Tabără de grup lb. Engleză – Ridley Hall College- Cambridge, Anglia 11-25 Aug 2019

Tabără de grup limba Engleză – Ridley Hall College – Cambridge University – Cambridge, Anglia 11-25 Aug 2019

Cambridge reprezintă un simbol al excelenței academice de mai mult de 800 de ani, având ca absolvenți numeroși laureați ai Premiului Nobel, scriitori, oameni de știință, filosofi și prim-miniștri ai Marii Britanii. Orașul universitar Cambridge este locația ideală pentru tinerii care vor să se familiarizeze cu sistemul de învățământ britanic de elită. Te vei bucura din plin de atmosfera studențească a orașului, având în vedere că mai mult de 20% din populație este reprezentată de studenți internaționali! Fondat în anul 1880, Colegiul Ridley Hall oferă un campus perfect în stilul Cambridge, având clădiri tradiționale cu arhitectură victoriană, terenuri și grădini încântătoare. Centrul de sport se află în apropierea campusului. Campusul este situat la doar 5 minute distanță de principalele atracții ale orașului Cambridge.

Evident, am ajuns cu bine, ne-am cazat, am despachetat și ne-am acomodat ușor, ușor cu tot ce am găsit în campus. Primirea a fost plăcută și călduroasă, contrar Angliei ce este cunoscută ca fiind diferită, mai rece.
Ieri dimineață toți am mers la testarea generală, aceasta nefiind una dificilă și care să dureze ore, însă a fost binevenită pentru ca profesorii să își împartă pe grupe copiii și să îi cunoască mai bine.


A urmat o lecție introductivă în care s-au prezentat stafful și regulile campusului. Regulile sunt legate de ora de somn, separarea clară dintre camerele fetelor și cele ale băieților, orele de curs, plus activitățile.

După prânz am făcut împreună turul orașului cu oprire și ghidaj din partea lui John si Victoria (reprezentanții staffului) în principalele puncte de interes (King’s College, Trinity College, St Mary’s College, The Round Church, piața centrală, cele mai importante muzee, magazine, etc).

Tabără de grup lb. Engleză - Ridley Hall College - Cambridge, Anglia 11-25 Aug 2019
Tabără de grup limba Engleză – Ridley Hall College – Cambridge University – Cambridge, Anglia 11-25 Aug 2019. Am ajuns cu bine iar primirea a fost plăcută!


Între 3 și 6pm, în timpul liber avut la dispoziție, am continuat pe cont propriu explorarea orașului., ceea ce i-a bucurat foarte tare pe tineri, pentru că au putut să simtă realmente pulsul orașului și vibe-ul general. Plus să își facă și cumpărăturile dorite. Totul are loc și decurge în funcție de dorințele lor, îmbinate perfect cu programul ce trebuie respectat.

După cina de la 7pm am mers să facem punting pe râu timp de o oră în care luntrașul ne-a prezentat cele 9 universități ce se întind pe ambele maluri, dându-ne detalii amuzante despre studenții ce învață acolo și despre istoria locului și a familiei regale. Toate acestea, dar și multe altele, fac parte din palmaresul de povești ale copiilor, atunci când se vor întoarce acasă, plus în general în viață ca și frânturi din această experiență englezească educativă.

„am mers să facem punting pe râu timp de o oră”

„luntrașul ne-a prezentat cele 9 universități ce se întind pe ambele maluri”

După această “bălăceală” ne-am acordat un alt timp liber, pentru plimbarea de seară prin oraș. Chiar vrem ca până la final să putem spune lejer că ne-am folosit de fiecare minut la maxim și nu am pierdut nicio oportunitate să vizităm, să ne relaxăm și să învățăm în același timp.

„ne-am folosit de fiecare minut la maxim și nu am pierdut nicio oportunitate să vizităm”

La 9.30pm am avut ultima întâlnire în fața campusului pentru reexplicarea regulilor locului. Țin mult la reguli? Eu consider că ei țin enorm de mult la siguranța elevilor, ceea ce nu poate decât să ne bucure și să ne ofere încredere încă de la început în reușita întregii tabere.

Vă invităm să vă bucurați de pozele din tabară în albumele Facebook sau Google Photos!

Cu drag,
Roxana
– Group Leader tabăra Ridley Hall College

P.S. Știm că emoțiile sunt mari la majoritatea părinților și parcă acestea ne urmăresc peste tot, însă biroul nostru din Bucuresti este disponibil în permanență (telefonic, prin e-mail sau chat). Contactați-ne cu încredere pentru orice întrebare sau cerință, iar noi vom face tot ce putem pentru a vă fi de ajutor. Echipa noastră este la curent cu tot ce se întâmplă în tabără și ne va fi foarte ușor să ținem legătura în acest mod, pentru a fi siguri că informațiile care ajung la dumneavoastră sunt complete și corecte.