Tabăra de grup limba Engleza Londra Queen Mary, Anglia 28 Iulie – 11 August 2019 (4)

Tabara Londra Queen Mary University 2019

Dragii nostri, am revenit cu noutati din tabara Londra Queen Mary University! Continuam sa va povestim pe scurt ceea ce am facut in ultimele zile.

Oh, miercuri dimineață ne-am delectat ochii si mintea la Natural History Museum, am fi vrut sa stam acolo o zi intreaga, dar Londra e mare si… de la dinozauri si pana la evoluția omului, imaginati-va cate am putut vedea prin toate galeriile muzeului care adăpostește o serie întreagă de aspecte din diferite segmente ale istoriei naturale; găzduiește aspecte ale științei despre viața si pământ conținând exponate din mai multe colecții principale: botanică, mineralogie, paleontologie, zoologie, etc. Muzeul este de asemenea renumit pentru expoziția de schelete de dinozauri si de balene albastre. Carti, jurnale, manuscrise si colecții de opere de artă au constituit deliciul privirii si curiozității noastre.

Întorși în campus , dupa masa de pranz si dupa orele de după-amiază, am mers intr-o imensa sala de sport unde am schimbat telefoanele cu rachetele de badminton si cu mingea de volei si baschet. Ajunși în camere va imaginati ca somnul nu ne-a cuprins, ca de obicei, pana cu mult dupa miezul noptii, cu toate insistențele doamnei profesoare de a renunța la butonarea telefoanelor si la trantitul ușilor pe hol.

N-am putea spune daca am fost mai incantati de National History Museum sau de Madame Tussaud’s Museum, pe care l-am vizitat a doua zi dimineata, dar acesta ne-a lăsat intr-adevar, pe multi, fără cuvinte. Am aflat ca a fost deschis in secolul al XIX-lea cand sculptorul a expus prima sa expoziție, solicitând pe atunci șase penny pentru bilet. La sfârșitul secolului muzeul s-a mutat în clădirea în care se află si acum. Gazduieste expoziții impartite in diferite categorii: VIP Party, Sport’s Area, Royal Family, Culture, World Leaders, Frighten Room, London Spirit si Marvel Superheroes in 4D. Mai stim ca muzeul are ramuri si in alte orase ale lumii precum Amsterdam, Berlin, Hong Kong, New York, Las Vegas, dar acesta, prin calitatea  indiscutabila a figurilor de ceara, se clasifica in top raportat la celalate. 

Tabara Londra Queen Mary University
Tabara Londra Queen Mary University

In timpul vizitei am fost intr-adevar foarte ocupati, „invitati” fiind de Bill Clinton sau Donald Trump, de membri ai familiei regale si faimoși cântăreți de muzică ori scriitori ai vremurilor trecute, sa facem cate o scurtă sedinta foto”. Cu regret ne-am despărțit de toate personajele din muzeu pentru ca…. după masa de  pranz ne așteptau orele de după-amiază. Acestea au trecut pe nesimtite la gandul ca seara ne aștepta o plimbare cu Emirates Cable Cars peste Tamisa traversând de la Greewich Peninsula către Royal Docks. Excursia, in cabine suspendate ce sosesc exact la 30 de secunde durează aproximativ 30 de minute si constituie o încântare privind atractiile Londrei. Priveliștea de care ne-am bucurat a fost cu atât mai captivantă cu cat seara inainta, iar spectacolul din fata ochilor era unul feeric, de poveste. Am făcut apoi o plimbare prin O2 North Greenwich Arena Shopping Center, un complex construit in 2007 in forma unui dom urias. E un loc plin cu restaurante, baruri, vestitul stadion Arena, gazda celor mai mari concerte si spectacole susținute de artiștii internațional de renume. Nu ne-am imaginat nicio clipă că ar putea existat un „oras” construit intr-un alt oras. Seara s-a încheiat în liniste in campus, istoviti de oboseala dar îmbogățiți de tot ceea ce am văzut și acumulat peste zi. Ce poate fi mai frumos? 

O vizită în Londra nu poate fi completa fara doua atractii importante: Catedrala Sf Paul si London Eye, obiective care au facut parte din programul de astazi. Catedrala Sf Paul care dăinuie de peste 140 de ani ne-a impresionat prin măreția, arhitectura, galeriile si vitraliile de o frumusețe rară. Curajul si perseverență celor care au urcat cele 528 de scări, deci pana in varf la Golden Gallery, le-au fost răsplătite de panorama de vis a Londrei.

London Eye a constituit obiectivul din seara aceasta; am pătruns cu emoție și usoara teama  in cabinele largi si confortabile de aproximativ 20 de persoane, era placut si am putut sa facem poze ale clădirilor si peisajele ce se reflectau in apa Tamisei. Imaginea de poveste era completată de vapoarele care treceau pe sub London Eye si avioanele care planau deasupra noastra, aveam senzația ca ne urmăresc pe noi.

Maine avem ultimele cursuri si maine seara vom vedea rezultatul muncii noastre aici.  Vom primi sau nu certificatele? 

Aventura noastra nu s-a încheiat încă. Vom reveni cu detalii ale timpului din ultimele două zile pe care le vom petrece aici. 

Oare, n-am mai putea rămâne  inca o saptamana?

Dacă am vorbi cu Mirunette, ne-ar putea amâna biletele de avion ?

Mirunetii si al lor group leader

P.S. Până data viitoare, vă invităm să vă bucurați de pozele din tabara Londra Queen Mary pe Facebook sau pe Google Photos!