulatie.   

5. Studii de asistent medical  

Asistentul medical lucreaza sub supravegherea unui medic. Atributiile sale includ: examinari fizice, teste de laborator si tratamente. Cu un venit salarial intre US$ 85,200 si US$ 103,000, 86% dintre asistentii medicali sunt satisfacuti de munca prestata.  

6. Ingineria mediului  

Ramura stiintei implicata in protejarea oamenilor fata de efectele schimbarii climei, ingineria mediului se refera la imbunatatirea reciclarii, depozitarea deseurilor si reducerea poluarii aerului, apei si solului. Bureau of Labor Statistics prevede o crestere cu 15% a inginerilor de mediu intre 2012 – 2022 in SUA. Inginerii de mediu castiga intre US$ 53,900 and US$ 92,800 iar 66% sunt foarte multumiti la locul de munca. 

7. Dezvoltator web  

Deloc surprinzator in lumea digitala actuala, dezvoltarea web si domeniile conexe reprezinta cele mai bune arii de studiu pentru o cariera sigura. Castigand intre US$ 37,800 si US$ 84,900 in functie de locatie, angajator si experienta, dezvoltatorii web sunt foarte satisfacuti conform PayScale, evaluandu-si slujba cu 5 din 5 stele. Numarul posturilor va creste cu aproximativ 27% intre 2014 si 2024 in SUA, deoarece comertul online si mobil continua sa se dezvolte. 

8. Ingineria aeronautica  

Lucrand cu tehnologie de ultima ora pentru proiectarea, construirea si mentenanta aeronavelor, inginerii castiga intre US$63,000 si US$113,000, 61% dintre angajati fiind satisfacuti de munca prestata. Ca in multe ramuri ale ingineriei, cea aeronautica este o specializare ce ofera o perspectiva salariala impresionanata, avansare in cariera si dezvoltare continua intr-un sector in permanenta evolutie.

9. Informatica si matematica 

Studentii STEM au o multitudine de oportunitati in economia actuala. Absolventii cu diploma de licenta in Informatica si Matematica, de exemplu, urmeaza o cariera in profesii tehnice si bazate pe date, precum inginerie de software, robotica, analiza numerica, management al creditelor bancare, programare aplicatii – si lista poate continua. Angajatii au un salariu cuprins intre US$ 63,500 si US$ 111,000. Cu toate acestea, doar 36% sunt multumiti de munca prestata, astfel ca trebuie sa fii sigur de cariera pe care doresti sa o urmezi inainte de a aplica la universitate! 

10. Infirmiera

Castigand intre  US$ 71,728 si US$ 113,050, infirmierele au si unele atributii specifice in general medicilor, cum ar fi eliberarea retetelor si stabilirea diagnosticului. Se preconizeaza o crestere de 30% a locurilor de munca in domeniu intre 2014-2024, conform US Bureau of Labor Statistics.  

Articol scris de Mathilde Frot

De ce sa alegi o universitate din strainatate?

Universitatile din UK, Europa si USA sunt in masura sa-ti asigure pregatirea necesara!

Aplicarea la o universitate din strainatate este un proces complex! Iti doresti sa studiezi intr-un mediu academic cu performante inalte? Echipeaza-te cu toate informatiile inainte de a aplica la o universitate! Te asteptam cu drag!

Mai departe, indrazneste sa dai curs aspiratiilor tale si pregateste-te sa pui bazele specializarii pe care o vei practica o viata intreaga. Universitatile prestigioase din strainatate isi asteapta studentii din toate colturile lumii. Afla mai multe detalii chiar acum!

Daca inca te mai gandesti care este cea mai potrivita cariera pentru tine, specialistii educationali Mirunette iti vin in ajutor! Afla care sunt competentele tale, la ce te pricepi cel mai bine sau care sunt activitatile care iti displac, cum iti evaluezi abilitatile in diferite domenii si care sunt ocupatiile care te-ar interesa. Afla despre tine, descopera-te, apoi aplica la universitate! Nu stii cum? Contacteaza imediat un specialist educational Mirunette! :)

Acreditari