Interesant de Citit

6 motive pentru a lua in considerare studierea programului de A-Levels in Marea Britanie

Acum ca am lamurit cateva dintre aspectele de baza referitoare la programa de A-levels, iti subliniem mai jos avantajele studierii unui astfel de program ca elev international :

1. Un sistem educational respectabil si cu un mare succes academic

Sistemul educational din Marea Britanie se bucura de un grad mare de recunoastere in toata lumea, multi dintre cei mai mari scriitori, politicieni sau oameni de stiinta ai lumii avand la baza invatamantul Englezesc. Venind dintr-o alta tara pentru a studia in UK, vei face parte dintr-o lunga traditie academica si vei invata intr-un mediu in care succesul academic este valorizat si respectat. Fie ca alegi sa continui la Universitate in UK sau in alta tara din lume, calificarea A-level de pe aplicatia ta va fi un avantaj.

 

2. Va fi mai usor sa aplici la Universitate in UK

Cu toate ca Universitatile din Marea Britanie vor accepta calificarile internationale echivalente sistemului A-level, realitatea este ca vor face comparatie intre examenele sustinute de candidati, A-level-urile fiind vazute drept o masura standard a succesului academic in UK. Popularitatea programei de IB este in crestere, insa marea majoritate a aplicantilor la Universitati vor avea examenele A-level pe baza carora vor primi ofertele. Studiing sistemul A-level inca din timpul liceului nu inseamna doar ca te vei integra mai bine in cadrul sistemului de invatamant Englezesc si te vei familiariza cu cerintele de admitere ale universitatilor, dar este si o introducere solida referitoare la ce inseamna sa studiezi in Marea Britanie, fapt care te va pregati mai bine pentru studierea la o universitate in Marea Britanie, in cazul in care decizi ca acesta este drumul pe care doresti sa-l parcurgi.

 

3. O oportunitate de a-ti imbunatati cunostintele de Lb. Engleza

Daca Engleza nu este limba ta materna, studiind programa de A-level in UK este o cale fantastica de a-ti dezvolta fluenta pana la nivelul solicitat de Universitatile britanice. Exersand limba in fiecare zi, atat la scoala, cat si in afara cursurilor, vei prinde rapid nuantele si subtilitatile limbii – ca sa nu mai vorbim de expresiile colocviale pe care nu le poti invata dintr-o carte.

 

Cu toate acestea, sa ai in vedere ca e nevoie de un nivel intermediar de lb. Engleza pentru a studia programa A-level. Altfel, vei face un efort foarte mare pentru a tine pasul. Fiecare Colegiu va avea propria modalitate de admitere, dar cu siguranta va avea nevoie de o dovada ca nivelul tau de lb. Engleza este suficient de puternic pentru a rezista rigorilor curriculum-ului. Daca nu stapanesti bine limba, este recomandabil ca inainte sa aplici, sa mergi la cateva cursuri.

 

4. Fii un turist

Marea Britanie are o istorie foarte interesanta si bogata, care iese in evidenta atat pe strazile oraselor obisnuite cat si in zonele cu puternic accent cultural. De la orase antice precum Stonehenge pana la orasul natal al lui Shakespeare, Stratford-upon-Avon, pana la zonele turistice populare ale Londrei, exista destule de facut si vazut in UK pentru o viata intreaga. Asta fara a mentiona intinderile de o frumusete naturala exceptionala, bogatia teatrelor Englezesti si abundenta bucatariilor internationale pe care le poti gasi in toata tara.

Si ca sa-ti facem o introducere, iata cateva din locurile pe care vei avea ocazia sa le vizitezi :

 

  • Buckingham Palace, Londra – una din resedintele oficiale ale reginei. Asigura-te ca prinzi schimbarea garzilor J!

  • The Tower of London, Londra – unde candva au fost incarcerate tradatorii Angliei.

  • Madam Tussauds, Londra – pozeaza cu modelele de ceara ale vedetelor tale preferate.

  • Christ Church, Oxford – precum si multe alte Colegii ale Universitatii Oxford ; de fapt, sala mare din Christ Church a gazduit o parte din filmarile din Harry Potter.

  • Blenheim Palace, Oxfordshire – fabulosul loc al nasterii Prim Ministrului Winston Churchill ofera o placuta calatorie in Cotswolds, o regiune faimoasa a Marii Britanii cunoscuta pentru satele tipic Englezesti si imprejurimile ei rurale.

  • Windsor Castle, Berkshire – o alta resedinta oficiala a reginei, Windsor a fost casa unei lungi succesiuni de monarhi.

  • Stratford-upon-Avon – vizitati locul de nastere al lui Shakespeare, cel mai faimos scriitor al Regatului Unit.

  • Stonehenge, Wiltshire – un antic si misterios cerc de piatra

  • The Lake District – casa poetului Wordsworth, Parcul National Lake District este faimos pentru imaginea muntilor si lacurilor care iti taie rasuflarea.

 

5. Fa-ti prieteni din alte culturi

Studiind in Marea Britanie ai de asemenea posibilitatea de a cunoaste elevi si din alte culturi, nu doar britanici. Colegiile au multi elevi din toata lumea, astfel ca iti poti face prieteni cu variate backgrounduri culturale – o experienta care te va imbogati si te va pregati pentru viata la Universitate, care va fi chiar si mai cosmopolitana. Anii petrecuti in liceu iti vor da oportunitatea de a-ti face prieteni pe viata ! 

 

6. Sporeste-ti posibilitatile de angajare

Studiind in strainatate si intrand intr-o noua cultura vei deprinde abilitati interpersonale valoroase, vei avea o experienta de viata bogata si incredere in propriile forte, calitati care, cu sigurata, te pot plasa inaintea celor care nu au aceasta experienta. Iti vei imbogati, de asemenea, CV-ul in fata angajatorilor atunci cand vei aplica pentru un job. Adauga la acestea faptul ca invatamantul Britanic este foarte apreciat si respectat de angajatori din toata lumea.

Mirunette despre studiile in strainatate

Ti-am pregatit cele mai bune articole, astfel incat tu sa poti lua o decizie informata.

Inainte de a aplica la o scoala sau la un liceu in strainatate ne gandeam ca ar fi util sa iti prezentam mai multe resurse care te vor ajuta sa iei cea mai buna decizie pentru tine. Aplicarea la un liceu in strainatate este un proces complex si o decizie cruciala pentru viitorul tau. 

Iti recomandam cateva articole si materiale care te vor pune in tema cu mediul academic din occident si lucrurile importante pe care trebuie sa le afli pentru dezvoltarea ta personala. 

Aspiratiile tale sunt mult prea importante, asadar informeaza-te si spor la citit!

Ia legatura cu un specialist Mirunette!

 

Acreditari