Termenele limita de aplicare la universitatile din Europa

Universitati Mirunette

Aplicatiile in strainatate incep, de regula, cu un an inainte de a-ti incepe studiile. Asta inseamna ca termenele limita de aplicare la universitatile din Europa sunt de obicei la inceputul anului in care planuiesti sa iti incepi studiile.

Ca sa ne asiguram ca nu ratezi nimic, in cazul in care planuiesti sa iti incepi studiile in Septembrie 2021, mai jos ai termenele limita de aplicare la universitatile din Europa.

15 Ianuarie 2021

Daca ai colegi sau prieteni care au plecat in strainatate, este imposibil sa nu fi auzit de UCAS – platforma de aplicare in Marea Britanie cu deadline-ul ei strict de 15 Ianuarie. Practic, oriunde ti-ai dori sa aplici in Marea Britanie (Anglia, Scotia, Tara Galilor), trebuie sa iti trimiti aplicatia pana pe data de 15 Ianuarie a anului in care urmeaza sa iti incepi studiile.

Aplicatia in Marea Britanie consta intr-un eseu personal, ce va contine motivatia ta pentru a studia un anumit domeniu si o scrisoare de recomandare scrisa de un profesor de la scoala, relevant domeniului pentru care aplici.

Singura exceptie de la regula de 15 Ianuarie in Marea Britanie o reprezinta programele de medicina, inclusiv veterinara, stomatologie, si toate programele de la Oxford si Cambridge, pentru care termenul limita de aplicare este intotdeauna 15 Octombrie a anului anterior pentru care se aplica.

Tot 15 Ianuarie este termenul limita aplicat si de unele universitati de top din Olanda pentru cele mai competitive programe oferite. Astfel, pentru majoritatea programelor de computer science, psihologie, sau business, si pentru programele de medicina si fizioterapie din Olanda, va trebui sa aplici pana la data de 15 Ianuarie cu un dosar format din Foaie Matricola; Eseu Personal; Scrisoare/Scrisori de Recomandare; CV.

1 Februarie 2021

Acesta este termenul limita practicat de CAO – platforma nationala de aplicatie din Republica Irlanda. Aceasta destinatie a devenit una extrem de populara o data cu finalizarea Brexit-ului, datorita taxelor preferentiale pentru studentii europeni (3.000 EUR/an), usurinta procesului de aplicare la universitatile Irlandeze, si oportunitatilor de finantare oferite de statul Irlandez pentru studentii din UE.

Irlanda ofera si unele dintre cele mai bune universitati de medicina din Europa, cu predare exclusiv in limba Engleza, ceea ce inseamna ca poti studia medicina in Europa la standarde inalte, chiar si dupa Brexit.

15 Martie 2021

Danemarca inchide si ea posibilitatea de aplicare la o universitate daneza destul de repede. Dosarul de aplicatie pentru o universitate din Danemarca include, printre altele, Foaia Matricola; Eseul Personal; Scrisoare/Scrisori de Recomandare; CV. Procesul de aplicatie depinde insa foarte mult de fiecare universitate si program in parte, de multe ori fiind nevoie de adeverinte suplimentare care sa iti ateste numarul de ore de la anumite materii pentru a dovedi ca ai suficiente cunostinte pentru domeniul la care aplici.

1 Aprilie/1 Mai

Acesta este termenul limita impus de majoritatea universitatilor din Olanda, cu cateva exceptii (vezi mai sus 15 Ianuarie). Aplicatia in Olanda este formata din Foaia Matricola; Eseu Personal; Scrisoare/Scrisori de Recomandare; CV, iar platforma nationala prin care te vei inregistra pentru a-ti depune dosarul la orice universitate din Olanda se numeste Studielink.

Datele de mai sus reprezinta principalele termene limita pentru aplicatiile in strainatate. Cu toate acestea, lucrurile pot depinde in functie de tara si universitatea pentru care aplici. Sfatul nostru este sa verifici atat termenul limita, cat si criteriile de eligibilitate si de aplicare cu un consilier educational.

Consilierii Mirunette iti stau la dispozitie cu toate informatiile. Afla cum aici!

Vezi aici pachetele de consiliere Mirunette!

Stabileste o intalnire cu noi!