Tabara engleza, Anglia, Londra, Queen Mary University, 29 iulie – 12 august 2018 (10)

Tabara engleza, Anglia, Londra, Queen Mary University

Dragi parinti, revenim cu ultimele impresii si poze din ultima excursie pe care am facut-o azi impreuna in Tabara engleza, Anglia, Londra.

Am vizitat orasul Canterbury care gazduieste catedrala cu acelasi nume. Oras micut, cu strazi pietruite, casute construite din caramida si lemn, inconjurat de ziduri inaltate de romani. Aminteste foarte mult de oraselul Colmar din Alsacia. Dar ochiul cunoscator observa repede diferentele dintre cele doua orasele si concluzioneaza la fel de rapid ca Canterbury este un oras tipic din sud-estul Angliei.

Odata ajunsi in Canterbury am inceput sa ne plimbam pe stradutele inguste si pietruite, pline de terase si muzicanti. Am descoperit multa lume, chiar si o piata de unde puteai sa iti cumperi celebrele capsune de Kent (sau asa se lauda vanzatorul, cel putin), multe cladiri foarte vechi, mai toate casele aveau anul constructiei trecut la loc de cinste iar acestea datau de ceva vreme.

Dupa o plimbare de cateva ore, am ajuns si la catedrala. Faimoasa catedrala din Canterbury inaltata in anul 597, un loc de pelerinaj in Evul Mediu, locul de unde crestinismul a inceput sa se raspandeasca in Regatul Unit.

Este o constructie cu adevarat minunata, atat de mare, atat de elaborata, plina de istorie cand te gandesti cati oameni importanti i-au calcat pragul. Gradinile ce inconjoara catedrala sunt atat de linistite, te imbie sa iei loc pe banca si sa te relaxezi. Odata ce intri in interior, grandoarea constructiei te lasa fara cuvinte. Nu are rost sa va dam mai multe detalii, va lasam sa va faceti o parere din cele cateva poze pe care le-am facut azi.

Am ajuns in campus si am luat cina impreuna. Acum fiecare este in camera facandu-si bagajul.

Ne revedem maine, desi noi nu vrem sa plecam din Anglia.

Pentru a vedea toate pozele din tabara de la Londra, puteti accesa albumele foto de Facebook si Google Photos, care sunt actualizate cu noi fotografii!