Tabara de iarna Crans-Montana 18-25 februarie 2023 – ziua 6 & 7

Excursie SionTabara de iarna Crans-Montana

Jurnal de calatorie – tabara de iarna la Crans-Montana

Dragi parinti,

Vineri – 24 Februarie

Ziua a sasea din tabara la Crans-Montana am petrecut-o in excursia de la Sion, capitala cantonului Valais. Este un orasel medieval cochet, care a pastrat multe cladiri originale de acum 600 de ani, iar piatra de la zidurile de aparare a fost folosita la constructia episcopiei si cladirii parlamentului. Am inceput cu un tur ghidat al centrului istoric, care a durat o ora jumatate si ne-a oferit informatii foarte interesante despre istoria locului.

In oras s-au pastrat ruinele bailor romane, zidurile de aparare din jurul asezarii, precum si castelul Turbillon si Basilica Valere ce au aparut ca o necesitate de aparare impotriva inamicilor din partea Italiei, dinastia Savoi. Pe poarta primariei din Sion este descrisa pilda inteleptului Solomon, iar oraselul are 35.000 locuitori si este situat pe Valea Rhonului. Am avut parte de o vreme superba si am decis sa urcam la Basilica Valere.

A urmat timpul liber pentru copii, au putut sa se bucure de o masa la restaurant si sa se plimbe pe stradutele pline de farmec, facand in acelasi timp, shopping.
La intoarcerea la cabana, am avut decernarea diplomelor la schi si snowboard, ca urmare a cursei de joi, iar seara am incheiat-o cu disco, dupa ce ne-am finalizat bagajul.

Decernarea diplomelor si disco night

Sambata – 25 Februarie

Plecarea din Crans Montana a fost foarte devreme, la ora 5:00 dimineata, astfel ca trezirea a fost la ora 4:00. Am dormit in autobuz, drumul spre aeroportul Zurich durand 3 ore si jumatate. Abia asteptam sa ne reintalnim familia!

Group leaders Iuliana & Valentina

Va invitam sa va bucurati de pozele din tabara la Crans-Montana in albumele de pe: