Avantajele unei tabere pentru juniori

Tabere pentru juniori - AngliaTabere pentru juniori - Anglia

In calitate de parinte, poate v-ati pus de multe ori intrebarea – care este tabara cea mai potrivita pentru fiul meu de 12 ani? Dar pentru fiica mea de 10 ani? Taberele pentru juniori sunt adresate in general copiilor cu varsta cuprinsa intre 8 si 14 ani. Ele se desfasoara in campusuri ale unor scoli sau licee din Marea Britanie si exista multe avantaje ale acestora.

Poate cel mai important aspect este tipul de campus. Taberele pentru juniori se desfasoara in campusuri “inchise”, imprejmuite, cu acces controlat si cu un numar mare de adulti (directori, profesori, coordonatori activitati si supraveghetori) prezenti in campus.

De asemenea, campusurile se afla in general la marginea oraselor sau chiar “in the countryside”, aspect care contribuie la sentimentul de siguranta. Nu veti gasi tabere pentru juniori care sa se desfasoare in centrul unor orase mari si aglomerate ca Londra, Manchester sau Birmingham. In schimb, campusurile se afla langa orase mai mici cum ar fi Rugby (tabara de la Rugby School), Caversham (tabara de la Queen Anne School), Dover (tabara de la Duke of York School) sau Bromsgrove (tabara de la Bromsgrove School). Toate aceste orase au intre 20 000 si 50 000 locuitori, fiind astfel o destinatie potrivita pentru o excursie de dupa-amiaza, insa oferind in acelasi timp si sentimentul de siguranta si familiaritate al unui orasel de provincie tipic britanic.

Facilitatile din campusurile scolare care gazduiesc aceste tabere sunt cu adevarat impresionante! Astfel, copiii care participa la o tabara de vara intr-o scoala de tip boarding au acces la: terenuri imense de joaca in aer liber, spatii verzi, piscina acoperita, sala de sport, sali de clasa moderne, sala de spectacole, studiouri de dans, ateliere de pictura/desen si lista poate continua.

Programul unei tabere pentru juniori este alcatuit astfel incat copiii sa fie ocupati de dimineata pana seara. Cursuri de limba engleza, activitati distractive (dar si educative), sporturi, jocuri, concursuri, excursii si vizite – toate acestea sub supravegherea coordonatorilor din campus!

Excursiile incluse in programul taberei au loc in parcuri tematice, parcuri safari sau parcuri de distractii destinate varstei lor. Daca in taberele pentru adolescenti (Teens), excursiile sunt in orase mari ca Londra, Birmingham sau Liverpool, copiii mai mici vor vizita locatii ca: Harry Potter Studios, Legoland, Longleat Safari Park, Chessington World of Adventures sau Drayton Manor Theme Park!

Nu in ultimul rand, ar trebui mentionat si faptul ca de cele mai multe ori, scolile care gazduiesc taberele pentru juniori sunt scoli de renume din Anglia – boarding schools de top cu rezultate remarcabile si cu elevi care dupa absolvire continua studiile cu succes la universitatile de top din UK, SUA sau Elvetia. Este cazul Bromsgrove School (vezi tabara), Clifton College (vezi tabara), Fettes College (vezi tabara) sau Oundle School (vezi tabara).

Toate aceste aspecte duc spre o singura concluzie – taberele pentru juniori reprezinta alegerea cea mai potrivita pentru vacanta copiilor cu varste intre 8 si 14 ani, care vor experimenta cultura britanica si se vor juca si distra, exersand in acelasi timp limba engleza si facandu-si prieteni noi din alte tari, totul intr-un mediu sigur si sub coordonarea unor profesionisti!

Nici nu va imaginati cat de utile pot fi taberele de limba engleza in depasirea barierei de exprimare si intelegere intr-un mediu nativ britanic!

Tabere copii - Anglia

Tabere pentru juniori – Anglia

Tabere juniori engleza - Anglia

Tabere pentru juniori – Anglia

Tabere juniori engleza - Anglia

Tabere pentru juniori – Anglia

Tabere juniori engleza - Anglia

Tabere pentru juniori – Anglia