Tabara Toronto Ryerson University, Canada, 22 Iul – 4 Aug (4)

Tabara Toronto Ryerson University, CanadaTabara Toronto Ryerson University, Canada
Tabara Toronto Ryerson University, Canada

Tabara Toronto Ryerson University, Canada

Dragi parinti,

Ziua de joi ne-a adus la Muzeul Royal Ontario, unde am explorat cele 3 niveluri ale cladirii, vizitand expozitiile: primii oameni, expozitia asiatica, japonica, china, Korea, arhitectura chinezeasca, minereurile pamantului, biodiversitatea: dinozauri, mamifere, pasari, pestera liliecilor; evolutia Europei, Africa, Americile si Asia-Pacific, Asia, Grecia, Ciprul Antic, Epoca de bronz egeana, Nubia, Roma, Bizant, Egipt. Astfel am facut o trecere prin timp si am realizat importanta aportului tuturor popoarelor in epoca prezenta.

 

Joi seara, am avut Quizz Night, unde, pe echipe mixte, copiii au incercat sa raspunda cat mai bine si sa fie castigatori. Intrebari din geografie, sport, film, cultura generala, unele mai simple , altele mai complicate, au adus totusi locul 2 unei a dintre grupele inc are erau si copiii nostri – totusi cel mai important a fost faptul ca au interactionat si cu ceilalti copii, s-au distrat si chiar chinuit sa gaseasca toate raspunsurile, chiar si dupa ce jocul s-a terminat :).

 

Toti am asteptat cu nerabdare ziua de vineri, deoarece am avut in program Cascada Niagara (care de fapt cuprinde 3 cascade, 2 mai mici in partea Americana si cea mai mare, Horseshoe Fall, pe partea canadiana). De cum am zarit-o, toti am murmurat: uau, chiar exclamatii: Ce misto este, foarte tare πŸ™‚ ! Am urcat si in Skylon Tower, pentru a panorama asupra zonei, apoi ne-am indreptat spre ponton, de unde am luat vaporasul care ne-a transportat pana in mijlocul cascadei. Sa fii in mijlocul valurilor si sa fii stropit cu putere in apropierea caderii de apa, au fost intr-adevar senzatii frumoase si o experienta inedita πŸ™‚ . Dupa o plimbare atipica pe apa, a fost cazul sa ne revenim si cum puteam alftfel, decat cu un shopping relaxant la un outlet center in drumul de intoarcere.

Seara, unii dintre noi au preferat sa iesim la o plimbare, ceea ce am si facut – un downtown Toronto by night, iar cativa au ramas sa se odihneasca in campus.

 

Urmeaza alte 2 zile intense si speram la fel de incantatoare, despre care va vom povesti luniJ. Intre timp, va lasam sa urmariti fotografiile cu noi si peisajele superbe ale Niagarei si va dorim un weekend cat mai frumos!

 

P.S. Pentru a fi la curent cu ce se intampla inΒ tabara din Canada, puteti accesa albumele foto de Facebook si Google Photos,Β care vor fi actualizate pe parcursul taberei cu noi fotografii!