Tabăra de grup Haileybury College 29 Iulie -11 August 2019 (2)

Haileybury College este una din cele mai prestigioase boarding schools din Marea Britanie. Școala a fost fondată în 1862 și este localizată în idilica zonă rurală Hertfordshire, orașul Hertford, în apropiere de Cambridge și Londra. Campusul școlii se întinde pe o suprafață de 500 de acri, care include pe lângă facilitățile excepționale și un mix de clădiri istorice și moderne, câștigatoare de numeroase premii de design oferite de RIBA (Royal Institute of British Architects). Clădirile istorice au fost construite de William Wilkins, nimeni altul decât arhitectul care a proiectat National Gallery din Londra! Școala deține facilități sportive excelente: piscină încălzită, sală de sport, opt terenuri de tenis, terenuri de fotbal, zonă de pădure și pajiști întinse. Școala pune la dispoziția elevilor și o sală de teatru, sală de disco, săli comune de socializare și o cafenea modernă.

Tabăra de grup Haileybury College, ora 8:00. Toți copiii la micul dejun. Sala de mese plină de tineri din toate colțurile lumii. Mese lungi, ocupate rapid. La fiecare masă sunt grupuri din tabere diferite, adunați împreună. La fel și la noi.

Timp de mâncat, de comunicat programul zilei, de răspuns la toate întrebările copiilor. Mirare când primim telefoane de la părinți, dis de dimineață, dar înțelegem perfect stresul și dorul de copii. Ca și încercările inteligente ale tinerilor băieți de a ascunde năzbâtiile. Dacă seara ai obrăznicit puțin, a doua zi trimiți părinții pe alte drumuri, cât mai departe de acțiunea reală. Strategie, nu glumă. 1-0 pentru năzdrăvani .

Am terminat micul dejun, mergem la studiu. Selecția s-a făcut pe baza testului de engleză, astfel că jumătate dintre copii merg la ore iar cealaltă jumătate la activități. La 12:30 mergem la prânz, iar după se face rocada: grupul care a mers la activitați dimineață se pregătește de ore, și invers.

Ce activități sunt acestea? În primul rând, sportive. Baschet, tenis de masă, dar și alte sporturi alese de tineri. Pentru cei care nu preferă sportul, activități artistice precum pictura. Înainte de cină, piscină. Totul conform doleanțelor copiilor și stării lor generale. Iar cine nu a apucat să facă azi ceva, poate sta liniștit pentru că toate acestea pot fi făcute și în următoarele zile.

Cină și timp de dichisit pentru marele eveniment al serii: petrecere!!! Discoteca e de domeniul trecutului, dar dansul rămâne la fel, indiferent de secol.  Organizatorii au ales o temă surprinzătoare: fetele în haine de băieți, băieții deghizați în haine de fete. Tema petrecerii nu e obligatorie, dar cei curajoși și cu un simț al umorului dezvoltat se bucură de ea. Castigatori la acest capitol: Maria cea mica, Sebastian si Eric. Hip hip ura!!!

Ziua se încheie cu dans, râsete și entuziasm. A doua zi ne ducem la Cambridge, deci așteptarea e mare.

Ziua 2. Ora 8. Mic dejun rapid, luat mâncare pentru drum, la pachet. Totul pregătit în avans de organizatori ca noi să nu plecăm doar cu unt și dulceață.

8:45: plecăm spre Cambridge! Stai, încă nu. Verificăm să aibă cu toții pelerine de ploaie și umbrele, camere de filmat, telefoane, pachetul de prânz și bănuții de buzunar. Check la tot? În sfârșit!

9:15: plecăm spre Cambridge!!!

 Tabara de grup Haileybury College  2019
Tabara de grup Haileybury College 2019

10:15: ajungem, conform programului, la Queens Road. Copiii merg la plimbare și la cumpărături. Nu vă descriem ziua în detaliu, vrem să-i lăsăm pe copii să ofere aceste aspecte ale excursiei. Facem turul facultăților, mergem în cele mai interesante locuri din Cambridge și avem timp și de cumpărături!

Activitatea așteptată de toți? „Punting”, o noutate pentru întregul grup. O barcă, 6 copii în ea, dintre care unul lider, și o competiție pe cinste.

Pauză de prânz, încă o plimbare, apoi sesiunea anunțată de shopping.

 Tabara de grup Haileybury College  2019
Tabara de grup Haileybury College 2019

17:00, plecăm înapoi spre campus. O oră pe drum, ajungem obosiți, alergăm la masă și apoi mergem să ne relaxăm la seara de film, iar ulterior somn. Mâine va fi o zi doar de vizitat- Londra .

Vă invităm să vă bucurați de pozele din tabără în albumele Facebook sau Google Photos!

Cu drag,

Georgiana și Aura- group Leaderi tabăra Haileybury College

P.S. Știm că emoțiile sunt mari la majoritatea părinților și parcă acestea ne urmăresc peste tot, însă biroul nostru din Bucuresti este disponibil în permanență (telefonic, prin e-mail sau chat). Contactați-ne cu încredere pentru orice întrebare sau cerință, iar noi vom face tot ce putem pentru a vă fi de ajutor. Echipa noastră este la curent cu tot ce se întâmplă în tabără și ne va fi foarte ușor să ținem legătura în acest mod, pentru a fi siguri că informațiile care ajung la dumneavoastră sunt complete și corecte.