Interesant de Citit

10 motive pentru a alege o scoala privata in Marea Britanie

In ciuda taxelor mai mari pe care scolile private le percep, acest sector ramane in continuare extrem de apreciat si cautat. Iata mai jos 10 argumente pro pentru o educatie intr-o institutie britanica privata :

1. Varietatea optiunilor.

In cadrul sectorului de stat, parinții pot sa-si exprime o preferinta, dar nu au același grad de libertate  in alegeri ca si in cazul sectorului privat. Scolile private pretind sa ofere ceva pentru toata lumea, iar varietatea programelor cu care ele se prezinta este foarte mare.


2. Standarde academice ridicate.

In ciuda progreselor inregistrate in sectorul de stat, școlile private inca domina tabelele cu rezultate de top si admiterile la universitatile prestigioase.


3. Clase cu un numar mai mic de elevi.

Gradul de atentie oferita fiecarui elev in parte este mai mare, iar progresul copiilor este mai rapid si tintit. Disciplina si ingrijirea oferita sunt si ele la un nivel mult mai inalt.


4. Varietate mare a activitatilor extra-curriculare.

Multe ofera un numar fantastic de activitati extra-curriculare. De la sporturi, la arte, de la dans, la scufundari. Si daca asta nu este de ajuns, excursiile, expeditiile culturale si tururile sportive si culturale din timpul anului pot fi spectaculoase.


5. Sportul pentru toata lumea.

Cele mai multe ofera o gama potrivita pentru toti elevii, iar variantele sunt numeroase : netball, lacrosse,  rugby, sporturi nautice, catarat, mountain-biking, golf, squash, football, inot, volei etc.


6. Unele sunt spectaculoase.

Daca stilul Hogwarts este impresionant, multe dintre ele au campusuri extraordinare si intinse, iar facilitatile sunt pe masura.


7. Facilitatile sunt de prima clasa.

Nu toate au facilitati uimitoare, insa multe au TV-uri mult ravnite, teatre proprii, laboratoare stiintifice cu cele mai noi dotari, centre de sport luxoase si cafenele.


8. Alegerea de a ramane in campus sau de a pleca.

Multe scoli ofera posibilitatea day, boarding sau ambele variante.


9. Mix social.

Scolile private ofera mari posibilitati de networking, toate pastrandu-si legatura cu absolventii.


10. Taxe accesibile.

Educatia privata nu este ieftina, insa cele mai multe scoli ofera posibilitati variate de burse disponibile pentru aplicanti.

Mirunette despre studiile in strainatate

Ti-am pregatit cele mai bune articole, astfel incat tu sa poti lua o decizie informata.

Inainte de a aplica la o scoala sau la un liceu in strainatate ne gandeam ca ar fi util sa iti prezentam mai multe resurse care te vor ajuta sa iei cea mai buna decizie pentru tine. Aplicarea la un liceu in strainatate este un proces complex si o decizie cruciala pentru viitorul tau. 

Iti recomandam cateva articole si materiale care te vor pune in tema cu mediul academic din occident si lucrurile importante pe care trebuie sa le afli pentru dezvoltarea ta personala. 

Aspiratiile tale sunt mult prea importante, asadar informeaza-te si spor la citit!

Ia legatura cu un specialist Mirunette!

 

Acreditari