Interesant de Citit

Primii pasi in alegerea carierei potrivite

Alegerea specializarii pe care doresti s-o urmezi este una dintre cele mai importante decizii de luat pe parcursul unei vieti, iar uneori acest proces poate ca e mai greu decat pare initial. Oferta de cursuri disponibile poate fi extrem de vasta, sau poate, pur si simplu, apar neclaritati in legatura cu detaliile despre curs. Cum stii ca te vei potrivi in cadrul unui domeniu?

Daca toate acestea te-au pus pe ganduri, nu te ingrijora! Citeste mai jos si descopera cum sa alegi inteligent si metodic, astfel incat cariera ta sa aiba un start infloritor. In plus, specialistii educationali Mirunette iti sunt alaturi! smiley


In primul rand si foarte important, putin despre tine!

Inainte sa te apuci serios de alegerea unei specializari si Universitati pentru tine, opreste-te putin asupra a ceea ce ai tu de oferit si ce ai nevoie de la un curs universitar, dar si de la o posibila cariera intr-un anumit domeniu. Este foarte important sa ai o viziune realista asupra propriei persoane, asupra motivatiilor si aspiratiilor tale, pentru ca va trebui sa explici aceste aspecte in cadrul eseului de motivare sau interviurilor. Ai in vedere urmatoarele:

     • Notele de la scoala - Care este predictia ta in ceea ce priveste notele finale de la examenul de Baccalaureat? Acestea sunt un foarte bun reper pentru a-ti face o idee despre Universitatile la care poti aplica in mod realist!

     • Ce iti doresti de la Universitatea la care aplici? - Exista atat de multe motive pentru care sa urmezi studiile universitare, asa ca pune-ti niste intrebari serioase pentru a identifica ceea ce iti doresti de la experienta universitara. Spre exemplu, iti doresti sa urmezi o Universitate de top doar pentru prestigiu? Sunt studiile universitare un pas inspre o cariera pe care ti-o doresti? Cat de important este aspectul social? Raspunsurile la astfel de intrebari te vor clarifica in legatura cu tipul de curs care ar fi potrivit pentru tine.

     • Ce iti doresti de la cariera ta? - Nu toata lumea stie inca din timpul scolii ce meserie doreste sa practice o viata intreaga, iar asta e absolut firesc – multi oameni termina facultatea si tot nu stiu smiley! Insa daca ti-ai conturat o idee despre cariera pe ai dori sa o urmezi, este foarte probabil ca unele Universitati sa aiba o reputatie mai buna decat altele in domeniu ales de tine. Fa o cercetare si afla care sunt cele mai respectabile Universitati care ofera cursul pe care-l doresti.

     • Evalueaza-ti personalitatea - Gandeste-te la trasaturile tale de caracter si cum sunt ele evidentiate in mediul in care inveti acum. Esti o persoana rezistenta la efort care este dispusa sa-l depuna pentru a munci mult? Te preocupa mai mult partea academica, de cercetare sau poate mediul practic ti se potriveste mai bine? Te simti mai confortabil in mediul animat al unui oras mare sau in linistea si calmul unui oras mai mic?


Cunoaste-te mai bine! Specialistii educationali Mirunette merg cot la cot cu tine pe parcursul intregului drum. Indrazneste si solicita-ne prezenta! smiley Contacteaza-ne chiar acum pentru mai multe detalii! 

“Think before you speak. Read before you think.” – Fran Lebowitz

Cititul dezvolta gandirea analitica, creste imaginatia si reduce stresul.

Un aspect crucial in dezvoltarea personala a tuturor este cititul. Este dovedit stiintific ca atunci cand citim ne crestem capacitatea de focalizare, de directionare a atentiei si gandirea analitica. Asta inseamna ca ne invatam creierul sa se focalizeze mai mult timp asupra unui singur subiect dar si ca incepem sa discernem intre fictiune si adevar si ne imbunatatim capacitatea de a face legaturi intre subiecte si de a intelege fenomene complexe.

Esti curios sa afli mai multe? 

Ia legatura cu un specialist Mirunette!

Acreditari