Tabăra de grup limba Engleza Londra UCL 4-18 August 2019 (2)

Tabara Mirunette Londra UCLTabara Mirunette Londra UCL

Dragi parinti, am revenit cu noutati din tabara Mirunette Londra UCL!

Marți a fost prima zi efectivă de cursuri, copiii fiind mulțumiți de colegii de grupa și de activitățile de început. Cu aceasta ocazie au descoperit și abilitățile de comunicare ale noilor colegi, și au înfiripat noi prietenii, cum ar fi de exemplu cu elevii din Rusia, continuând însă să se simtă bine alături de colegi din Italia, Franța sau China. De altfel, în cursul interacțiunilor lor cu aceștia, au descoperit printre altele că băieții din Rusia sunt enciclopedii ambulante la capitolul cultură generală, și că unul din băieții francezi are bunici români, și chiar vorbește puțin limba română. După amiază am vizitat The British Museum, și cele 2 ore și jumătate petrecute efectiv acolo au fost în același timp insuficiente pentru a vedea toate comorile muzeului, dar și interesante, chiar dacă obositoare. Seara a fost dedicată quiz-ului, cu nenumărate runde câștigate de copiii români, ceea ce a însemnat că până la încheierea activității cu greu puteau să mai facă față la dulciurile câștigate.

Miercuri copiii deja s-au obișnuit oficial cu rutina plăcută a taberei,  cu ușurință alăturându-se dimineața colegilor de grupa și profesorilor in vederea reluării cursurilor. După-amiaza a fost dedicată unui alt muzeu, respectiv The Victoria and Albert Museum, care a fost pe placul copiilor și care a prilejuit o noua călătorie cu metroul londonez, precis dar și extrem de aglomerat. A patra seara de tabără a fost dedicată karaoke-ului, prilej de mare distracție împreună cu ceilalți colegi de tabără.

Tabara Mirunette Londra UCL
Tabara Mirunette Londra UCL 2019

Joi a fost o zi de-a dreptul efervescenta din punct de vedere al activităților. In primul rand, dat fiind că seara urma să fie dedicată shopping-ului in Westfield Shopping Center, copiii au început să lucreze la listele de cumpărături încă de la micul dejun, arătând poze sau descriind extrem de animați lucrurile mult dorite. Înainte de această sesiune de retail, însă, după cursuri și prânz am vizitat St. Paul’s Cathedral, prilej de senzații tari, distracție, priveliștea minunată și viață la înălțime. Ascensiunea până la cupolă a fost realizată pe o serie de trepte din ce in ce mai mici și pe coridoare din ce in ce mai întortocheate, spre amuzamentul copiilor, in ciuda unor ocazionale proteste că ar fi epuizați. Priveliștea a meritat însă cu prisosință tot efortul depus. 

Planurile lor de shopping au fost în sfârșit puse în aplicare după cină, și cele aproape două ore s-au dovedit insuficiente într-un mall de dimensiuni impresionante, la finalul lor copiii fiind încântați de cele cumpărate. 

Dupa aproape o săptămână petrecuta aici, copiii s-au obișnuit și  cu statutul lor de londonezi temporari, și cu programul taberei. De obicei in timpul meselor schimbă impresii despre cursuri, unde majoritatea descriu activități și profesori care le-au plăcut. Chiar și călătoriile cu metroul sau minutele in care așteptăm venirea celorlalți colegi de tabără la activități devin prilej de distracție, fie cu ajutorul muzicii, fie împrumutând o bicicleta de la colegii chinezi ( mai precis prietenul lor Tim).

Sâmbătă vom avea o excursie de o zi la Brighton, așteptată cu interes de copiii!

Andreea D – group leader tabara Londra UCL

P.S. Până data viitoare, vă invităm să vă bucurați de pozele din tabara Londra UCL pe Facebook sau pe Google Photos!