“The pulse of America” – Tabara internationala de vara 2020 Chicago, SUA

Link pentru inscrieri: Tabara Internationala de Vara 2020 – Loyola University Chicago

Saptamana aceasta ne ducem in SUA, mai exact in Midwest catre tabara de grup de la Loyola University Chicago. Aceasta destinatie este doar una dintre noutatile pregatite pentru 2020 de catre echipa Mirunette care isi pune amprenta si pe harta Midwest-ului. Pentru mai multe detalii va incurajam sa vizitati site-ul nostru, cu oferta pe larg.

„Chicago is the Great American City” – Hohn Green

Fiind al treilea oras ca marime din SUA si cel mai mare din regiunea de Midwest, Chicago este un loc extrem de important din punct de vedere economic, social si cultural.

Chicago a devenit oras in anul 1837, iar prin asezarea sa strategica, s-a dezvoltat mai ales datorita liniei ferate care leaga tara, asezamantul fiind cunoscut drept capitala feroviara a Statelor Unite, cu peste 1300 de linii de legatura. Totodata, prin Route 66, Chicago putea face pentru prima data legatura directa cu California. Cunoscut ca “The Windy City”, Chicago mai este recunoscut la nivel international pentru constructia primului zgarie nori din lume Home Insurance Builing in 1885. Orasul este vizitat anual in medie de circa 50-55 milioane de persoane, ceea ce confirma importanta acordata de autoritati pentru aceasta profitabila ramura a economiei.

“Chicago is a world-class city filled with amazing people with big ideas.” – W. Kamau Bell

Influentele de la nivel artistic si sportiv sunt cateva dintre motivele datorita carora orasul este atat de indragit si vizitat. Institutul de Arta din Chicago gazduieste cele mai multe picturi impresioniste din lume. Tot aici este locul unde sunt prezente peste 250 de teatre, locuri in care se gazduiesc cele mai multe premiere de lung-metraj Broadway, fapt ce face din Chicago “capitala teatrelor din SUA”. Este estimat ca o mare parte a iubitorilor de arte viziteaza orasul pentru cele peste 40 de festivaluri de film.

Nici sportul nu se lasa mai prejos. Chiar daca baseball-ul este cel mai jucat si indragit sport, iar echipa Chicago White Sox a devenit un simbol al orasului, in Chicago se regasesc echipe profesionale si performante in mai multe sporturi precum American football (Chicago Bears); Hockey (Chicago Blackhawks) or Soccer (Chicago Fire).

Getting ready for Loyola University..

Tabara de vara din cadrul universitatii Loyola propune o experienta inedita prin intermediul careia participantii isi pot dezvolta nivelul limbii Engleze. Fiind amplasat la malul lacului Michigan si la 20 de minute de centrul orasului, Lake Shore Campus este considerat drept unul dintre cele mai pitoresti campusuri din SUA. In viziunea Mirunette, familiarizarea cu stilul American se face cel mai bine prin intermediul campusurilor universitate. Cele 2 saptamani de tabara oferind timp suficient pentru experimentarea gastronomiei locale, mentalitatii, educatiei, culturii, dar mai ales dezvoltarii nivelului de limba Engleza.

Studentii vor fi cazati in camere duble, cu facilitati moderne si zone de recreere unde se organizeaza activitati menite sa-I indemne pe tineri la socializare si relaxare. Sunt oferite 3 mese pe zi, iar in timpul excursiilor, se vor oferi pachete sau vouchere pentru masa.

What will I learn?

In ceea ce priveste cursurile de limba Engleza la care vei lua parte, ne vom asigura ca vor fi atat utile in perfectionarea personala si profesionala cat si interactive si incitante. Programul cumuleaza 20 lectii de cursuri de limba Engleza predate de vorbitori nativi si specialisti in domeniu, persoane prietenoase care nu numai ca iti vor facilita experienta de invatare, ci vor avea ca prioritate sa te inspire si sa te determine sa te simti binevenit in tabara. Cursurile sunt stimulante si variate, iar profesorii se folosesc de tehnici moderne de predare, menite sa faciliteze comunicarea si abilitatile de vorbire si ascultare ale participantilor. Proiectele de grup sunt strans corelate cu activitatile, aceasta tehnica fiind foarte folositoare pentru stabilirea relatiilor dintre participanti. Programul didactic include 2 workshop-uri culturale cu tematica Arts & Architecture.

“Eventually, I think Chicago will be the most beautiful great city left in the world” – Frank Lloyd Wright

Am avut grija sa bifam toti indicatorii care vor garanta o experienta de neuitat. Asteptam cu drag sa va alaturati echipei Mirunette in tabara Loyola University Chicago si sa incepem sa planificam impreuna cea mai frumoasa vacanta de vara! Lista ampla de activitati include practicarea sporturilor, karaoke, jocuri, disco, talent shows, si multe alte surprize.

In plus, vei avea oportunitatea sa explorezi tot ce are Chicago mai bun de oferit. De-a lungul celor 2 saptamani se vor organiza doua excursii de o zi in Milwaukee, Raging Waves Waterpark, etc. De asemenea, tabara include si 10 vizite de o jumatate de zi la Riverwalks & Gallery 37, Chicago Sports Museum, Chicago Architecture Center, Lincoln Park Zoo, Loyola University Museum of Art, Water Tower Place Mall si multe altele.

 Cloud Gate - one of the greatest pieces of public art in the world
Cloud Gate – one of the greatest pieces of public art in the world ( Tabara Loyola University Chicago )

Hai sa descoperim Midwest-ul impreuna!

Rezerva-ti un loc in Tabara Internationala de Vara 2020 – Loyola University Chicago

Pentru orice intrebare legata de taberele de vara 2020, iti stam la dispozitie.

Cu drag,

Echipa Mirunette