Tabara engleza St. Mary’s School, Ascot, Anglia, vara 2015 – Mesaj Group Leader (III)

DSCF0146Dragi parinti,

Ce am mai facut in ultimele 4 zile…:)

Mergem ca de obicei la lectiile de dimineata. Lectiile sunt interesante si antrenante.

In activitatile de dupa amiaza avem competitie de fotografie. Teodora Ghica a castigat-o! Suntem foarte mandri, desigur!

Dupa masa de seara ne – am deplasat la Bracknell, sa vedem filmul Inside Out. Ni se pare interesanta calatoria cu trenul. Pentru multi dintre noi este o noutate sa circulam cu trenul in Marea Britanie.

Sambata dimineata am avut lectii, pentru ca luni am ajuns dupa amiaza si trebuia sa recuperam acele ore.

Dupa masa de pranz de sambata am plecat la Guildford, un oras incarcat de istorie. Am vazut un castel si o capela construite inca de pe vremea lui William Cuceritorul, normandul care a supus Anglia dupa batalia de la Hastings, 1066.

Tot in Guildford a locuit Lewis Caroll, autorul cartii “Alice’s Adventures in Wonderland”. Intr-unul din parculete gasim statuete ale personajelor din aceasta carte: Alice citeste pe iarba, iar la un moment dat observa iepurele indreptandu-se catre o groapa in pamant. Facem cu totii fotografii cu statuetele.

Am avut timp si pentru cumparaturi, deci am oprit la mall si fiecare s-a indreptat spre ceea ce ii place mai mult: haine, podoabe, electronice.

DSCF0162Duminica am calatorit catre Londra. Ne asteptam sa fie foarte aglomerat, pentru ca se desfasura o competitie de ciclism cu scopuri caritabile. Multe drumuri erau inchise, pentru ca londonezii sa iasa in oras numai cu bicicletele, in asa fel incat sa aiba activitate benefica pentru sanatate.

Mai intai ne-am oprit la London Eye, de unde am privit Londra de sus. Se vedeau foarte multe din atractiile orasului: Palatul Parlamentului, Big Ben, Buckingham Palace, Saint Paul’s Cathedral si partea moderna a orasului, cu cladirile de sticla si otel, carora londonezii le dau nume amuzante: The Shard (Ciobul) si The Grater (Razatoarea), din cauza formelor lor ciudate. Ca de obicei, facem multe fotografii. Din fericire, a fost o zi insorita si destul de calda (24 de grade) si vedeam totul foarte clar pana departe.

IMG-20150803-WA0002Urmatoarea oprire a fost Covent Garden, pentru niste cumparaturi rapide. Cumparam ceai  – tipic englezesc – si ciocolata.

Ultima oprire a fost British Museum. Eram deja destul de obositi, insa, cand auzim de mumiile Egiptului Antic ne mobilizam imediat.

Am vazut statui imense, sarcofage, mumii de animale si de oameni. Ne-au impresionat vasele din Grecia Antica si statuile atat de frumos sculptate, mozaicurile vechi de mii de ani, aduse din Iranul de azi. Aflam ca romanii au fost cei care au facut drumurile putin bombate pe centru si cu laturile mai lasate, in asa fel incat apa sa nu balteasca pe drum, iar legiunile sa circule rapid pe drumuri foarte bune, fara a se uda la picioare.

Nu am stat foarte mult in muzeu – cam o ora si jumatate, dar ne-am simtit obositi. Totusi a mai ramas putin timp pentru a cumpara cateva suveniruri.

Seara am vazut un film si apoi ne-am pregatit de culcare. A fost o zi lunga…

Nu uitati sa urmariti blogul Mirunette pentru ca vom posta cu regularitate poze din tabara si marturiile insotitorilor de grup! Fiti la curent cu toate aventurile participantilor din tabara internationala de limba engleza de la St. Mary’s School, Ascot – Anglia!

Mai multe poze puteti vedea in albumul nostru de pe Facebook dedicat taberei de limba engleza de la St. Mary’s School, Ascot, Anglia – AICI!