Tabara Queen Mary University (25 iulie – 8 august)

Tabara Queen Mary UniversityTabara Queen Mary University (25 iulie - 8 august)

Copiii au studiat limba engleza de la profesori de top!

Queen Mary University este o universitate de prestigiu din Londra ce se focuseaza pe research si ofera studentilor cursuri de calitate superioara. Universitatea se afla in primele 10 cele mai bune universitati din Marea Britanie.

Jurnalul de calatorie – Tabara Queen Mary University 2023

Dupa un zbor de 3 ore am aterizat pe aeroportul Heathrow de unde am fost preluati de un autocar care ne-a transportat la Queen Mary University of London. Odata ajunsi in campus am fost intampinati de General Manager of the Campus, Mr. Gabor care ne-a urat “bun venit” si le-a prezentat copiilor programul zilei, ulterior primind si o gustare.

Dupa ce ne-am cazat fiecare in camera lui, tinand cont de preferintele copiilor, ne-am reintalnit la 17.30. la punctul de intalnire urmand turul campusului in care au fost prezentate toate punctele importante si fiecare detaliu referitor la activitatile lor pe tot parcursul sederii lor in campus.

Copiii au luat cina impreuna dupa care, in jurul orei 19.30 au avut de ales intre “indoor sports” care s-a desfasurat in sala de sport, copiii participand la activitati precum volei, fotbal, baschet, badminton si cursul de “SLANG”.

Toti copiii au participat cu entuziasm la activitati, fiind foarte implicati si comunicativi, aducandu-ne la cunostinta orice situatie cu care s-au confruntat, daca a fost cazul. Dupa activitati, la ora 23.00, s-a dat stingerea si fiecare copil a mers in camera lui.


Miercuri a debutat cu intalnirea de dupa micul dejun intre elevii nostri si team leaderii. Au fost condusi in Bancroft Building unde au avut o sesiune de “Welcoming” in care li s-a prezentat programul celor doua saptamani, campusul dar si regulile acestuia.

Fiecare grup si-a ales apoi un nume, ceva caracteristic britanic, romanii numindu-se „Central Cee”.
Dupa pauza au avut „Placement Test”, in urma caruia au fost stabilite grupele pentru desfasurarea lectiilor in functie de nivelul limbii. Au primit un „Student’s Notebook” si au avut o sesiune de conversatie in limba engleza.

Dupa masa de pranz a urmat vizita unor obiective turistice importante (Westminster, Buckingham Palace, Green Park). Reintorsi in campus au putut alege din activitatile de seara dupa cina, respectiv disco sau vizionarea unui film.

Joi, dupa micul dejun copiii au mers singuri la sala de curs la ora 9.00. Au avut doua cursuri cu o pauza de o jumatate de ora intre ele. Dupa masa de pranz s-a plecat din nou in grup catre British Museum. Au vizitat muzeul timp de o ora, au avut timp liber pentru suveniruri sau un suc si ne-am reintors in campus la ora 18.30.

Dupa cina au partcipat la activitatea „Murder Mistery” impreuna cu celelalte grupuri din Italia si Thailanda si au fost foarte fericiti caci ei au fost cei care au elucidat misterul si au gasit vinovatul. La ora 23.00 au mers fiecare in camera lui.

Pentru a vizualiza fotografiile din Tabara Queen Mary University 2023 acceseaza Google Photos sau Facebook

Tabara Queen Mary University (25 iulie – 8 august)
Tabara Queen Mary University (25 iulie – 8 august)

Vineri a inceput ca de obicei cu lectiile de dupa micul dejun. Dupa masa de pranz s-a pornit in excursia catre St Paul’s Cathedral. Ajunsi acolo au avut de infruntat provocarea de a urca 500 de trepte pentru a vedea privelistea Londrei “from the top”. Toti copiii au incheiat cu succes aceasta provocare si au fost mandri de reusita lor! Dupa masa de seara s-au rasfatat la o sesiune de shopping in Westfield Shopping Centre. Intorsi in campus au mai petrecut timp impreuna socializand si cu alti copii din alte tari, iar la ora 23.00, ca de obicei, toti copiii au mers la somn, fiecare in camera lui.

Sambata, dupa obisnuitele cursuri de dimineata si masa de pranz s-a plecat in excursie la Camden Market. Acolo au avut la dispozitie o ora si jumatate sa exploreze bazarul si sa faca diverse cumparaturi. Intorsi in campus, dupa cina au putut participa la activitatile sportive puse la dispozitie de staff-ul campusului.

Dimineata a inceput cu obisnuita prezenta la cursuri urmata de masa de pranz. Dupa masa de pranz au pornit catre Picadilly Circus si China Town. Desi vremea nu a fost deloc prietenoasa, ploaia urmarindu-ne aproape toata ziua, copiii s-au bucurat de experienta explorarii magazinelor LEGO si M&M. Au colindat si zona Chinatown, vizitand diferite standuri sau magazine reprezentative. Seara s-a incheiat cu sarbatorirea Ruxandrei care a implinit 14 ani alaturi de prietenii ei cei noi din campus si apoi au mers cu totii la discoteca organizata. La ora 23.00 au mers fiecare in camera lui.

Ziua de luni a fost diferita de tot ce s-a intamplat pana acum deoarece a inceput dupa micul dejun cu imbarcarea in autocare si deplasarea catre Cambridge. Dupa o calatorie de o ora si jumatate am ajuns in unul dintre cele mai reprezentative centre universitare din lume. Copiii au luat parte la un tur al tuturor universitatilor de prestigiu de aici si li s-a explicat istoria si importanta acestui loc. Au avut apoi la dispozitie 3 ore sa exploreze centrul orasului si sa cumpere diferite suveniruri. Catre seara ne-am intors in campus si au luat parte la un show de talente si Award Ceremony pentru colegii lor ce urmau sa plece din campus in ziua urmatoare.

Marti, copiii au plecat in excursie. Prima oprire a fost in Hyde Park, apoi Kensington, Italian Garden si ziua s-a incheiat cu faimoasele magazine de pe Oxford Street. Intorsi in campus, dupa cina au putut participa la activitatile sportive sau clasa de slang.

Ziua de miercuri a schimbat putin rutina deoarece multi dintre copii s-au imbolnavit si ploua torential, am hotarat ca dimineata sa o petrecem odihnindu-ne in campus. Dupa masa de pranz au mers la cursuri intr-o noua formula deoarece, multi dintre copii au plecat cu o zi inainte si au venit alte grupuri. Seara au putut merge la discoteca.

Joi a inceput cu soare spre bucuria noastra si, dupa micul dejun, am plecat catre Tower Bridge. Ajunsi acolo am urcat pana sus, am admirat privelistea si apoi am avut la dispozitie o ora sa ne plimbam de-a lungul South Bank. Ne-am intors in campus si, dupa masa de pranz, au mers la cursuri. Seara au putut participa la cursurile de Music & Drama sau la activitatile sportive.

Cu drag,

Daniela si Cecilia – group leaders tabara Queen Mary University 2023

Va invitam sa va bucurati de fotografiile din Tabara Queen Mary University (25 iulie – 8 august) in albumele: