Vine iarna, bine-mi pare, ce tabără să aleg oare? Tabăra de ski- Verbier!

Vine iarna, bine-mi pare, ce tabără să aleg oare? Tabăra de ski- Verbier!Vine iarna, bine-mi pare, ce tabără să aleg oare? Tabăra de ski- Verbier!

Tabăra de ski– Verbier!

Taberele educaționale pentru copii, de vară sau de iarnă, sunt o oportunitate extraordinară pentru ca ei să își testeze capacitățile de limbă străină, nivelul de socializare cu tineri de peste 50 de naționalități diferite, de pe toate continentele. Dacă acest lucru nu este o reușită pentru un copil din perspectiva comunicării și a culturii, nu știm ce altceva ar putea fi mai bun.

Specialiștii Mirunette Education ne-au spus din experiența în domeniu că părinții observă o schimbare pozitivă la copii în peste 90% din cazuri!

Poate fi vorba de un progres în vorbirea limbii străine, în urma exersării și a studierii în acea limbă, sau de unul social. Copiii se întorc acasă cu prieteni noi, din toată lumea, cu care continuă socializarea online sau telefonic, ba chiar programează împreună viitoarele tabere. Se știe că nimic nu le oferă părinților o satisfacție mai mare decât fericirea copilului, motiv pentru care experții în domeniu oferă o atenție deosebită tuturor detaliilor atunci cand organizează orice fel de tabără.

Având în vedere că urmează vremea rece, vom aduce în discuție taberele pentru pasionații de sporturi de iarnă. Știm că, în general, copiii cu abilități sportive sunt competitivi, dornici să invețe cât mai multe, cu o disciplină dezvoltată și cu o energie debordantă. E normal ca în tabere, alături de acești copii talentați, atenția organizatorilor să fie maximă.

Un exemplu de tabără de iarnă și ce se întâmplă acolo? Tabără de ski, snowboard și limbi străine în Verbier, Elveția!

Verbier, celebra stațiune de lux? Da, exact acolo. Situată la numai două ore distanță de Geneva, această stațiune de vacanță, cu o zonă de ski în Alpii Elvețieni, este extrem de cunoscută printre pasionații de sporturi de iarnă, și nu numai. Printre clienții consacrați ai locului se numără aristocrați britanici, bancheri, magnați ai marilor industrii, așa că nu ar fi o mare mirare dacă tinerii ar da nas în nas pe pârtia de ski cu vedete sau chiar cu Prințul Harry. Oricine își poate da repede seama că o tabără pentru tineri într-o astfel de locație nu poate fi organizată decât în dulcele stil elvețian, făcută să meargă CEAS.

               Skiul alpin este văzut ca fiind cel mai elegant și rafinat sport de iarnă, iar asta pentru experiențele și trăirile unice ce le oferă în momentul practicării corecte. Toate acestea se petrec într-un cadru de poveste în cadrul unei astfel de tabere, unde tinerii se bucură de condițiile naturale excelente, pârtii împărțite pe nivele de dificultate și altitudine, dar mai ales profesioniști ce le vor sta la dispoziție, oferind grija necesară fiecăruia în parte. Vorbim de un sport și e normal ca fiecare să aibă ritmul propriu, astfel că totul este bine grupat și nimeni nu este pierdut din vedere. Când vorbim de profesioniști ce vor preda și superviza totul, vorbim de supervizori cu experiență, foști skiori de performanță, al căror principal obiectiv este evoluția copiilor în acest sport.

Spre exemplu, inițierea, consolidarea și perfecționarea procedeelor tehnice necesare practicării skiului alpin în condiții obligatorii de siguranță sunt puncte bifate până la finalul taberei. Se punctează încă de la început că simpla alunecarea pe zăpadă nu va fi un rezultat satisfăcător, ci controlul deplin al situației. Tot în aceste tabere se pune mare preț pe alimentație, mesele hrănitoare și gustoase sunt atent dozate să corespundă unui posibil viitor sportiv de performanță. Se dorește ca și acest aspect să fie cunoscut în amănunt de tineri și se lucrează intens ca toți participanții să aibă grijă de sănătatea lor, să aibă încredere în propriile puteri și să se poată autoevalua.

Ce include programul taberei de ski/snowboard și limbi străine?

Anumite lucruri difera, in functie de alegerea copilului (tabara de grup sau tabara indivizuala), insa in mare parte in ambele se gasesc:

•             Zilnic, 6 ore de ski/snowboard cu monitori calificați, în grupuri mici, în funcție de nivel, dimineața (9:00-12:00) și după-amiaza (13:00-16:00)

•             Ski pass pentru 6 zile, transfer la și de la partie zilnic, sub supravegherea monitorilor

•             Echipament gratuit de ski (skiuri, clăpari, bețe, cască) sau snowboard (placă, ghete, cască)

•             Săptămânal, 8 ore de limbă străină (la alegere: franceză/ germană/ engleză/ spaniolă) conversationala, în clase internaționale;

•             Concurs de ski/snowboard în ultima zi, cu barbeque pe pârtie

•             Ceremonie de decernare a premiilor împreună cu certificate de absolvire

•             Cazare în Verbier, în cabane clasice elvețiene (cabane separate pentru fete și băieți)

•             Program de activități: patinaj, squash, dans, cooking, diverse jocuri de cabană, vizite in Verbier etc.

•             Program de activități în fiecare seară, între 20:00 și 22:00: plimbări cu torțe, ice-climbing, hochei, curling, săniuș etc.

•             Supraveghere permanentă și asistență din partea personalului școlii pe tot parcursul șederii

Multe? Nici măcar nu am terminat, lista continuă… Pentru că, da, vine iarna, bine-mi pare, ce tabără să aleg oare?