Interesant de Citit

Mirunette - Dezvoltarea carierei & Dezvoltare personala

In randul adolescentilor, interventia educationala si vocationala trebuie structurata astfel incat sa creasca adaptabilitatea la schimbare a tinerilor, sa stimuleze orientarea spre actiuni si decizii concrete, precum si sa ii determine sa se angajeze in procesul decizional specific alegerii carierei astfel incat ulterior, satisfactia alegerii sa favorizeze obtinerea unor rezultate profesionale productive.

De ce este important un astfel de proces? Pentru ca permite:

  • autocunoasterea si formarea deprinderilor de relationare interpersonala
  • educatia si formarea profesionala initiala
  • asumarea de diferite roluri in viata
  • modul de integrare, traire si planificare a diferitelor evenimente ale vietii.

Este un proces de crestere si evolutie, prin care un specialist ofera sprijin unei alte persoane (client) pentru a depasi o serie de obstacole ce tin de sfera carierei, a vietii profesionale sau care tin de viata personala si pot avea efecte in cea profesionala (lipsa de organizare, neincredere in sine, dificultati in luarea deciziilor etc).

Alegerea unei profesii trebuie sa fie un act profund personal, liber, rezultat al procesului deliberarii responsabile, in acord cu situatiile concrete, obiective ale realitatii sociale si economice, cu motivatiile interne si interesele dominante si stabile.

“Think before you speak. Read before you think.” – Fran Lebowitz

Cititul dezvolta gandirea analitica, creste imaginatia si reduce stresul.

Un aspect crucial in dezvoltarea personala a tuturor este cititul. Este dovedit stiintific ca atunci cand citim ne crestem capacitatea de focalizare, de directionare a atentiei si gandirea analitica. Asta inseamna ca ne invatam creierul sa se focalizeze mai mult timp asupra unui singur subiect dar si ca incepem sa discernem intre fictiune si adevar si ne imbunatatim capacitatea de a face legaturi intre subiecte si de a intelege fenomene complexe.

Esti curios sa afli mai multe? 

Ia legatura cu un specialist Mirunette!

Acreditari