Tabara de Iarna Adolescenti 2023 - Elvetia - Ski & Snowboard Crans Montana

tabara de grup ski si snowboard limbi straine crans montana elvetia 2023.jpeg

Tara: Elvetia
Locatie: Crans Montana
Varsta: 11-17 ani
Tip tabara: Tabara de grup
Limba studiata: Engleza
Franceza
Germana
SpaniolaPerioada:
18-25 Feb 2023 (locuri epuizate)
2280CHF

Prezentare tabara de ski si snowboard Elvetia 2023

Daca te pasioneaza sporturile de iarna, te invitam sa descoperi Crans Montana, unul dintre cele mai faimoase resorturi de ski si snowboard din Europa! Localizarea in inima Alpilor Elvetieni, in cantonul Valais, partiile de ski cu o lungime totala de peste 140 de km si altitudine maxima de 3000m pe Ghetarul Plaine Morte si atmosfera cosmopolita asigura popularitatea superbei statiuni. Crans-Montana se mandreste cu localizarea pe un platou situat la 1500m altitudine deasupra Vaii Ronului, ceea ce ii asigura un climat insorit. Cu o multitudine de hoteluri de top, centre de recreere, buticuri cosmopolite și restaurante cu o gastronomie variata, putem spune ca moda, stilul și clasa conteaza. De ce altfel ar fi adăugat companii ca Hermes Caviar House, Cartier, Louis Vuitton și Caviar House statiunea Crans-Montana pe aceeasi lista cu Londra, Paris sau New York?

Crans Montana este locul ideal pentru o tabara de iarna pentru copii! Programul dinamic si distractiv din tabara de ski sau snowboard atrage in fiecare iarna copii de nationalitati diferite de pe toate continentele! In functie de nivelul copiilor, programul de ski este adaptat pentru incepatori - inclusiv pentru cei care nu au mai schiat niciodata, pentru cei situati la nivel mediu, dar si pentru cei avansati care vor sa isi perfectioneze tehnicile de ski. 

Copiii sunt cazati intr-o cabana tipica regiunii alpine, localizata intr-o zona linistita, la 20 m de ski lift si 200m de centrul comercial Crans. Cand este nevoie, copiii vor beneficia de transport cu minibus catre alte partii sau diverse activitati.   

O tabara in care copiii pot studia limba straina preferata si se vor distra la cote maxime!    


Program tabara grup de ski / snowboard Elvetia:

· Informatii si orientare la sosirea in tabara
· Zilnic 6 ore de ski / snowboard cu monitori, in grupuri mici (in functie de nivel), dimineata intre orele 9:00 si 12:00 si dupa-amiaza intre orele 13:00 si 16:00
· Ski-pass pentru 5 zile, transfer la si de la partie zilnic, sub supravegherea monitorilor
· Echipament gratuit de ski (ski-uri, clapari, bete, casca) sau snowboard (placa, boots, casca) 
· Concurs de ski/snowboard in ultima zi, cu barbeque pe partie (daca vremea permite)
· Ceremonie decernare de premii impreuna cu certificate de absolvire
· Cazare in statiunea Crans Montana, in cabana tipic elvetiana; camerele pot fi cu 2 sau 4 paturi, cu baie proprie sau comuna; prosoapele si lenjeria de pat sunt asigurate
· 4 mese pe zi (exista optiunea de meniu vegetarian sau diete speciale): mic-dejun, pranz, gustare de dupa-amiaza si cina
· Excursie de o zi intreaga inclusa in program, in ziua de vineri (va inlocui lectiile de ski / snowboard si activitatile apres-ski din ziua respectiva); exemple de posibile destinatii: Lausanne, Geneva, Berna, Gruyere & Cailler, Montreux, Aosta etc
· Program de activitati apres-ski dupa-amiaza, intre 16:30 si 18:30; exemple de activitati - patinaj, squash, dans, cooking, diverse jocuri de cabana, vizite in Crans etc.
· Program de activitati in fiecare seara, intre 20.00 si 22.00: exemple de activitati - seara de film, disco, patinaj, jocuri pe echipe etc.
· Supraveghere si asistenta pe tot parcursul sederii, rata staff:copil de 1:10
· Intampinare si transfer de la/ la aeroportul din Geneva (sau Zurich - cost suplimentar)
· Asigurare complexa de calatorie (medicala, bagaje, anulare/storno) din Romania - Generali Turist Plus Premium; click aici pentru a citi conditiile politei de asigurare
· Insotitor de grup din Romania, vorbitor de limba engleza, pentru minim 10 copii inscrisi


Interval de participare:

18-25 Februarie 2023


Tarif: 

2280 CHF 

*Tarif conditionat de inscrierea unui grup de minim 10 participanti

  • Avansul (minim 800 CHF) se achita la cel mult 3 zile de la inscriere 
  • Restul de plata se achita pana la 28.11.2022
  • Termen de confirmare grup: 14.11.2022

Optional:

· Inchiriere jacheta si pantaloni de ski 108 CHF/ pers 
· Asigurare locala antifurt pentru ski-uri 10 CHF/ pers
· Lectii de limba Engleza / Franceza / Spaniola** / Germana** gratuit (2 ore/zi, 4 zile/sapt, intre orele 16:45-18:45, in locul activitatilor apres-ski)
**lectiile de spaniola sau germana sunt conditionate de un numar minim de doritori


Tariful NU include: 

· Asigurare medicala locala pentru sporturi extreme 120 CHF/ pers
· Transport cu avionul Bucuresti - Geneva - Bucuresti, in conditii de grup
Nota! Pentru transfer de la-la aeroport Zurich (in loc de Geneva) se va percepe un cost suplimentar de 50 CHF


Descriere generala tabara de ski si snowboard


Orasul

Cele două stațiuni învecinate, Crans și Montana, sunt situate la o altitudine de 1500 m pe un platou însorit deasupra Văii Ronului. Împreună formează una dintre cele mai mari destinații de vacanță din Valais. Stațiunea are mai bine de 100 de ani vechime și oferă vedere panoramica excepționala asupra munților Alpi, care se întind de la Matterhorn la Mont Blanc. Există 140 km de pârtii la Crans-Montana, repartizate pe patru zone. Sistemul de teleschi este modern și bine proiectat, practic fără cozi. Pentru schiorii avansați, pârtiile Cupei Mondiale sunt solicitante, iar schiul off-piste este extins. Partea modernă a Crans-Montana oferă cele mai extinse zone de cumpărături alpine, intinse pe kilometri intregi. De asemenea, statiunea se mândrește cu un renumit centru cultural și de congrese, precum și cu o gamă largă de locuri de cazare. Ca loc de desfășurare a evenimentelor sportive majore și cu reputația de Mecca a golfului, Crans-Montana atrage vizitatori din întreaga lume. Aceasta este o stațiune ideală pentru intermediari, cu multe piste largi, lungi, roșii și albastreÎn stațiune există 9 piscine, 4 centre de sănătate, 2 patinoare, terenuri interioare de squash și tenis, 4 piste de bowling și cinematografe.

Zona de ski Crans Montana

Împărțita în patru sectoare principale: Crans, Montana, Barzettes-Violettes și Aminona, acestea sunt bine conectate, fiecare dintre ele fiind accesat din zona de bază respectivă cu telegondola, cu pârtii home-run până la toate cele patru stații de bază și un serviciu gratuit de autobuz de schi care circulă între terminalele de bază ale liftului la fiecare jumătate de oră. Zăpada nu lipsește în zona de schi principală superioară, peste linia copacilor, în special în sectorul de vârf al ghețarului Plaine Morte, cu un parcurs roșu lung superb de la ghețar. Puteți găsi multe piste lungi, cele mai joase fiind echipate cu tunuri de zăpadă și adăpostite de copaci, ceea ce ajută la garantarea zăpezii, asigurând astfel accesul schiului la baze și vizibilitate sporită dacă este nevoie, pe vreme rea. Exista acces rapid spre telegondola de la cabana, aceasta fiind localizata la 20 de metri de aceasta si de asemenea la 200 de metri de centrul comercial Crans.


Informatii utile

  • Pe parcursul taberei de iarna este disponibil un nr de telefon de urgenta, care va fi pus la dispozitia participantilor si parintilor
  • Camerele sunt verificate la primire si la predare, iar eventualele daune provocate trebuie platite de participanti 
  • Daca un participant este bolnav sau se simte rau, personalul taberei il va ajuta pe acesta cu programarea la doctor
  • Tariful taberei include asigurarea complexa de calatorie din Romania (Generali Asigurari, click aici pentru a citi conditiile politei de asigurare. Polita de asigurare cuprinde asigurare medicala, asigurare de bagaje - in caz de intarziere, deteriorare sau pierdere, asigurare de raspundere civila in strainatate si asigurare in caz de anulare/storno)
  • Tariful taberei nu include asigurarea locala pentru sporturi de iarna (tarif 120 CHF). Recomandam ferm aceasta asigurare locala (oferita de organizatorii taberei), intrucat in baza acesteia, in cazul unui accident, transportul / interventia / tratamentul nu trebuie platit de catre participant, iar sumele vor fi recuperate direct de catre spital / clinica medicala in baza asigurarii locale. Decontarea acestor sume nu va fi asadar in sarcina participantului sau a parintilor acestora. 

Activitati tabara ski & snowboard

Tabara de iarna include ski pass pentru 5 zile. Astfel, de duminica (19 februarie) pana joi (23 februarie) participantii la tabara vor beneficia de 6 ore de ski / snowboard zilnic (intre 9:00 si 12:00 si apoi intre 13:00 si 16:00). Cei ce nu doresc sa participe la excursia de vineri (24 februarie) pot merge tot pe partie, pentru a 6-a zi de ski/snowboard, cu conditia de a anunta oragnizatorii cu cel putin 45 zile inainte. Participantii vor fi impartiti in grupe (intre 2 si 7 participanti la un monitor), in functie de nivelul de aptitudini pe ski / snowboard. In general sunt 3 niveluri: incepator, intermediar si avansat. Pentru cei care opteaza pentru snowboard, nu se accepta incepatori (nivel minim: intermediar).

Unele pârtii pentru începători sunt situate deasupra Montanei și Aminona. Pentru cei începători, cea mai bună alegere este „Snow Island”, o zonă separată echipată cu teleschiuri și teleschiuri cu centură. Această zonă convenabilă de învățare este situată pe dealurile line ale prestigiosului Golf-Club Crans-sur-Sierre. Copiii vor deprinde cunostintele pas cu pas, familiarizandu-se cu echipamentul de ski / snowboard (in functie de varianta aleasa). La sfarsitul unei saptamani de antrenamente, participantii incepatori vor putea efectua intoarceri paralele pe ski-uri sau se vor putea deplasa lin cu placa de snowboard.

Intermediarii vor merge mai sus, avand astfel ocazia sa vada cea mai mare parte a domeniului skiabil. Acestia vor putea parcurge partii albastre si rosii si vor putea skia in paralel. Vor fi introduse tehnici avansate de ski/snowboard, precum si partiile negre.

Avansatii vor avea parte de ski / snowboard la un nivel foarte dinamic. Acestia vor merge pe partiile negre, unde vor invata tehnici foarte avansate si intoarceri bruste, si se vor putea acomoda si cu terenul variabil. Vor putea ajunge pana in zonele cele mai inalte.

In ultima zi de tabara se organizeaza o competitie (pe niveluri de aptitudini), iar la finalul zilei toti participantii primesc un certificat care atesta lectiile de ski / snowboard pe care le-au facut, precum si nivelul fiecaruia.

Dupa cele 6 ore de ski, participantii la tabara se vor intoarce in statiune, se vor dezechipa si vor avea posibilitatea de a lua o gustare. Apoi urmeaza activitatile apres-ski (2h: 16:45-18:45), care variaza de la o zi la alta. Printre aceste activitati enumeram: patinaj, dans, cooking, diverse jocuri de cabana, vizite in Crans Montana etc. 

Aceste activitati pot fi inlocuite, fara un cost suplimentar, de lectii de limba straine. In tabara de iarna sunt oferite lectii de engleza, franceza, germana* sau spaniola* (pentru germana si spaniola este necesar un numar minim de doritori - nu se poate garanta ca acestea vor fi disponibile). Lectiile de limba straina totalizeaza 8h saptamana (2h/zi, timp de 4 zile). 

Dupa cina, participantii vor avea activitatile de seara, care de asemenea variaza de la o zi la alta: movie night, patinaj, jocuri pe echipe, board games, disco night etc.


Excursie de o zi intreaga

Participantii la tabara de iarna pot opta pentru o excursie de o zi intreaga. Posibilele destinatii pentru aceasta excursie sunt: Lausanne, Geneva, Berna, Gruyere & Cailler, Montreux, Aosta, Sion, etc. Costul acestei excursii este inclus in program. Excursia va avea loc in ziua de vineri si inlocuieste lectiile de ski / snowboard din ziua respectiva si activitatile apres-ski. Destinatia exacta a excursiei din saptamana taberei se va publica in saptamana precedenta.

Nota! Excursiile si activitatile mentionate sunt exemple, programul exact si final fiind stabilit inainte de plecare, in functie de numarul de participanti, conditiile meteo etc.

DE CE SA TE INSCRII
INTR-O TABARA DE GRUP
IN ELVETIA?

Taberele de grup din Elvetia reprezinta modalitatea ideala de distractie in vacanta de iarna!

Elvetia este poate cea mai renumita tara din Europa pentru zonele muntoase si resort-urile de ski si snowboard. Indiferent ca vorbim de incepatori sau avansati, taberele noastre din Elvetia ofera cate ceva pentru fiecare! Partii cu peisaje de vis, cabane montane ca in povesti si multa, multa distractie. Garantam o vacanta de iarna pe cinste! 

Acreditari