Tabara Engleza, Irlanda, Dublin, University College, 29 Iul – 12 Aug (4)

Tabara Engleza, Irlanda, Dublin, University College

Dragi parinti, revenim cu stiri din tabara Irlanda, Dublin, University College.

Weekendul acesta a fost fascinant. Am participat la un concurs ce consta in cel mai mare numar de obiecte de imbracaminte pe care cineva ar fi putut sa le poarte.David,colegul nostru,a suportat nu mai putin de 37 de obiecte de imbrcaminte,deci nu i-a fost frig deloc,ceea ce i-au adus premiul de originalitate asa cum il vedeti in pozele cu canadiana rosie.

Activitatea din seara aceasta-TREASURE HUNT ne-a adus un alt bine meritat loc in clasament.

Faleza de la Irish Sea nu se compara cu faleza Marii Negre de la noi,dupa cum ati vazut si in poze.Am facut o plimbare ieri dimineata si am ajuns la James Joyce Tower and Museum situat la aproximativ 9 mile de Dublin.Muzeul adaposteste scrisori,fotografi,editii rare,multe alte lucruri ce au apartinut acestui mare prozator,inclusiv cheia originala a turnului.

Astazi am mers intr-un full-day trip la Belfast,capitala Irlandei de Nord.Am aflat din istorisirile ghidului local ca orasul Belfast a fost fondat in secolul al 18-lea pe locul unui vechi castel normand,populat fiind apoi cu colonisti protestanti din Scotia si Anglia.Am vazut santierul naval Harland&Wolff care la sfarsitul secolului al 19-lea era cel mai mare santier naval din lume,si unde a fost construit de altfel si celebrul vas Titanic de la a carui scufundare s-au implinit 100 de ani in 2012.

Ne-a impresionant ,,muralul” ce combina imaginile de solidaritate cu popoarele aflate sub ocupatia straina,iar pe partea cu arata grafitutilor am scris si noi mesaje pentru pace si prietenie si ne-am lasat numele.Cine stie?Poate vom reveni aici.

Dupa un drum de 2 ore ne-am intors in campus,practic venind din alta tara.Bineinteles ieri dupa amiaza orele de engleza au fost pe primul plan si ne-au captat atentia si interesul.

Maine incepem o noua saptamana.Va transmitem gandurile noastre dragi de la 18/20 grade celsius, din tabara Irlanda.

,,Gașca” Mirunette si al sau leader

P.S. Pentru a fi la curent cu ce se intampla in tabara din Dublin, puteti accesa si albumul foto de Facebook si cel Google Photos, care va fi actualizat pe parcursul taberei cu noi fotografii!