Tabara de grup limba Engleza - Headington School, Oxford

tabara de grup limba engleza headington school oxford.jpg

Tara: Anglia
Locatie: Oxford
Varsta: 13-16 ani
Tip tabara: Tabara de grup
Limba studiata: EnglezaPerioada:
04 – 18 Aug 2014
£1750

Prezentare tabara

Oxford este locul unde se imbina romantismul orasului medieval cu vitalitatea centrului universitar international. Headington School este o scoala de prestigiu fondata in 1915 care face parte cu mandrie din acest decor, fiind renumita pentru rezultatele excelente obtinute la A-Levels. Printre absolvente se numara Christina Onassis (femeie de afaceri), Emma Watson (actrita - interpreta personajului Hermione din seria Harry Potter!), Elynor Lyon (scriitoare) sau Jane Tewson (fondatoare a conceptului Comic Relief). In timpul verii, aici se organizeaza tabere de limba engleza, participantii avand sansa de a descoperi viata intr-un “boarding school” britanic. Scoala detine terenuri de tenis, terenuri de sport, cantina, 3 cladiri de cazare, fiecare cu sala de calculatoare si camera comuna, teatru.

Interesant de cititdaca doriti sa aflati mai multe informatii, click:
Feedback group leaderi, mesaje copii & parinti
Imagini din tabara de vara 2013

Programul de vara pentru tabara de limba engleza include:

· Informatii si orientare la sosire
· Test initial de verificare si evaluare a cunostintelor de limba engleza
· Saptamanal 15 ore de limba engleza, acreditate British Council, in clase internationale de maxim 15 copii
· Certificat absolvire curs acreditat British Council si raport de evaluare
· Acces monitorizat la e-mail si internet
· Cazare in campus (3 cladiri pentru cazare) in camere standard cu 2 pana la 6 paturi, cu bai comune
· Pensiune completa (3 mese pe zi) in cantina scolii, biscuiti si suc seara
· Program de activitati 3 dupa-amieze/ saptamana, cu supraveghere
permanenta: tenis, tenis de masa, inot, fotbal, baschet, volei, rugby, tir, artizanat, dans, muzica, teatru; jocuri traditionale britanice
· Activitati seara: disco, vanatoare de comori, karaoke, turnee sportive, seara talentelor, seara de film, barbecue, seara jocurilor, fashion show, castel gonflabil, gala de inot, 1 iesire/ sapt la cinema, bowling sau patinaj
· 2 vizite de jumatate de zi in Oxford (ex. punting, Muzeul de Stiinta, vizite la unele din celebrele colegii ale Universitatii Oxford etc.)
· 3 excursii de o zi intreaga (ex. Chessington World of Adventure, Warwick Castle si Stratford-upon-Avon, fabrica de ciocolata Cadbury World, Cotswold Wildlife Park, Londra etc)
· Sansa de a explora cultura britanica intr-un mediu international
· Supraveghere 24h din 24h cu rata staff:copil 1:6 si asistenta in caz de urgenta
· Asigurare complexa de calatorie din UK
· Intampinare si transfer de la si la aeroportul Heathrow Londra
· Insotitor de grup din Romania, vorbitor de limba engleza, pentru grup de minim 15 copii

Interval de participare 2014:
04 – 18 August (2 saptamani)

Tarif: 1750 GBP

Optional:
· Summer Study: se studiaza pe langa lb engleza si materii;  doar pt nivelele Upper-Intermediate si Advanced 145 GBP/saptamana
· Tenis/ Dans 110 GBP/ sapt (2x2h); Calarie 195 GBP/ sapt (2x2h)
· Sporturi-Aventura 195 GBP/sapt (2x2h)
· Intensiv engleza pentru nivel minim Intermediate 195 GBP/sapt (2x2h)

___________________________________________________________________________________________

Welcome

Vacanta educationala in Marea Britanie – Suna tentant?

Aprofundarea limbii engleze – unde, daca nu in Marea Britanie, locul unde este vorbita nativ? Spune adio orelor cu tipar romanesc si exploreaza metodele britanice recunoscute prin excelenta. Cursurile sunt stimulante si variate, profesorii, folosind tehnici moderne de predare, pun accent pe comunicare si fluenta. Programa este creata pentru a facilita comunicarea, se axeaza pe abilitatile de vorbire si ascultare ale participantilor, proiecte de grup, strans legata de programul de activitati.

Schimbul inter-cultural si mediul multinational – Timp de 2 saptamani te vei familiariza cu stilul britanic, locuind in cladiri si campus tipic britanice, experimentand gastronomia britanica, manierele, mentalitatea, educatia si “last but not least”, English weather. Pe parcursul taberei vei lega prietenii cu tineri din lumea intreaga: francezi, germani, spanioli, italieni, turci, greci, rusi, polonezi, croati, chinezi, vietnamezi, japonezi, sud-africani, brazilieni, argentinieni, etc, reusind sa cunosti putin din diversitatea culturala, exersand astfel limba engleza, dar cine stie, punand si bazele pentru o noua limba straina.

Vizite turistice & culturale – vei avea ocazia sa participi la diverse excursii de 1 zi intreaga, in locuri apropiate ca distanta de Oxford, renumitul oras universitar, dar si la iesiri dupa-amiaza, pentru punting in inima Oxford-ului, vizite la Muzeul de Stiinte sau la o universitate de renume. Londra va fi atractia taberei, incluzand 1 zi plina in capitala, unde va veti delecta cu o croaziera pe Tamisa sau o plimbare cu double-decker, o vizita la Muzeul de Istorie Naturala sau Muzeul de Stiinta, cina la un restaurant londonez. Nu vei rata nici vizita la Stratford upon Avon, locul de nastere al lui William Shakespeare, castelul Warwick, plin de mistere medievale, fabrica de ciocolata Cadbury, parcul de distractii Chessington World of Adventure, parcul zoologic Cotswold Wildlife Park.

Distractie, distractie, distractie! –  “De ce trebuie sa plecam acasa?” – se regasea pe buzele multor participanti. Vizitele, activitatile sportive, culturale, distractive: disco, karaoke, seara talentelor, seara internationala, jocurile in echipa, au entuziasmat participantii si le-au oferit momente unice, majoritatea revenind an de an. Te asteptam!

Descriere

Oras si campus Oxford, oras cu o populatie de 165.000 locuitori, este cunoscut sub numele de “City of Dreaming Spires”, termen atribuit de poetul Matthew Arnold, referindu-se la arhitectura armonioasa a cladirilor universitatii, cea mai veche universitate din Anglia "And that sweet city with her dreaming spires, She needs not June for beauty's heightening,". Universitatea Oxford nu este o cladire unitara, ci este alcatuita din 39 de colegii si cladiri adiacente. Primele colegii universitare au fost University College, Merton si Balliol, datand din anul 1249. In secolul XVI, Henry VIII a fondat Colegiul Christ Church College (anul 1546), in pofida turbulentelor cauzate de reformare. Din Carfax Tower sau turnul bisericii St. Mary the Virgin, puteti admira o vedere panoramica a orasului, aflandu-va la aceeasi inaltime cu faimoasele turle. Nu veti rata nici Bodleian Library, Radcliffe Camera, Sheldonian Theatre, Ashmolean Museum – cel mai vechi muzeu deschis publicului. Cel mai vechi pod peste Tamisa este Radcot Bridge, datand din 1150.

Tabara de vara din Oxford se desfasoara in Oxford Headington School, scoala de fete, de zi si internat, pentru grupa de varsta 3-18 ani, infiintata in 1915. Capacitatea maxima a scolii este de 1000 locuri, in prezent scoala gazduind peste 30 nationalitati. Scoala se afla la o distanta de aproximativ 2 km de centrul Oxford-ului, intr-un cadru natural, cu multe terenuri de sport si pajisti pentru recreere. Facilitatile scolii includ: centru arta, studio teatru, teatru cu 239 locuri, studio foto, biblioteca, laborator IT, sali de clasa moderne, bine echipate, sala de mese, piscina acoperita, terenuri de tenis, fotbal, baschet si volei, terenuri sport pentru toate tipurile de vreme, pista atletism, sala gimnastica.

Cazare Oxford Headington School dispune de 4 cladiri de cazare: Davensport, Hillstow, Napier si Celia Marsh, potrivite grupei de varsta 3 - 18 ani, unde elevii se simt ca acasa, avand posibilitati sa isi petreaca timpul impreuna in camera comuna si sa joace in fiecare seara diverse jocuri sau sa isi foloseasca simtul artistic pentru activitati de artizanat.

Davenport – este o resedinta in stil Victorian, cu propriile gradini, situata la capatul proprietatii Headington. Astfel, cladirea  transmite o atmosfera familiala, potrivita pentru cei mici. Facilitatile resedintei includ: camera comuna cu jocuri, camera pentru relaxare, cu multe perne uriase, bucatarie comuna, camera de studiu si sala calculatoare.

Hillstow – potrivita pentru varste peste 10 ani, resedinta dispune de camere cu 2 sau 3 paturi, precum si cateva camere cu 1 pat. Facilitatile resedintei includ: bucatarie comuna, 2 camere comune cu TV, 2 biblioteci, camera jocuri, camera de relaxare si spalatorie.

Napier – este cea mai noua resedinta, modern construita, dispune de aproximativ 40 locuri, in camere cu 1 si 2 paturi. Facilitatile includ 2 bucatarii, camera comuna cu TV, sali IT, camera jocuri de rounders si tenis.

Celia Marsh – este resedinta folosita pentru cei peste 14 ani, dispune de aproximativ 80 locuri, in camera cu 1 sau 2 paturi.

Masa Toti studentii primesc 3 mese/ zi, in cantina scolii. Participantii vor gusta faimosul mic dejun englezesc cald: carnati, fasole, oua ochiuri, sunca, paine prajita, precum si micul dejun continental: cascaval, branza, salam, sunca, croissant, iaurt, fulgi de cereal, etc. La pranz si seara, exista 2 optiuni pentru mancare calda, inclusiv 1 optiune pentru vegetarieni. Nu lipsesc barul de salate, painea proaspata, fructele si desertul.

Personal si supraveghere Siguranta elevului este pe primul loc la Oxford Headington, oferind un mediu in deplina siguranta. Personalul este dedicat, calificat, experimentat. Un membru al staff-ului este distribuit la 6 copii, concentrandu-si astfel atentia asupra nevoilor individuale ale fiecaruia.  Membrii Oxford Headington supravegheaza elevii 24 ore din 24, indiferent ca elevii sunt in camere, la activitati sau relaxandu-se in timpul liber.

Cursuri

Lectiile la Oxford Headington School sunt stimulante si variate. Fiecare elev participa la 15 ore de engleza saptamanal, cu profesori calificati, creativi si prietenosi. Elevii sunt testati la sosire si apoi repartizati in clase multi-nationale, in functie de nivel. Numarul maxim in grupa nu depaseste 15 elevi. Cand inveti o limba straina, este important sa o folosesti intr-un context real pentru a reusi sa-ti exprimi interesele si experientele. Saptamanal elevii primesc un proiect de grup, precum revista scolii, pentru a-si exersa limba engleza, precum si pregatire/detalii  pentru excursiile de 1 zi.

Raport si certificate Progresul elevilor este atent monitorizat, iar la plecare toti primesc Certificatul Scolii Internationale de Vara Oxford Headington si un raport de evaluare.

Programa Programa pune accent pe comunicare si fluenta si a fost special creata pentru elevii cu varste intre 12 si 16 ani. Se folosesc tehnici moderne de invatare a limbii, incurajand elevii sa isi dezvolte cunostintele de limba engleza, oferindu-le informatii practice si folositoare.

Activitati

Dupa-amiaza au loc 2 sesiuni de activitati, cu 6 optiuni pentru fiecare sesiune. Sportul si activitatile reprezinta  o parte importanta a zilei, unde elevii nu numai ca vor continua sa exerseze limba engleza, dar vor lua parte si la o varietate de activitati amuzante si incitante, uzand de facilitatile minunate ale scolii. Exemple de activitati dupa-amiaza: fotbal, tenis/ tenis de masa, volei, baschet, rugby, dans, wall-climbing, artizanat, muzica, rounders, tir, gastronomie, inot, teatru, vizite in Oxford: punting, muzee si shopping; sporturi britanice.

Activitatile de seara ofera elevilor ocazia de a se relaxa dupa o zi lunga si de a se cunoaste intre ei, intr-un mediu lejer, multi-national. In majoritatea serilor, toata scola participa la aceeasi activitate. Exemple de activitati seara: disco, karaoke, turnee sportive, seara internationala, seara talentelor, barbecue, fashion show, seara Bouncy Castle, seara jocurilor, seara de film, gala de inot, petrecere la piscina. Parte din programul de activitati seara, elevii vor merge 1 data pe saptamana la un cinema in Oxford, patinaj sau la bowling.

Excursii

Toti elevii vor participa la 2 excursii de cate 1 zi, in fiecare saptamana (in saptamana plecarii, va fi 1 singura excursie de 1 zi), avand timp sa experimenteze totul, de la cultura pana la distractie. 1 zi in Londra – o vizita in orasul cosmopolit londonez nu trebuie ratata de niciun vizitator. Pe parcursul zilei elevii vor avea sansa sa vada atractii turistice faimoase, precum Buckingham Palace, House of Parliament si Trafalgar Square. Se va vizita Muzeul Madame Tussauds inainte de a cina la un restaurant londonez sau 1 zi participand la Experienta culturala londoneza – posibilitatea unei alte zile pline in Londra, explorand cateva din locurile culturale ale orasului. Sunt incluse o croaziera pe Tamisa si o vizita la Muzeul natural de Istorie sau Muzeul de Stiinte.

Chessington World of Adventures 1 zi intreaga intr-unul din cele mai populare parcuri de distractie din UK, cu o varietate de masinarii si spectacole: Vampire, spin-tastic Dragon Fury, potrivite pentru toate varstele.

Warwick Castle & Stratford-upon-Avon 1 excursie de 1 zi la locul de nastere al lui William Shakespeare, shopping la Stratford si nu in ultimul rand o calatorie in timpul Angliei Medievale prin vizitarea castelului Warwick.

Cadbury World & Bourton on the Water 1 excursie in satul tipic britanic Bourton on the Water si la faimoasa lume de la Cadbury, sa invatam cum se prepara ciocolata si mai ales…cum se mananca!

Cotswold Wildlife Park 1 zi in incantatorul Cotswold Wildlife Park, unde elevii pot admira animale din intreaga lume: o colectie variata de mamifere, pasari si nevertebrate. Parcul se desfasoara pe 160 ha de parc si gradini.

Excursiile mentionate sunt doar exemple, programul urmand a se stabili inainte de plecare.

OPTIONALE

Toate activitatile de dupa-amiza si seara, excursiile de 1 zi, excursiile seara si ultima zi in Londra sunt incluse. Cu toate acestea, sunt elevi care participa la activitati optionale, la costuri aditionale. “Activity plus” ofera elevilor sansa sa profite la maxim de facilitatile scolii si ale imprejurimilor.

· Tenis 110 GBP/ sapt (2x2h) - Elevii invata cu antrenori calificati, pe terenurile de tenis ale scolii. Cursul este potrivit pentru incepatori.
· Dans 110 GBP/ saptamana (durata cursului – 2 saptamani) – lectii de dans modern si street dance cu instructori calificati,2 sesiuni a cate 3 ore/ saptamana, iar la finalul cursului participantii vor sustine un spectacol
· Calarie 195 GBP/ sapt (2x2h) - Elevii vor trai experienta unor lectii de echitatie in cadrul tipic britanic, vor invata etapele de pregatire a calului pentru plimbare. Se accepta elevi de la nivel incepator pana la avansat.
· Sporturi-Aventura 195 GBP/sapt (2x2h) - Pentru cei inclinati spre aventura, miscare si non-conformism, varietatea de sporturi oferita (sailing, cayaking, tubing,raft building, go karting, laser quest, wall climbing, etc) ii va captiva si vor dori sa incerce noi provocari.
· Intensiv engleza pentru nivel minim Intermediate 110 GBP/sapt (2x2h) - Cursul se adreseaza elevilor cu un nivel intermediar sau avansat al cunostintelor de limba engleza. Grupa este formata din maxim 6 elevi si pune accent pe aptitudini lingvistice specifice, precum pronuntie si fluenta.
· Summer Study  145 GBP/ sapt - Limba engleza, combinata cu istorie, geografie, stiinte, cultura britanica si eseistica. Optiunea summer study dupa-amiaza este disponibila pentru elevii care au optat pentru Summer Study si la lectiile de dimineata.

Interesant de citit!
Daca doriti sa aflati mai multe informatii (feedback-ul group leaderi, mesaje copii & parinti, mesaje din tabara 2013),  CLICK AICI.

DE CE SA ALEGI
TABERE DE GRUP
PENTRU JUNIORI?

Mirunette v-a pregatit
multe variante interesante
de tabere pentru copii!

Taberele internationale Mirunette reprezinta modalitatea ideala de a petrece vacanta de vara pentru cei mici!

Taberele pentru juniori se organizeaza in scoli britanice de renume care isi pun la dispozitie facilitatile pentru copiii dornici de invatare a limbii engleze pe timpul verii! Fiind vorba despre copii cu varste incepand de la 7 ani, programul este alcatuit astfel incat participantii sa fie implicati in activitati distractive si educative de dimineata pana seara. Astfel, copiii vor avea cursuri de limba engleza cu profesori britanici, sporturi, jocuri, activitati culturale si de socializare, precum si vizite si excursii in locuri de interes. Printre destinatiile excursiilor se numara orase ca Londra, Oxford sau Cambridge, dar si parcuri de distractii ca Legoland, Harry Potter Studios sau Longleat Safari Park.

Pe tot parcursul programului copiii beneficiaza de supraveghere permanenta atat din partea insotitorului de grup din Romania, cat si din partea personalului local. Va asteptam sa va inscrieti cat mai curand in taberele internationale pentru juniori – experienta noastra de 10 ani in domeniu reprezinta garantia vacantelor reusite pentru copii!

Acreditari