Tabăra de grup Haileybury College 29 Iulie -11 August 2019 (4)

Haileybury College este una din cele mai prestigioase boarding schools din Marea Britanie. Școala a fost fondată în 1862 și este localizată în idilica zonă rurală Hertfordshire, orașul Hertford, în apropiere de Cambridge și Londra. Campusul școlii se întinde pe o suprafață de 500 de acri, care include pe lângă facilitățile excepționale și un mix de clădiri istorice și moderne, câștigatoare de numeroase premii de design oferite de RIBA (Royal Institute of British Architects). Clădirile istorice au fost construite de William Wilkins, nimeni altul decât arhitectul care a proiectat National Gallery din Londra! Școala deține facilități sportive excelente: piscină încălzită, sală de sport, opt terenuri de tenis, terenuri de fotbal, zonă de pădure și pajiști întinse. Școala pune la dispoziția elevilor și o sală de teatru, sală de disco, săli comune de socializare și o cafenea modernă.

Tabăra de grup Haileybury College!

Între două zile normale de studiu și activități, a fost și mult așteptată vizită la Harry Potter Studios!!!

Ziua a decurs normal și, după ce toată lumea și-a încheiat programul, seara a venit cu o petrecere de bun rămas pentru grupurile a căror tabără se finaliza. Evident, nu era și cazul nostru, însă cei care au dorit să participe la petrecerea disco au fost liberi să o facă, în timp ce alții au dorit să se odihnească în sala comună de relaxare. Fiecare casă, atât a fetelor, cât si a băieților, are câte o cameră comună, unde copiii se pot întâlni să comunice în voie și să se joace (tenis de masă, plus alte jocuri de societate). Să se înțeleagă, fetele la fete, băieții la băieți.

Specificăm, de asemenea, că ușile de acces în case se blochează automat la ora 11 și nimeni nu poate ieși decât cu o cheie specială pe care o deține doar persoana responsabilă de casa respectivă și care e acolo pe tot parcursul nopții. Acest lucru e realizat tot pentru siguranța copiilor: practic, în caz de urgență, folosind codul casei, group leaderii (fete ambele) pot intra noaptea în casa băieților, însă nu pot ieși. Astfel, conducerea școlii se asigură că este la curent cu tot ce se întâmplă în școală cu fiecare elev. Lucru respectat și admirat de noi.

A doua zi, după micul dejun, am pornit fericiți spre Harry Potter Studios, unde toată lumea a fost încântată să intre în lumea vrăjitorilor de care știau și pe care o visau. La început am primit biletele, brățara de intrare, plus pașaportul Harry Potter, iar ulterior a urmat un tur. În tot acest tur am putut admira multe dintre obiectele de recuzită, costume și make-up folosite pe platoul de filmare.

Am putut să intrăm chiar și în celebrul tren, în care nu o dată am sperat să ajungem si să ne ducă la școala Hogwarts. La finalul turului, un magazin cu suveniruri ne aștepta, iar copiii au mers liberi și și-au ales ce și-au dorit. După Harry Potter am mers, relativ aproape, la un mall, unde am avut timp liber pentru cumpărături. Ulterior am plecat pentru a ajunge conform programului în campus, unde urma să luăm cina (ora 18:30).

Seara s-a încheiat cu Drama Acrivities. Copiii au început să lucreze la mini-piesa de teatru, ei încă de la orele de studiu au primit diferite teme la care sa se gândească.

Următoarea zi a fost o altă zi de studiu și activități, care și ea s-a încheiat cu o activitate ce i-a distrat pe toți. Plimbare prin pădure și Pub Quiz!!! A fost o activitate de care copiii s-au bucurat din plin, iar noi am fost echipa câștigătoare. Încă un moment de mândrie!

Trebuie să adăugăm că la școală am fost vizitați și de Zâna Măseluță. Maria cea mică a mai crescut puțin lăsând în urmă încă un dințișor și mare a fost bucuria când dimineață a găsit sub perna cadoul de la Zână. Ea nu uită niciodată să își plătească datoriile față de copiii ascultători!

Încă trei zile au mai trecut, însă nu ne gândim la cât a mai rămas, pentru că vrem să ne bucurăm cât mai mult de tot ce se întâmplă în tabăra Haileybury College. Stay tuned! Urmează alte vizite, în Windsor și nu numai!

Vă invităm să vă bucurați de pozele din tabără în albumele Facebook sau Google Photos!

Georgiana și Aura- Group Leaderi tabăra Haileybury College

P.S. Știm că emoțiile sunt mari la majoritatea părinților și parcă acestea ne urmăresc peste tot, însă biroul nostru din Bucuresti este disponibil în permanență (telefonic, prin e-mail sau chat). Contactați-ne cu încredere pentru orice întrebare sau cerință, iar noi vom face tot ce putem pentru a vă fi de ajutor. Echipa noastră este la curent cu tot ce se întâmplă în tabără și ne va fi foarte ușor să ținem legătura în acest mod, pentru a fi siguri că informațiile care ajung la dumneavoastră sunt complete și corecte.