Tabara Engleza, Irlanda, Dublin, University College, 29 Iul – 12 Aug (5)

Tabara Engleza, Irlanda, Dublin, University College, 29 Iul - 12 Aug

Dragi parinti, Draga echipa Mirunette, va trimitem in continuare cateva randuri cu impresiile noastre din tabara de la Dublin din ultimele 3 zile. A fost grozav!

Dupa o saptamana de munca, luni am avut program liber, deci fara lectii. N-am zabovit in pat prea mult dimineață si, dupa micul dejun, insotiti de un activity leader am plecat intr-un tur al Dublinului cu „VIKING SPLASH”. Pentru aproape doua ore, călătorind cu un vehicul special, asa cum il vedeti in pozele ce insotesc mesajul, cu un ghid cu totul si cu totul diferit am descoperit atractiile Dublinului si am vazut ,,de sus” ST. PATRICK’S CATHEDRAL, CHRIST CURCH CATHEDRAL, DUBLIN CASTLE si multe alte cladiri importante, ascultand in acest timp comentariile sale distractive. La un moment dat, The World War || Vehicule s-a transformat intr-o barca pornind pe apa, traind astfel o experiență unica de cunoastere a Dublinului.

Croaziera pe apele GRAND CANAL DOCK in timp ce purtam casti de vikingi, comentariul hazliu al ghidului local au completat deliciul diminetii de luni. Am servit masa intr-unul din frumoasele parcuri ale Dublinului, am ,,gustat” putin din atmosfera frumosului oras si ne-am luat cateva amintiri. Din cumparaturile noastre nu au putut lipsi incaltarile Nike,Puma sau make-up-uri si alte cosmetice, doar e vacanta, nu-i asa?

Intorsi in campus, am urmarit un film deosebit despre vestitele dansuri traditionale irlandeze si chiar ni s-au explicat cativa pasi specifici. Coregrafia fantastica si talentul deosebit al dansatorilor ne-au impresionat puternic si ne-au facut sa ne gandim la faptul ca si noi romanii ar trebui sa promovam mai mult muzica si dansul popular.

Marti  dimineata ne-am prezentat la lectii si sa știți ca nu întârziem, poate nu va vine sa credeti , dar chiar ne trezim la timp. Dupa-amiaza,great! Am vizitat vestitul stadion AVIVA construit in 2018 avand forma unei mingi de rugby si o capacitate de 51 de mii de spectatori.

Am fost apoi invitati in sala in care au loc conferintele de presa de dupa meciuri si am urmarit un film despre istoria construcției acestui stadion si a meciurilor care s-au desfasurat acolo. Nu doar baietii au fost super incantati ,ci si fetele. Ne-am cumparat tricouri cu echipa de fotbal a Irlandei si mingi de rugby in miniatura. La activitatea de seara am inceput sa lucram intens la „Film making”; vom realiza in limba engleza cateva clipuri pe baza unei tematici oferite, urmand apoi sa le vizionam in una din serile urmatoare.

Suntem incantati  de implicarea staff-ului; activity leaders sunt prietenii nostri apropiati. Ne-am facut prieteni si in randurile elevilor de alte nationalitati dar iata, numarand zilele de stat in campus vedem ca au mai ramas doar 3. Cand au trecut oare asa de repede?

,,Gasca” Mirunette  si al sau group leader din tabara de la Dublin

P.S. Pentru a fi la curent cu ce se intampla in tabara din Dublin, puteti accesa si albumul foto de Facebook si cel Google Photos, care va fi actualizat pe parcursul taberei cu noi fotografii!